stjepan19 Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Witam, sorki ze nowy temat ale nigdzie w necie nie mogę znaleźć podobnej sytuacji Mianowicie, niedługo jadę po samochód do angli, samochód ma kierownice po europejskiej stronie, czyli lewej ponieważ:: angielski policjant był kilka miesięcy w holandii gdzie pracował między narodowo, kupił samochód i gdy wyjeżdzał zabrał go ze sobą do angli, jeżdzenie w angli tym samochodem jednak sprawia mu trudnośc więc chce go sprzedać, dokumenty od samochodu są holenderskie tak jak i holenderskie tablice rejestracyjne, ja jadąc po auto bede miał od niego dowód rejestracyjny pojazdu, wykupie ubezpieczenie na moje nazwisko na drogę powrotną i bede miał umowę kupna sprzedaży w jezyku angielskim, dla Mnie sprawa prosta i bezproblemowa, ale zastanawia Mnie czy w wydziale komunikacji też będą tak uważali, będę chciał zarejestrować to auto na Mnie w polsce a jest europejskie wiec nie powinno być problemu, ale jak to w urzedach nie chciał bym czegoś przeoczyć jakiegoś ważnego dokumentu, czy może ktoś wie jakie dokumenty bede potrzebował do rejestracji w polsce?? Cytuj
llary Napisano 3 Sierpień 2009 Napisano 3 Sierpień 2009 procedura identyczna jak przy sprowadzaeniu np z niemiec Cytuj
Dabek Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 No może z wyjątkiem tego, że powinien mieć trzy dokumenty rejestarcyjne, części dowodu rejestarcyjnego (są urzędy gdzie wystarczą dwa). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi