Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Mam pytanie czy sa wymagania motoroweru dotyczace DMC i mocy bo pani w wydziale komunikacji zakwestionowala DMC motoroweru ze jest za duze ale nie wiem skad to wziela

Napisano

Jakiś wynalazek MBK X-power ze Szwajcarii 2005r i w dowodzie jest DMC 320kg a masa 199kg

[ Dodano: 29-07-2009, 10:29 ]

W wydziale komunikacji powiedziała Pani że DMC dla motoeowerów nie może przekraczać 270kg

Napisano

W bazie pojazdów z programu Patronat znalazłem MBK NITRO z 2004 roku i ma masę własną 89 kg i dmc 280 kg. :?:

Napisano

Wydaje mi się, że Pani w wydziale komunikacji pomyliła przepisy - bład twój jest taki, że nie poprosiłeś o podstawę decyzji.

Dz. U. z 2003r. Nr 32, poz. 262 z późn. zm.

&3

8. Wymagania odnośnie mas motocykli, motorowerów, pojazdów czterokołowych oraz przyczep do tych pojazdów określa załącznik do dyrektywy 93/93/EWG, przy czym dopuszczalna masa całkowita motocykla jednośladowego nie może przekroczyć maksymalnej masy całkowitej określonej przez producenta, a maksymalna masa pojazdu nieobciążonego dla pojazdów trzy- i czterokołowych nie powinna przekraczać:

1) w przypadku pojazdów trójkołowych:

a) motorowery - 270 kg,

b) motocykle - 1.000 kg (bez uwzględniania masy akumulatorów przy napędzie elektrycznym);

Proponuję wrócić do wydziału komunikacji i poprosić o podstawę decyzji :oops:

• 2 weeks later...
Napisano

Witam a wie ktoś może coś więcej o BT motorowerów lechu wprowadził ustawę 22 maja i 20 sierpnia 2009 czyli juz niedługo wszystkie pierdzidła do 50 muszą mieć ważne przeglądy. Czy ktoś doczytał już coś co do ceny wymogów itp bo czas to na 2 latka jak ciągnik i przyczepa rolnicza.

Napisano

no ja bym sie nie zgodził weszła 22maja i za 90 dni wchodzi w zycie ni jak wychodzi mi 20 sierpnia chyba ze sie myle w liczeniu

Napisano

Art. 8. Ustawa wchodzi w życie po upływie 90 dni od dnia ogłoszenia, z wyjątkiem art. 1 pkt 1 i 3-7 oraz pkt 10, w zakresie dotyczącym art. 81 ust. 1, pkt 12 i 13 oraz art. 7, które wchodzą w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

od dnia ogłoszenia -czyli ukazania sie w dzienniku ustaw