berecik Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 Dlaczego podczas wpisywania numeru nadwozia pojazdu istniejącego w bazie danych z innym numerem rejestracyjnymprogram Stacja zmienia automatycznie numer rejestracyjny na numer stary który istnieje w bazie danych bez mojej zgody mimo iż na początku wpisałem inny ? Nie każdy na to zwraca uwage i jest to spory problem. Program może sugerować a nie samoczynnie zmieniać
Sebastian ZG Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 Ale program samoczynnie nie zmienia to ty naciskasz TAK na pytanie czy chcesz wykorzystać dane z bazy, i wtedy ci wszystkie dane przenosi do BTP
Norbert Jezierski Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 Znamy już ten "błąd" - poprawka znajdzie się w najnowszej wersji programu ... Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
stif Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 Mam pytanie, czy można zblokować ikonkę paragon fiskalny jeżeli potrzebuję wydrukować fakturę VAT. gdyż wielokrotnie przytrafiło mi się iż drukje paragon fiskalny i fakturę , obrywam od księgowej , pomyłka może kosztować równowrtość wydrukowanego paragonu . DZIĘKUJĘ za podpowiedż [ Dodano: 19-05-2007, 12:14 ] Mam jeszcze jedną uwagę pracuję na tym programie , czy można by było wprowadzić w dacie następnego badania pół roku - automatycznie program wpisuje datę ,oraz 2 lata program automatycznie wpisuje, jest to pomocne przy badniu autobusów , jak samochodów nowych,które z urzędu są rejstrowane na 3 lata.
Norbert Jezierski Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 Mam pytanie, czy można zblokować ikonkę paragon fiskalny jeżeli potrzebuję wydrukować fakturę VAT. gdyż wielokrotnie przytrafiło mi się iż drukje paragon fiskalny i fakturę , obrywam od księgowej , pomyłka może kosztować równowrtość wydrukowanego paragonu . DZIĘKUJĘ za podpowiedż A to już jest - i to od dawna. Administrator \ Obsługa słowników \ Zwykłe \ Grupy Kontrahentów. POPRAW + Blokada fiskalizacji - dla określonej grupy kontrahentów (tu: Firmy i Instytucje - TAK). Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Piotr Barczuk Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 Mam pytanie, czy można zblokować ikonkę paragon fiskalny jeżeli potrzebuję wydrukować fakturę VAT. Proponuję fiskalizować wszystkie dokumenty łącznie z fakturami. Jest to zgdone z przepisami i bezpieczne - nalzey tylko taki paragon dopiąć do faktury. Zabezpiecza to tez przed sytuacją gdy ktoś kto nie jest płatnikiem VAT zarząda faktury VAT nie mówiąc o tym ze nie jest płatnikiem. Wtedy mamy obowiazek zafiskalizować taka fakturę ale skad masz wiedziec ze on nie jest VAT-owcem ?
berecik Napisano 19 Maj 2007 Autor Napisano 19 Maj 2007 Ale program samoczynnie nie zmienia to ty naciskasz TAK na pytanie czy chcesz wykorzystać dane z bazy, i wtedy ci wszystkie dane przenosi do BTP To nie tak. Jeśli "z marszu" będziesz wpisywać pokolei wszystkie dane i po wpisaniu numeru VIN przejdziesz do następnej rubryki a w bazie będzie pojazd o takim numerze VIN ale innym numerze rejestracyjnym to nawet niezauwarzysz jak zmieni się numer rejestracyjny na ten który masz w bazie a nie ten który wpisałeś.
Rekomendowane odpowiedzi