Szmelcu Napisano 16 Maj Napisano 16 Maj Dzień dobry! Posiadam Toyota Corolle z 1993 roku, która Fabrycznie posiadała poduszkę powietrzną kierowcy, ale w tych rocznikach (przed 1995) wychodziły też wersje całkowicie bez Airbaga. Chcę założyć oryginalną kierownicę sportową MOMO Typ D32 (z homologacją KBA 70142) na nabie C 7711 (nie mam pojęcia czy posiada ona homologacje). Klakson oczywiście działa. Czy jeśli ogarnę opinię rzeczoznawcy samochodowego na demontaż SRS i montaż kierownicy z KBA, to diagnosta na stacji bez problemu podbije mi przegląd i będę mógł z tym jeździć w 100% legalnie? Przechodził ktoś taką procedurę w starszym aucie? Cytuj
Paprock Napisano 17 Maj Napisano 17 Maj Systemów bezpieczeństwa się nie legalizuje, zaczynając od tego że ich się nie modyfikuje. Twój samochód i rób z nim co chcesz, ale wiedz, że w razie draki i jak prokurator lewizny się dopatrzy, no to sory gregory - nikt nie pójdzie siedzieć oprócz ciebie. Pod warunkiem, że z draki wyleziesz zdrowy i cały. Cytuj
TeDe Napisano 18 Maj Napisano 18 Maj Pójdzie siedzieć też diagnosta (to coraz częstsze), że podbił się pod brakiem poduszki (jeżeli któryś się podbije)... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi