krzysiekpskp Napisano 31 Marzec Napisano 31 Marzec Witam czy wymagany jest dozór UDT dla holownika z tzw. "widelcem" do holowania pojazdów.? W jednym z czasopism znalazlem taką informację, wiem napewno, że lohra ma mieć a jak z innymi pojazdami specjalnymi. Coś takiego jak na zdj. Cytuj
Galaxy_13 Napisano 31 Marzec Napisano 31 Marzec Nie miałem takiego ale na podhalu pełno tego śmiga. Wydaje mi się, że trzeba to traktować jako podnośnik samochodowy - dźwignik i wymagać dokumentu UDT. Cytuj
krzysieknowak Napisano 31 Marzec Napisano 31 Marzec Albo papieru z udt ,że nie podlega.Ja myślę że podlega. 1 Cytuj
Rafi90 Napisano 31 Marzec Napisano 31 Marzec Podlega bo unosi pojazd. Jedyną "Pomocą drogową" która nie podlega to taka gdzie platforma wysuwa się do tyłu tylko po to żeby oprzeć się o podłoże a później "jedzie" do pozycji standardowej Cytuj
danielg539 Napisano 31 Marzec Napisano 31 Marzec 1 godzinę temu, Rafi90 napisał: Podlega bo unosi pojazd W tym szkopuł, że nie podnosi całego pojazdu i dlatego są wątpliwości... Cytuj
Rafi90 Napisano 31 Marzec Napisano 31 Marzec Już rozbijałem temat z UDT parę lat temu. Podnosi , więc UDT ma być. Takie było stanowisko UDT Kraków. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi