Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dlaczego podczas wpisywania numeru nadwozia pojazdu istniejącego w bazie danych z innym numerem rejestracyjnymprogram Stacja zmienia automatycznie numer rejestracyjny na numer stary który istnieje w bazie danych bez mojej zgody mimo iż na początku wpisałem inny ? Nie każdy na to zwraca uwage i jest to spory problem. Program może sugerować a nie samoczynnie zmieniać :sad:

Napisano

Ale program samoczynnie nie zmienia to ty naciskasz TAK na pytanie czy chcesz wykorzystać dane z bazy, i wtedy ci wszystkie dane przenosi do BTP

Napisano

Znamy już ten "błąd" - poprawka znajdzie się w najnowszej wersji programu ...

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Mam pytanie, czy można zblokować ikonkę paragon fiskalny jeżeli potrzebuję wydrukować fakturę VAT. gdyż wielokrotnie przytrafiło mi się iż drukje paragon fiskalny i fakturę , obrywam od księgowej , pomyłka może kosztować równowrtość wydrukowanego paragonu . DZIĘKUJĘ za podpowiedż

[ Dodano: 19-05-2007, 12:14 ]

Mam jeszcze jedną uwagę pracuję na tym programie , czy można by było wprowadzić w dacie następnego badania pół roku - automatycznie program wpisuje datę ,oraz 2 lata program automatycznie wpisuje, jest to pomocne przy badniu autobusów , jak samochodów nowych,które z urzędu są rejstrowane na 3 lata.

Napisano
Mam pytanie, czy można zblokować ikonkę paragon fiskalny jeżeli potrzebuję wydrukować fakturę VAT. gdyż wielokrotnie przytrafiło mi się iż drukje paragon fiskalny i fakturę , obrywam od księgowej , pomyłka może kosztować równowrtość wydrukowanego paragonu . DZIĘKUJĘ za podpowiedż

A to już jest - i to od dawna.

Administrator \ Obsługa słowników \ Zwykłe \ Grupy Kontrahentów.

POPRAW + Blokada fiskalizacji - dla określonej grupy kontrahentów (tu: Firmy i Instytucje - TAK).

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Mam pytanie, czy można zblokować ikonkę paragon fiskalny jeżeli potrzebuję wydrukować fakturę VAT.

Proponuję fiskalizować wszystkie dokumenty łącznie z fakturami. Jest to zgdone z przepisami i bezpieczne - nalzey tylko taki paragon dopiąć do faktury. Zabezpiecza to tez przed sytuacją gdy ktoś kto nie jest płatnikiem VAT zarząda faktury VAT nie mówiąc o tym ze nie jest płatnikiem. Wtedy mamy obowiazek zafiskalizować taka fakturę ale skad masz wiedziec ze on nie jest VAT-owcem ?

Napisano
Ale program samoczynnie nie zmienia to ty naciskasz TAK na pytanie czy chcesz wykorzystać dane z bazy, i wtedy ci wszystkie dane przenosi do BTP

To nie tak. Jeśli "z marszu" będziesz wpisywać pokolei wszystkie dane i po wpisaniu numeru VIN przejdziesz do następnej rubryki a w bazie będzie pojazd o takim numerze VIN ale innym numerze rejestracyjnym to nawet niezauwarzysz jak zmieni się numer rejestracyjny na ten który masz w bazie a nie ten który wpisałeś. :-D

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.