Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

Mam pytanie czy wam też się zdarzają klienci którzy mają zatrzymany DR przez OKRD za jedną usterkę, bez wpisu o kolizji drogowej tylko np. za sam zderzak. W cep widnieje zagrożenie bezpieczeństwa z wpisaną jedną usterką, na pokwitowaniu brak wpisanego art, powód zatrzymania Pojazd zagraża bezpieczeństwu w ruchu drogowym oraz jedna usterka. Klient chce pełnego badania powypadkowego za 292 zł. 

Teraz czy mogę wykonać pełne powypadkowe za 292zł, czy za 30 zł ?? 

Jeżeli wykonam pełne powypadkowe z adnotacją ,,Badanie wykonane na wniosek właściciela" czy będą wobec mnie jakieś konsekwencje prawne podczas kontroli z WK? 

Napisano

Klient powie "ja nie wiedziałem, ja się nie znam, on mnie naciągnął". Na wniosek klienta jest inne badanie.

Napisano
1 godzinę temu, grzegorz70 napisał:

Klient powie "ja nie wiedziałem, ja się nie znam, on mnie naciągnął". Na wniosek klienta jest inne badanie.

W Patronacie jest badanie powypadkowe na wniosek własciela . Takie wykonuje przy autach z USA bo nie mam skierowania od WK .

Napisano
3 godziny temu, grzegorz70 napisał:

Czyli jeżeli problemów w tej sprawie nie robi klient, to takie badanie na Pokwitowaniu można przeprowadzić bez przeszkód prawnych?

Napisano
22 godziny temu, bronks312 napisał:

Teraz czy mogę wykonać pełne powypadkowe za 292zł, czy za 30 zł ?? 

Na takim pokwitowaniu powinno się wykonać badanie dodatkowe pozycja z cennika 3.1 jeśli jedna usterka to 30zł

Jeśli klient bardzo się upiera i chce powypadkowe to oprócz badania dodatkowego, które już wykonasz można na jego wniosek zrobić badanie: pozycja z cennika 5.8 i skasować 292zł

Napisano
W dniu 28.03.2026 o 10:17, Dawid_J napisał:

W Patronacie jest badanie powypadkowe na wniosek własciela .

Ale to badanie ma inny cel. I na to jest podstawa prawna.