Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stary dowód rejestracyjny brak miejsca na wpis, do wymiany.

Wpisy w dowodzie rejestracyjnym :

Przyczepa ciężarowa rolnicza

Marka P 93

Typ SH

Wykonałem badanie techniczne i wystawiłem zaświadczenie.

Klient wraca z WK z karteczką, żeby określić markę przyczepy bo nie ma takiej

marki jak "P 93"

Rzeczywiście trochę dziwne, ale ktoś kiedyś zarejestrował tą przyczepę i z dokumentów źródłowych wpisał " Marka P 93" to dlaczego WK to kwestionuje, nie znalazłem w żadnym katalogu takiej marki przyczepy.

Co z tym fantem zrobić, WK żąda od klienta określenia marki przyczepy bo ta w DR im nie pasuje ?

Napisano

To jest przyczepa czeska ale czy jest taka marka jak BSS.

Mam starą książkę pojazdu do tej przyczepy ale tam pisze Marka P 93.

[ Dodano: 09-07-2009, 14:25 ]

andmat

Czy możesz podać skąd masz taką informację, że :

Marka BSS

Typ P 93 SH

Napisano

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Czy możesz podać skąd masz taką informację, że :

Marka BSS

Typ P 93 SH

Poprostu miałem kilka takich przyczep na pierwszym badaniu i to wynikało z czeskich dokumentów.

Napisano

Znalazłem w moim programie PATRONAT w bazach coś takiego.

bssp93sh.jpg

To potwierdza, że jest to Marka BSS, typ P 93 SH

Wielkie dzięki

Pozdrawiam

Napisano
Puławy to dziwny wydział komunikacji :-x

Jako diagnosta współprcowałem z tym WK 2 lata i nie miałem większych problemów. Teraz współpracuję z innym i też nie mam narazie problemów, a tak w temacie Przyczepa rolnicza typ T 058/8 jaka to może być marka :?: bo dzwoniła do mnie Pani z WK czy nie znam takiej przyczepy bo zmienia dowód rejestracyjny i nie wie jaka to marka zwróciła się do ITS z pytaniem a w odpowiedzi otrzymała że nie potrafia ustalić marki :shock: . Masa własna 1400 kg a DMC 5400 kg i to jest wywrotka 2 osiowa.

Napisano
Zobacz załącznik !

Tą właśnie jej podałem ale pewien nie jestem bo tu świadectwo homologacji jest z 2001 roku a ta o której z nią rozmawiałem była dużo starsza. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam :piwo

• 4 weeks later...
Napisano

Witam. mam pytanie, czy przyczepy rolnicze -badania techniczne robimy im na 3 i 2 lata.USTAWA

z dnia 22 maja 2009 r.

o zmianie ustawy — Prawo o ruchu drogowym oraz niektórych innych ustaw1) Dziennik Ustaw Nr 97,Poz. 802,Art. 1.ust 7. Z tego co wyczytałem to chyba tak. Okresowe badanie techniczne ciàgnika

rolniczego, przyczepy rolniczej oraz

motoroweru przeprowadza si´ przed

upΠywem 3 lat od dnia pierwszej rejestracji,

a nast´pnie przed upΠywem

ka˝dych kolejnych 2 lat od dnia przeprowadzenia

[ Dodano: 11-08-2009, 18:12 ]

badania.

Napisano

Co do ciągnika rolniczego to zgoda - 3 a następnie co 2 lata.

A odnosnie przyczepy to tylko te do 3.5t a powyzej to co roku.

Napisano
A odnosnie przyczepy to tylko te do 3.5t a powyzej to co roku.

Czy jesteś pewien?

Napisano
Witam. mam pytanie, czy przyczepy rolnicze -badania techniczne robimy im na 3 i 2 lata. USTAWA z dnia 22 maja 2009 r. o zmianie ustawy — Prawo o ruchu drogowym oraz niektórych innych ustaw1) Dziennik Ustaw Nr 97,Poz. 802,Art. 1.ust 7. Z tego co wyczytałem to chyba tak.

Zgodnie z zacytowanym przepisem od 22 września badania okresowe przyczep rolniczych będzie się wykonywać przed upływem 3 lat od dnia pierwszej rejestracji, a następnie przed upływem każdych kolejnych 2 lat od dnia przeprowadzenia badania.