Robert27 Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj (edytowane) Dzień dobry dawno mnie tutaj nie było ,mam pytanie odnośnie Dodge Durango jak podchodzicie do brak pozycji F.3 a zamontowany jest Hak? Pani w wydziale powiedziała że bez F.3 nie może holować natomiast uzyskałem info że pojazdy mogą holować legalnie przyczepy tylko trzeba napisać maila do USA i odpisują ile można holować czy ktoś dostał taka odpowiedź? Polski importer podobno olewa temat z góry dziękuję za pomoc albo mają jakieś swoje sposoby uzyskanie info? Edytowane 15 Maj przez Robert27 Cytuj
Rafi90 Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj Ja jeżeli nie ma F3 to nie wpisuje haka i to jest problem klienta nie mój. Rzeczoznawca może ustalić brakujący parametr, albo producent w formie oświadczenia może go potwierdzić. Cytuj
Jacdiag Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj Poczytaj o losach haka we fiacie uno. Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Dawid_J Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj Miałem ostatnio mercedesa z USA który nie miał tabliczki znamionowej . klient mowi ze pojedzie do mercedesa i załatwi . Mysle sobie , napewno mu sie uda . Gosc wraca za tydzien z TZ wersja europejska i faktura od serwisu mercedesa na kwote 750 zl . Pole F.3 zakreskowane . Cytuj
Rafi90 Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj Jasne, już MB dał mu europejską wersję tz do auta z usa. Nie słuchajcie bajek. Cytuj
aboz Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj 3 godziny temu, Robert27 napisał: jak podchodzicie do brak pozycji F.3 a zamontowany jest Hak W pojazdach na rynek amerykański nie będzie poz. F3. Natomiast można ustalić ten parametr na podstawie instrukcji obsługi, biorąc pod uwagę wszystkie zmienne (silnik, rodzaj skrzyni, napędu, przełożenie dyfrów i wiele innych), ale trzeba umieć to robić. Cytuj
Rafi90 Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj Jednak byłbym za rzeczoznawcą. Wtedy jestem całkowicie czysty, bo jednak masy przyczep czy zespół pojazdów to ważne parametry. Mniej szkody zrobi ustalenie złej pojemności czy wymiarów niż mas. Bywali ludzie którzy tiguanem chcieli ciągnąć 3,5t przyczepy ... Cytuj
Dawid_J Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj Godzinę temu, Rafi90 napisał: Jasne, już MB dał mu europejską wersję tz do auta z usa. Nie słuchajcie bajek Na poczatku mysłalem ze gosciu kupil sobie tabliczke na alledrogo wiec pytam sie klienta a ten mi pokazuje fakture na ktorej pisze wydanie TZ i oczywiscie koszt . TZ miala nawet te loga merca jak sie swieci latarka pod odpowiednim katem . Oczywiscie na TZ nie bylo nr homo . Cytuj
Rafi90 Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj Czyli w sumie wydali mu za 700zł coś, co można było mieć za 50 zł z urzędu Cytuj
Dawid_J Napisano 15 Maj Napisano 15 Maj 24 minuty temu, Rafi90 napisał: Czyli w sumie wydali mu za 700zł coś, co można było mieć za 50 zł z urzędu Masz racje . Sa tez plusy tego . Dla mnie było lepiej bo mialem wiecej danych do badania i oczywiscie odp czy auto moze ciagnac przyczepy czy nie . Cytuj
adam1501 Napisano 22 Maj Napisano 22 Maj W dniu 15.05.2026 o 09:04, Robert27 napisał: Pani w wydziale powiedziała że bez F.3 nie może holować Bez F3 bo nie wpisana czy nie ustalona czy Pani miała taki kaprys... , a może to "pierwsze" badanie i diagnosta dał ciała bo zapodał przyczepy i hak a nie wypełnił F3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi