Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jest gdzieś napisane ,jakie mają być gaśnice w autobusie,idzie mi o pojemność?

Napisano
:) Damy mu szansę się wypowiedzieć :P

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
http://www.norcom.com.pl/...opic.php?t=3869 , w którym to ostatnie zdanie z postu Blekopa rzuciło nieco światła na nurtujące Cię pytanie?

Itu jest wszystko powiedziane ::hey

Tak nie do końca,nie ma podstawy prawnej co do pojemności gaśnic,poczekam,może ktoś coś "przytoczy"

Napisano
Mirek, ciekwe co by się stało gdybyś wklepał toczka w toczkę ten sam temat w wyszukiwarkę

Jak ja ślepy ujrzał to i on musiałby ujrzeć!!!!!!! :D:D::hey

Napisano
Tak nie do końca,nie ma podstawy prawnej co do pojemności gaśnic,

No właśnie NIE MA...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Tak jest,nawet jest tak,że może być gaśnica po "terminie ważności" i nic nie możemy zrobić,poza tym ,że powinniśmy tylko zwrócić uwagę.Dotyczy to rownież kontroli przez Policję.

Napisano

Dla nas po prostu ma być i tyle a jaka i czy sprawna to już jest poza naszą juryzdykcją :)

Napisano

Kolego jestes mistrzem zamieszania na forum :-( , moze zaczniesz uzywac funkcji "szukaj", albo troche poszperasz w dziennikach.

Napisano
Kolego jestes mistrzem zamieszania na forum :-( , moze zaczniesz uzywac funkcji "szukaj", albo troche poszperasz w dziennikach.

Sorry,ale kim Ty jesteś chłopczyku,zwracając mi uwagę,nie bardzo wiem o co Ci chodzi.

Napisano
chłopczyku,
Takie okreslenie to sobie podaruj, a chodzi mi o to ze dublujesz tematy i to by bylo na tyle
Napisano

Jestem starszym człowiekiem i nie zawsze wiem jak się poruszać na forum.uczę się,dopytuję nie dlatego,żeby żaśmiecić forum,tylko w celu ustalenia nurtujących mnie zagadnień.Do tej pory to forum uważałem za super żródło informacji,co nie znaczy ,że nie jest,Natomiast takie komentarze powodują pewne ................

Napisano
starszym człowiekiem
Jezeli jest tak jak napisales to tym bardziej chyba nie wypada tak kogos okreslac jak napisales o mnie, ja tylko Tobie zaznaczylem ze powtarzasz tematy o czym napisales sam w poscie wyzej.

A niech tam :piwo

Napisano

Dajcie spokój ... :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

To z tego co tu doczytałem to nie interesuje nas ważność gaśnicy na przeglądzie ,tylko to że jest ?

Napisano
to nie interesuje nas ważność gaśnicy na przeglądzie ,tylko to że jest ?

Dokładnie. Zalegalizowana ma być w tramwaju, a w samochodzie ma być.

http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/index.php

Napisano

Oj ja coś widzę, że przydało by się jakieś spotkanie forumowe... :P

Każdy przyniesie po jednej gaśnicy i...

Napisano
Oj ja coś widzę, że przydało by się jakieś spotkanie forumowe... :P

:-D:-D:-D:-D:-D

Napisano

będziemy wchodzić do szafy przy Twoim łóżku :D

Napisano