Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Cena zaświadczenia o przeprowadzonym badaniu technicznym

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Norbert, ....

Masz Ci rację i jej nie masz. Polska nierządem stoi - ot co. Bardzo mocno powiedziane, być może niektórzy poczują się w tym momencie lekko nie teges. Ale - wiecie, o co biega :D

Niestety - nie ma lekko ... :nook

Ale - nikt też nie obiecywał, że będzie - to fakt niezbity.

Wczoraj, tak na dobrą sprawę za dzień dobry, do widzenia + wypisanie recept, które notabene sam spokojnie sobie załatwię w 10 min. - zostawiłem 150 zł - bez VAT-u, podatków etc. etc.

Przychód mojej firmy w 99,99% opiera się na sprzedaży poprzez FV - a więc w pełni legalnie. I coś mnie tam trafia, że górnicy potrafili wywalczyć swoje, że rolnicy mają dopłaty, że nauczyciele strajkują, że lekarzom jest źle. Każdy ma swoje racje - tylko nie ja. Nikt nigdy nie dał mi żadnej dopłaty, nie powiedział - umarzamy ci podatki z ostatnich 6. miesięcy za to, że byłeś tak sumiennym podatnikiem. Dlatego czasem nerwy mi puszczają - bo do brania $ każdy łapska wyciąga. Żeby jeszcze sumiennie wykonywał swoją pracę ...

Eeeeee, rozpisałem się. Niepotrzebnie zapewne - to i tak niczego nie zmieni ...

Ps. Co z muszelkami ? Już macie przygotowane nowe wzory na nowy sezon ? Co teraz będzie się sprzedawać ?

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

U nas robimy tak jak opisał TOSPOL- uzupełniamy dane wpisując je do zaświadczenia w ramach badania okresowego.

60 zł pobieramy tylko wtedy , gdy ustalenia robimy poza okresówką.

Napisano

Jeśli klient przylatuje ze skierowaniem, lub z adnotacją w czasówce "ustalenie brakujących danych" to kasuję 60 ino gwizda.

Ale jak robię okresowe i nie ma miejsca w dr-ce to na zaświadczeniu wystawiam wszystkie dane gratis.

Wiem, że to nie do końca prawidłowo, ale po pierwsze nie mam skierowania (ani pc-tki z adnotacją, które to skrupulatnie kseruję), po drugie tyle jestem w stanie nagiąć prawo bez konsekwencji dla mnie i z korzyścią dla firmy.

Co do opisanej sytuacji podejrzewam, że klient dostał ofertę nie do odrzucenia - albo 60 w kasie, albo 42 u diagnosty. Osobiście nic takiego nawet nie przyszło by mi do głowy i trochę mi wstyd za kolegę po fachu.

A co do Twojej kwestii Bercik - masz absolutną rację, ale dopóki w moim rejonie diagności (ja bym nazwał inaczej) lecą w kulki to jest jedyny sposób którym mogę sobie zjednać klienta (oprócz rzetelnych badań, ale to nie wszystkim się podoba) i niestety będę tak robił.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Ps. Co z muszelkami ? Już macie przygotowane nowe wzory na nowy sezon ? Co teraz będzie się sprzedawać ?

:mad: Ja myślałem że te muszelki są naturalne zbierane rankiem na plaży a tu proszę oni je rzeźbią gdzieś po kontach nawet wzorki wymyślają. W tym roku nie kupie ani jednej !!!

Napisano
W tym roku nie kupie ani jednej !!!

Takim jeleniom jak my to ONI je wciskają na siłę. Nie mamy tu nic do powiedzenia :(

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Co z muszelkami ? Już macie przygotowane nowe wzory na nowy sezon ?

Muszelki z morza nie sa już trendy i cool w tym sezonie. Kobinujemy jak tu wam wcisnąć stringi z wodorostów i meduzy jako ditetyczny surogat galaretki malinowej. ;)

Napisano

My również przy okresowym uzupełniamy dane gratis . Chętnie pobierałbym te 60 zł ale w sytuacji kiedy większość stacji dookoła prześciga się w rozdawaniu gratisów i zaniżaniu ceny to jest jedyna rzecz którą mogę zrobić aby nie zostać bezrobotnym .

Na codzień słyszę teksty od klientów - dlaczego tak drogo ? w tamtej stacji kosztuje mniej a wy bierzecie tak dużo ?

Czas najwyższy żeby ktoś zrobił porządek z podejściem do cennika, tu powinny być jednakowe reguły i jednakowe szanse dla wszystkich .