abc Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 http://www.mi.gov.pl/departamenty/23/projekty/1071.html adres na MI gdzie jest projekt rozporządzenia Rozporzadzenie Ministra Infrastruktury z dnia ................................2005 r. zmieniajace rozporzadzenie w sprawie szczegółowych czynnosci organów w sprawach zwiazanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu oraz wzorów dokumentów w tych sprawach dotyczy również w SKP - dopuszcza do ruchu pojazdy Mozna zauważyć podpowiedź w sprawie "vat" Narazie projekt ale może bedzie bez zmian Pozdrawiam ps chyba udało się załączyć projekt zm do dop do ruchu 0705.pdf Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Tak sie czasami zastanawiam nad spójnością tych wszystkich zapisów w tych dziwnych rozporządzeniach i ustawach. Bo co tak naprawde z nich wynika ? Po co kolejny zapis "VAT" ? Przecież to wszystko jest CHORE ! Czym różni się ciągnik siodłowy zarejestrowany w firmie X od mojej Skody Octavii ? Właściciel firmy X zatrudnia 2 osoby i jak zatrudniam 2 osoby. On wozi towary, ja - swoją wiedzę. Ja płacę podatki i on je płaci. Jego koszty transportu są - teoretycznie oczywiście - o 22 % mniejsze od moich - czyli zysk - większy o 22 % ... Gdzie tu sprawiedliwość i równość wobec prawa ? Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
abc Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Napisano 4 Lipiec 2005 czyżby Twoja skoda nie spełniała "vat" pozostanie wymontować siedzenia ok szkoda słów na temat przepisów w RP Oczywiście współczuję wszystkim i sobie również. Ale i tak pozdrawiam wszystkich i życze udanego urlopu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi