kamil11 Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Cze kumpłem Aprilia RS Racing (125) i chciałbym ja zarejestrowac na motorower(50) tylko ze ja niewiem jak... czymugłby ktos podac jakies instrukcje pleas!!! z góry dzięks Cytuj
Sebastian ZG Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Nie da rady. Jest to motor. Musisz kupić sobie motorower i nic nie będziesz musiał kombinować. No ew. karte motorowerową musisz zrobić Cytuj
kamil11 Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 ale ja czytałem ze ponoc jakos mozna to zrobic Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 ale ja czytałem ze ponoc jakos mozna to zrobic Tak z ciekawości - gdzie o czymś takim można poczytać ? Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
kamil11 Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Napisano 3 Lipiec 2007 zobacz sobie na allegro jest tam wiele motocykli (125) zarejestrowanych na 50 np: http://moto.allegro.pl/item212096125_skuter_aprilia_125ccm_zarejestrowany_na_50_slask.html Cytuj
berecik Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Rozmawiamy o tym co jest w zgodzie z prawem ! Zawsze gdzieś znajdą się "czarne owce" które potwierdzą nieprawde, ale na tym forum o przekrętach nie będziemy rozmawiać !!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
robertos Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Ostatnio przerabiałem ten temat . Człowiek nawet przywiózł kwit o przeróbce , której nie było. Odesłałem go z "kwitkiem" Zbulwersowany powiedział że mnie zwolni z pracy . Czekam na wypowiedzenie Cytuj
Sebastian ZG Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Kombinacje dorastających "motocyklistów" polegające na rejestracji motocykla jako motorower są plagą. Na wszystkich motocyklowych forach można czytać o poradach, jednak większość for tępi tego rodzaju zjawiska. Jako "otrzeźwienie" pytam się kolegi kamila11 1. jak będziesz miał kolizje tym swoim ścigiem i okaże się że jest to motor a ty nie masz na niego uprawnień do kierowania ? 2. gdy będziesz chciał otrzymać wypłate od ubezpieczyciela za jakieś tam szkody - przyjdzie pan likwidator i stwierdzi że to nie jest ten pojazd co go ubezpieczałeś ? Jest jeszcze wiele tego typu rozważań i zagrożeń. Lepiej daj sobie spokój z tego rodzaju kombinacjami. Poczytaj http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=ca4e6f8f51c6f062a7430d11ed04cc59&showtopic=72015 Cytuj
Psuj Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Odesłałem go z "kwitkiem" Ja by, jeszcze powiadomił odpowiedni WK o takiej sytuacji. Może go wyłapią jak trafi na pseudodiagnoste który to podbije Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
blakop Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 Może go wyłapią jak trafi na pseudodiagnoste który to podbije Eeee-raczej mało prawdopodobne... Bo niby jak? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi