Skocz do zawartości

Badanie techniczne a inny nr dowodu....

Featured Replies

Napisano

Przepraszam że znowu pytam w tym miejscu, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi nigdzie indziej. Przyjechało do mnie auto na PT, który już parę lat z rzędu był wykonywany u mnie na stacji, okazało się , że nr dowodu rejestracyjnego jest zupełnie inny niż ten widniejący w Cepiku, co w takim przypadku zrobić? Dodam że wszystkie dane są prawidłowe jedynie nr dowodu jest inny? 

Napisano

Miałem taki przypadek, po telefonicznej konsultacji z WK odesłałem klienta do WK w celu wyjaśnienia i wyprostowania niejasności. Klient wrócił, rozbieżności już nie było i badanie zrobione.

Napisano
  • Autor

Dziękuje za odpowiedź. 

Napisano

dopiero po paru latach z rzędu sprawdziłeś że numer się nie zgadza? czy po prostu z jakichś przyczyn się zmienił w systemie nagle?

Napisano
  • Autor

Nie, akurat było na mojej stacji robione a ja to zauważyłem , pierwszy raz miałem z nim do czynienia.

Napisano

Tez tak miałem, klient zgubił dowód, zrobił drugi  , potem znalazł pierwszy a zgubił drugi 😅  skończyło sie tak ze przyjechał z Pc i na tymczasowych :D

Napisano

Czasem klient ma w ręce DR a w cepiku widnieje PC, po telefonie do WK sprawdzają i często okazuje się, że nowy DR nie został wydany w systemie więc go wydają i po ponownym wpisaniu danych na SKP w cepiku już jest widoczny DR który mam w ręce.

Napisano

A czasami mam dowód w ręce, nr się zgadza, a CEP pokazuje że klient nie odebrał dowodu z WK.🙂

Napisano
W dniu 1.09.2026 o 10:17, Galaxy_13 napisał:

po telefonie do WK sprawdzają i często okazuje się, że nowy DR nie został wydany w systemie więc go wydają i po ponownym wpisaniu danych na SKP w cepiku już jest widoczny DR który mam w ręce.

Tez kilka razy miałem taki przypadek...