andrzejkamin Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Szanowni koledzy nastąpiła zmiana art 83 i w związku z tym mam pytanie, nawet kilka może mi pomożecie. Jakie badania może teraz przeprowadzać stacja podstawowa - czy może ona robić badanie okresowe pojazdu zarejestrowanego za granicą, czy może robić badanie pojazdu z instalacją gazową - czy tylko w momencie jeżeli ma rozszerzenie? Czy teraz badanie okresowe pojazdu np z Vat może robić jedynie stacja okręgowa. Prosiłbym o waszą interpretację jak to wygląda. I z góry serdeczne dzięki. Cytuj
Regan55 Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Czy teraz badanie okresowe pojazdu np z Vat może robić jedynie stacja okręgowa Nie teraz PSKP nie moze wykonywać OBT dla pojazdów z wpisem w DR VAT PSKP mogą wykonywać OBT i dod.na jakie mają zezwolenie do 31.12.2015r [ Dodano: 02-10-2009, 23:29 ] Nie czytałeś DZU155 z 22.09.2009r? Cytuj
hiubowawa Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 czyli jak mi przyjedzie cienias ciężarówka to ja nie moge mu zrobic obt?????????? noi jakby mógł mi ktoś napisac krótko zwiężle i na temat tak po chłopsku mamy ABTE jakie wkoncu mozemy robic badanie bo sie juz pogubiłem chodzi mi o taxi L zatrzymane przez policje jak to wszystko liczyc i wogole plisam help Cytuj
jaka Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 czyli jak mi przyjedzie cienias ciężarówka to ja nie moge mu zrobic obt?????????? Oczywiście że możesz. Nie możesz mu zrobić tylko badania VAT. L możesz, Taxi też. Zatrzymane dowody za usterki nie. Według uprawniwn twojej SKP. Gazu nie możesz. Cytuj
hiubowawa Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Oczywiście że możesz. Nie możesz mu zrobić tylko badania VAT. L możesz, Taxi też. Zatrzymane dowody za usterki nie. Według uprawniwn twojej SKP. Gazu nie możesz. ale ztrzymany za brak badan moge? pierwszego taxi i pierwszego L nie moge skierowanego przez ubezpieczyciela?? czy przez staroste tez nie?? hak moge? noi jak kasowac za taxi i L obt +.... bo juz gdzie czytałem na forum ze złotówy maja rabat w postaci tylko obt bez + za dodatkowe Cytuj
adam1501 Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 ale ztrzymany za brak badan moge? Teoretycznie możesz bo nie wymaga to badanie żadnego szczególnego wyposażenia natomiast w praktyce jest to pojazd skierowany przez organ kontroli ruchu a na takie badanie jest potrzebne "e". Urok naszych przepisów i nie doczekasz jednoznacznej odpowiedzi na taki stan rzeczy. pierwszego taxi i pierwszego L nie mogeskierowanego przez ubezpieczyciela?? czy przez staroste tez nie?? hak moge? Każde z tych badań możesz wykonać jako dodatkowe na wniosek właściciela. noi jak kasowac za taxi i L obt +....bo juz gdzie czytałem na forum ze złotówy maja rabat w postaci tylko obt bez + za dodatkowe Jak zauważyłeś nawet na naszym forum zdania są podzielone i jedni kasują tylko za okresowe inni plus dodatkowe i dopóki nie dostaniemy jakieś wykładni ministerialnej albo któregoś z nas nie przeczesze urząd skarbowy lub inna służba to tak na prawdę nikt nie wie jak to powinno wyglądać, jak już wspominałem urok... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi