bronks312 Napisano 27 Marzec Napisano 27 Marzec Cześć, Mam pytanie czy wam też się zdarzają klienci którzy mają zatrzymany DR przez OKRD za jedną usterkę, bez wpisu o kolizji drogowej tylko np. za sam zderzak. W cep widnieje zagrożenie bezpieczeństwa z wpisaną jedną usterką, na pokwitowaniu brak wpisanego art, powód zatrzymania Pojazd zagraża bezpieczeństwu w ruchu drogowym oraz jedna usterka. Klient chce pełnego badania powypadkowego za 292 zł. Teraz czy mogę wykonać pełne powypadkowe za 292zł, czy za 30 zł ?? Jeżeli wykonam pełne powypadkowe z adnotacją ,,Badanie wykonane na wniosek właściciela" czy będą wobec mnie jakieś konsekwencje prawne podczas kontroli z WK? Cytuj
grzegorz70 Napisano 28 Marzec Napisano 28 Marzec Klient powie "ja nie wiedziałem, ja się nie znam, on mnie naciągnął". Na wniosek klienta jest inne badanie. Cytuj
Dawid_J Napisano 28 Marzec Napisano 28 Marzec 1 godzinę temu, grzegorz70 napisał: Klient powie "ja nie wiedziałem, ja się nie znam, on mnie naciągnął". Na wniosek klienta jest inne badanie. W Patronacie jest badanie powypadkowe na wniosek własciela . Takie wykonuje przy autach z USA bo nie mam skierowania od WK . Cytuj
bronks312 Napisano 28 Marzec Autor Napisano 28 Marzec 3 godziny temu, grzegorz70 napisał: Klient powie "ja nie wiedziałem, ja się nie znam, on mnie naciągnął". Na wniosek klienta jest inne badanie. Czyli jeżeli problemów w tej sprawie nie robi klient, to takie badanie na Pokwitowaniu można przeprowadzić bez przeszkód prawnych? Cytuj
Galaxy_13 Napisano 28 Marzec Napisano 28 Marzec 22 godziny temu, bronks312 napisał: Teraz czy mogę wykonać pełne powypadkowe za 292zł, czy za 30 zł ?? Na takim pokwitowaniu powinno się wykonać badanie dodatkowe pozycja z cennika 3.1 jeśli jedna usterka to 30zł Jeśli klient bardzo się upiera i chce powypadkowe to oprócz badania dodatkowego, które już wykonasz można na jego wniosek zrobić badanie: pozycja z cennika 5.8 i skasować 292zł Cytuj
aboz Napisano 30 Marzec Napisano 30 Marzec W dniu 28.03.2026 o 10:17, Dawid_J napisał: W Patronacie jest badanie powypadkowe na wniosek własciela . Ale to badanie ma inny cel. I na to jest podstawa prawna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi