mirek.g Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Jest gdzieś napisane ,jakie mają być gaśnice w autobusie,idzie mi o pojemność? Cytuj
08/15 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Mirek, ciekwe co by się stało gdybyś wklepał toczka w toczkę ten sam temat w wyszukiwarkę? Czy przypadkiem nie ujrzałbyś takiego oto tematu: http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=3869 , w którym to ostatnie zdanie z postu Blekopa rzuciło nieco światła na nurtujące Cię pytanie? Cytuj
Psuj Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Damy mu szansę się wypowiedzieć Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
JACEK GUZ Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 http://www.norcom.com.pl/...opic.php?t=3869 , w którym to ostatnie zdanie z postu Blekopa rzuciło nieco światła na nurtujące Cię pytanie? Itu jest wszystko powiedziane Cytuj
mirek.g Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 http://www.norcom.com.pl/...opic.php?t=3869 , w którym to ostatnie zdanie z postu Blekopa rzuciło nieco światła na nurtujące Cię pytanie? Itu jest wszystko powiedziane Tak nie do końca,nie ma podstawy prawnej co do pojemności gaśnic,poczekam,może ktoś coś "przytoczy" Cytuj
Regan55 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Mirek, ciekwe co by się stało gdybyś wklepał toczka w toczkę ten sam temat w wyszukiwarkę Jak ja ślepy ujrzał to i on musiałby ujrzeć!!!!!!! Cytuj
Psuj Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Tak nie do końca,nie ma podstawy prawnej co do pojemności gaśnic, No właśnie NIE MA... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
mirek.g Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 Tak jest,nawet jest tak,że może być gaśnica po "terminie ważności" i nic nie możemy zrobić,poza tym ,że powinniśmy tylko zwrócić uwagę.Dotyczy to rownież kontroli przez Policję. Cytuj
JACEK GUZ Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Dla nas po prostu ma być i tyle a jaka i czy sprawna to już jest poza naszą juryzdykcją Cytuj
ijm Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Kolego jestes mistrzem zamieszania na forum , moze zaczniesz uzywac funkcji "szukaj", albo troche poszperasz w dziennikach. Cytuj
mirek.g Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 Kolego jestes mistrzem zamieszania na forum , moze zaczniesz uzywac funkcji "szukaj", albo troche poszperasz w dziennikach. Sorry,ale kim Ty jesteś chłopczyku,zwracając mi uwagę,nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Cytuj
ijm Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 chłopczyku,Takie okreslenie to sobie podaruj, a chodzi mi o to ze dublujesz tematy i to by bylo na tyle Cytuj
mirek.g Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 Jestem starszym człowiekiem i nie zawsze wiem jak się poruszać na forum.uczę się,dopytuję nie dlatego,żeby żaśmiecić forum,tylko w celu ustalenia nurtujących mnie zagadnień.Do tej pory to forum uważałem za super żródło informacji,co nie znaczy ,że nie jest,Natomiast takie komentarze powodują pewne ................ Cytuj
ijm Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 starszym człowiekiemJezeli jest tak jak napisales to tym bardziej chyba nie wypada tak kogos okreslac jak napisales o mnie, ja tylko Tobie zaznaczylem ze powtarzasz tematy o czym napisales sam w poscie wyzej.A niech tam Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Dajcie spokój ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
janmarek Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 To z tego co tu doczytałem to nie interesuje nas ważność gaśnicy na przeglądzie ,tylko to że jest ? Cytuj
Psuj Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 to nie interesuje nas ważność gaśnicy na przeglądzie ,tylko to że jest ? Dokładnie. Zalegalizowana ma być w tramwaju, a w samochodzie ma być. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/index.php Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Sebastian ZG Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Oj ja coś widzę, że przydało by się jakieś spotkanie forumowe... Każdy przyniesie po jednej gaśnicy i... Cytuj
mirek.g Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 Oj ja coś widzę, że przydało by się jakieś spotkanie forumowe... Każdy przyniesie po jednej gaśnicy i... Cytuj
Tomek D Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Każdy przyniesie po jednej gaśnicy i... będziemy wchodzić do szafy przy Twoim łóżku Cytuj
Regan55 Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Każdy przyniesie po jednej gaśnicy i... Proponuję 0,7 kl,myślę ze mozna taką "gaśnicą"coś zdziałać!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi