mateo/D/0035 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Witam jestem młodym diagnostą i mam małe pytanko przyjechał żuk na podstawową ciężarowy izoterma ma w dowodzie ale izoterme zdjął i jest sama rama czy mogę mu zrobić przegląd czy jest to pojazd niekompletny?? Cytuj
wrc69 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Odpowiem Ci jak nowicjusz nowicjuszowi Niezgodność danych z DR. DR zostaje u Ciebie a klient z płaczem do WK. Ale poczekaj na starszych stażem... Nie czuję się jeszcze tu komfortowo.... Pozdrawiam Cytuj
Psuj Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Niezgodność danych z DR. DR zostaje u Ciebie a klient z płaczem do WK. He he... fajnie powiedziane, ale nie trzeba zatrzymywać DR, pojazd nie zagraża BRD, środowisku, porządkowi ruchu, ani DR nie jest zniszczony lub podrobiony, Wystarczy tylko N Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
wrc69 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Niezgodność danych z DR. DR zostaje u Ciebie a klient z płaczem do WK. He he... fajnie powiedziane, ale nie trzeba zatrzymywać DR, pojazd nie zagraża BRD, środowisku, porządkowi ruchu, ani DR nie jest zniszczony lub podrobiony, Wystarczy tylko N Sorki zagalopnąłem się nieco... Dz.U. Nr 227 Poz. 2250 Par. 12 Ust. 2 poz.2 mówi o cechach ident a nie użytkowych... Pozdrawiam Cytuj
Jackow Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 a klient z płaczem do WK. Poczekaj tylko jak wróci z WK Cytuj
wrc69 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 a klient z płaczem do WK. Poczekaj tylko jak wróci z WK Racja Cytuj
jaka Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Jasne i sprawa wyjaśniona. A gdzie cechy identyfikacyjne na nadwoziu typu izoterma? Numer w tym przypadku RAMY sie nie zmienił ewentualnie brak tabliczki znamionowej ale nie ma podstawy jeżeli pojazd jest sprawny zabierania dow. rej.!! Cytuj
mateo/D/0035 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 oki dzieki wielkie odesłałem kolesia na okręgową bo on chciał władował na tę ramę skrzynię i kazałem mu jechac zrobić zmiany nie wiem co zrobi jego sprawa ale to był jakiś zakręt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi