jaka Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Mamy takie stwierdzenie pokontrolne: Brak w uprawnieniach literki "e" (bo nie mamy) ale robiliśmy pojazdy z zabranym dowodem rej. przez Policję za np. wyciek oleju (20 zł). Kilka badań niezgodnych z uprawnieniami SKP.Zaznaczam nie były to badania SPECJALISTYCZNE! Takie badanie tech (stwierdzenie inspektora) możemy robić dopiero po 22-09-2009.!? Cytuj
markes30 Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Brak w uprawnieniach literki "e" (bo nie mamy) ale robiliśmy pojazdy z zabranym dowodem rej. przez Policję za np. wyciek oleju (20 zł). Kilka badań niezgodnych z uprawnieniami SKP.Zaznaczam nie były to badania SPECJALISTYCZNE!Takie badanie tech (stwierdzenie inspektora) możemy robić dopiero po 22-09-2009.!? Sęk w tym że pan inspektor ma rację. Skierowane przez policję może robić obecnie tylko stacja okręgowa bądź rozszerzona z literką "e". Wyjątek: skierowanie na badanie okresowe ale i tą kwestię należy dogadać z WK. Cytuj
jaka Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 To po cennik na Podstawową i wpisy w rejestrze typu (PATRONAT-SKP PODSTAWOWA) "skierowany przez policje za usterki techniczne" Literka "e" uprawnia skp do badań specjalistycznych. A co to za "dziwadło" że nie możemy na podstawowej sprawdzić pojazdu po zabranym dowodzie za np. światło skorodowane? czy ja nie mam urządzeń żeby to światło sprawdzić? Tak na na marginesie (to) badanie dodatkowe nie wpływa na okres badania tech.! Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Literka "e" uprawnia skp do badań specjalistycznych Różnie "prawnicy" odczytują ten zapis Przed chwilką skończyłem "skierowanego"-brak światła cofania!!!!! Za to nasza kochana policja zatrzymuje DR Cytuj
Jacdiag Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 brak światła cofania nie świeciło czy brak lampy (<1986) Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
S.K.P-POZNAŃ Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 nie świeciło c powiedzieli jak wymieni żarówke to ok ,ale nie miał Cytuj
speed Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 Jak to jest z tymi kontrolami?. Ostatnią kontrolę miałem przez inspektora z WK. Jak to będzie wyglądało jak starosta zleci kontrolę TDT. Czy będą kontrolować bierzący rok?, czy mogą sięgać w rejestry wstecz? Chodzi mi o to czy mogą sprawdzać to co sprawdzał wcześniej inspektor z WK? Może ktoś miał kontrolę TDT i coś podpowie na co zwracają uwagę. Cytuj
wrc69 Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 Może ktoś miał kontrolę TDT i coś podpowie na co zwracają uwagę. Sprawdź warunki lokalowe z aktualnym protokołem odbioru stacji pod kątem wyposażenia. Wszystko ma być i takie jak w protokole ma być (producent, typ, numer seryjny). Okresowe kalibracje i metrologiczną. Dokumentacja: - dane techniczne - autodata, coide - dzienniki ustaw - mogą być w formie elektronicznej ale koniecznie na twardym dysku (link do strony niedopuszczalny ) - ADR - przynajmniej 2 tom (9 rozdział) Jest na stronie MI - ściągnąłem na dysk - nie odpowiedzieli mi czy to wystarczy bo mam też książkę. Oczywiście rejestr badań i porównanie wpisów z Dz.U.227 i cennikiem. To tyle Pozdrawiam Cytuj
speed Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 Oczywiście rejestr badań i porównanie wpisów z Dz.U.227 i cennikiem. A co jak sobie olewałem w poprzednich latach wpisywanie do rejestru protokołów TDT na zbiornik a teraz wpisuję, to jak myślisz, wykopią to? Cytuj
Regan55 Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 A co jak sobie olewałem w poprzednich latach wpisywanie do rejestru protokołów TDT na zbiornik a teraz wpisuję, to jak myślisz, wykopią to To lepiej rzuć na "tacę"co nieco zeby się do tego nie dokopali!!! Cytuj
Jacdiag Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 to jak myślisz, wykopią to? napewno kopią w tym kierunku, a czy się dokopią to wielki w rejestrze musi być data wystawienia i nr protokołu a nie np. nr i data ważności zbiornika A najlepsze jest to że niektóre protokoły nie mają numeracji Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Regan55 Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 najlepsze jest to że niektóre protokoły nie mają numeracji Ja wpisuję BN. i po problemie.!!!! Cytuj
jarolud Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 "A najlepsze jest to że niektóre protokoły nie mają numeracji " Przyznam, że nie spotkałem się do tej pory z takim problemem . Poproszę jakiś przykład Cytuj
ijm Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Poproszę jakiś przykład Jest to "Decyzja" i tam zeczywiscie nie ma n-ru prtokolu. Cytuj
Regan55 Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Poproszę jakiś przykład Pierwszy lepszy przykład:Stako Owszem pisze na tym poświadczenie nr.itp. itd. ale to nie dotyczy TDT TDT dotyczy 2 strona gdzie pisze "decyzja" ale ja tam zadnego nr.nigdy nie widziałem /pisał o tym Ijm/lub nie mogę dowidzieć!!!! Cytuj
jarolud Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Poproszę jakiś przykład Jest to "Decyzja" i tam zeczywiscie nie ma n-ru prtokolu. Wpisuję numer poświadczenia Chodzi o wpisanie numeru dokumentu który jest jednorodny w powiązaniu z KDT numerem zbiornika czy decyzja TDT i mamy całość . Nie rozdzielałbym tego w ten sposób. Każdy ma jednak prawo do swojej interpretacji. Cytuj
wrc69 Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Jak brak nr to kazali pisać B.N. miejscowość, data. Ewentualnie jeszcze "TDT numer" inspektora który "klepnął" papier. Pozdrawiam [ Dodano: 02-10-2009, 19:04 ] Oczywiście rejestr badań i porównanie wpisów z Dz.U.227 i cennikiem. A co jak sobie olewałem w poprzednich latach wpisywanie do rejestru protokołów TDT na zbiornik a teraz wpisuję, to jak myślisz, wykopią to? Oj wykopią. Pozdr Cytuj
jarolud Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Jak brak nr to kazali pisać B.N. miejscowość, data.Ewentualnie jeszcze "TDT numer" inspektora który "klepnął" papier. Pozdrawiam Kto dokładnie kazał ? Numer inspektora nie ma znaczenia bo klepie je ileś tam, jest powtarzalny a numer poświadczenia jest ścisłego zarachowania na którym to inspektor podpisuje się swoją krwią ....znaczy numerem indywidualnym jemu nadanym. Cytuj
Regan55 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 a numer poświadczenia jest ścisłego zarachowania To wg.Ciebie p.inspektor przywozi z sobą ileś tam blankietów inblanko poświadczeń i na miejscu klepie??? Cytuj
jarolud Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 a numer poświadczenia jest ścisłego zarachowania To wg.Ciebie p.inspektor przywozi z sobą ileś tam blankietów inblanko poświadczeń i na miejscu klepie??? podpisuje gotowe dokumenty wpisuje tylko swoje pola możesz mi wskazać gdzie coś napisałem o in blanco ? Może wg Ciebie: powiedzmy 100 z tym samym numerem ? Każdy numer poświadczenia jest indywidualny To banalne. Cytuj
Regan55 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Każdy numer poświadczenia jest indywidualny O tym dokładnie wiem jak i ty tez.Tłumacze Ci ze nr.poswiadzcenia nie dotyczy decyzji TDT,która nie posiada nr. i często tak występuje!!! Cytuj
jarolud Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Każdy numer poświadczenia jest indywidualny O tym dokładnie wiem jak i ty tez.Tłumacze Ci ze nr.poswiadzcenia nie dotyczy decyzji TDT,która nie posiada nr. i często tak występuje!!! ludzie złoci przecież wiem ze Ty wiesz ze dokładnie wiem jak i Ty też ze żadnego numeru TDT nie daje bo i po co ? Wyślę zapytanie do TDT ale to w poniedziałek . Cytuj
Regan55 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Wyślę zapytanie do TDT ale to w poniedziałek OK. Poczekam. Cytuj
al41 Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 To wg.Ciebie p.inspektor przywozi z sobą ileś tam blankietów inblanko poświadczeń i na miejscu klepie??? Panowie inspektorzy z TDT wyjeżdżają na sprawdzenia w teren (nawet do badania cystern) i na miejscu wystawiają poświadczenia. Cytuj
jarolud Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 To wg.Ciebie p.inspektor przywozi z sobą ileś tam blankietów inblanko poświadczeń i na miejscu klepie??? Panowie inspektorzy z TDT wyjeżdżają na sprawdzenia w teren (nawet do badania cystern) i na miejscu wystawiają poświadczenia. zbiorniki do lpg też?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi