lala17 Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 Pytanie I. Czy WK na Waszym terenie wydając decyzję o wykonaniu tabliczki znamionowej zastępczej określa konkretnie SKP, która ma tę tabliczkę wykonać? Pytanie II. Czy konieczne jest zaświadczenie z SKP o braku tabliczki znamionowej czy wystarczy oświadczenie klienta? Pytanie III. Czy słusznym jest odmowa WK wydania decyzji na wykonanie tabliczki znamionowej zastępczej tylko dlatego, że zaświadczenie z badania okresowego (negatywne) wydane zostało przez SKP z powiatu innego niż właściwy dla miejsca zamieszkania właściciela pojazdu? P.S. do pytania III. Klient wykonał okresowe badanie na terenie obcego powiatu bo zauważył brak aktualnych BT w trakcie podróży. Miał pecha bo z powodu braku tabliczki znamionowej dostał negatywa. Zapłacił jednak za badanie i chciałby po usunięciu usterki otrzymać pozytywa płacąc tylko za tabliczkę znamionową (SKP która wykonała badanie zlokalizowana jest na cyklicznej trasie jego podróży). WK odmówił wydania decyzji żądając zaświadczenia z SKP zlokalizowanej na terenie powiatu na którym mieszka. Cytuj
Jackow Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 Odpowiedzi: Odpowiedź I : w moim rejonie (powiat dębicki) klient sam wybiera na którą stację chce jechać, później dostaje skierowanie na tą właśnie stację. Odpowiedź II: http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=5336 Odpowiedź III: Skoro zniesiono rejonizację to jakim prawem odmowa? Cytuj
Tomek D Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 WK odnośnie tabliczki nie może kierować na konkretną SKP ani niema żadnych podstaw aby nie tolerować badań z innych powiatów. Cytuj
Gość Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 ad.1 Tak , na życzenie klijenta . To on wybiera stację z danego powiatu. ad.2 Wystarczy oświadczenie klijenta . ad.3 Absolutnie , to bezprawie. Cytuj
lala17 Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 Spotkałem się kilka razy ze skierowaniami na tabliczkę z ościennych powiatów bez określenia konkretnej SKP, wykonałem tabliczkę, wystawiłem zaświadczenie i klient pozytywnie załatwił dalsze formalności w WK (dowód zabrany przez policję). Zastanawiam się więc czy treść decyzji na wykonanie tabliczki znamionowej zastępczej jest ustawowo określona czy jest to radosna twórczość WK ? Cytuj
sebastian Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Witam, w moim powiecie (koszaliński) stacje wybiera klient choc najczesciej pozostaje ta sama stacja co wydala zaswiadczenie negatywne Cytuj
llary Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 ad.2 Wystarczy oświadczenie klijenta . Tak powinno być i jest zapisane w przepisach ale mój "kochany "WK wprowadził wewnętrzne zarządzenie że brak tabliczki musi potwierdzić diagnosta tylko jak to zrobić i jakim badaniem tego nie ma w tym węwnętrznym zarządzeniu, oczywiście najlepiej przy okresówce ale jak klient chciałby szybciej to niewiem.... A z innym powiatem to miałem taki przypadek i bezproblemu przyjeli mój negatyw i tabliczkę ja wykonywałem. Co kraj to obyczaj. Cytuj
DARIO64 Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 Na pasie przednim(rocznik 2003,2004). Cytuj
JANUSZ60 Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 Na pasie przednim(rocznik 2003,2004). lub słupek prawych drzwi , innych lokalizacji chyba nie było ,,, Cytuj
Regan55 Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 gdzie w vw lt 35 znajduje się tabliczka znamieniowa Przeciez wczoraj Ci to podałem.. Cytuj
danielg539 Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 Przeciez wczoraj Ci to podałem.. Może nie do końca Ci wierzy . Cytuj
Regan55 Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 Może nie do końca Ci wierzy . "Staremu"...nie wierzyć... Cytuj
arafal25 Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 ok ale jak np. przyczepa sam i nr nadany przez starostwo to u nas tylko na powiecie... a jak inny ( fabryczny ) to na skierowaniu sam dół pisze - orzymują ........i SKP. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi