Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

cena za bt zmiany konstrukcyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czytam zakres badania po zmianach konstr/DzU 155par3,1pkt5/i licze/ np dla os. do3,5t:

obejmuje zakres okresowego/98pln/, zakres czynności okr w pkt 1i2 działu zał nr4

pokolizyjne /94pln/ oraz po zmianach/82pln/ oraz ustalenienieznanych lub nowych danych/60pln/ co daje 334pln za to badanie - i co mam zrobić kasować tyle?

I jeszcze jedno czy przy każdym zatrzymaniu DR za usterkę mam robić 1.2.1 amory za 28pln zgodnie z "....oraz pkt1.2.1 zał nr4 do rozporządzenia " par3.1pkt1

Napisano
pokolizyjne /94pln/

Faktycznie masz całą gamę.Ale wpisałes tylko zm.konstr.? :D

[ Dodano: 12-10-2009, 15:54 ]

Oczywiście OBT przed I rej?

Napisano

Tak ale robię zakres wszystkich podanych to dlaczego nie mam za to kasować i dotyczy to badania poj już zarejestrowanego w RP

Napisano

Nie. nie można robić konstrukcyjnych dla poj nie zarejestrowanego w R

Ja widziałem ze wpisałeś w pierwszym poście zm.konstr.?Wię o co biega?

[ Dodano: 12-10-2009, 16:06 ]

dotyczy to badania poj już zarejestrowanego w RP

Z tym kasowaniem za uzupelnienie danych to dałbym sobie na luz jezeli to pojazd

juz zarejestrowany.Ja w takich przypadkach robię to za friko ale Ty nie musisz!!! :x

Napisano

Regan 55 tu nie chodzi o to czy ja zarobię te pieniądze czy nie , ale jak przyjdą smutni panowie lub panie z US i stwierdzą ,że uszczupliłem dochody Państwa poprzez nieodprowadzenie należnego podatku VAT? Ich nie będzie interesować ,że nie skasowałem tych pieniędzy.

Napisano
Ich nie będzie interesować ,że nie skasowałem tych pieniędzy.

Powiem Ci krotko:jak byś nie zrobił tak pózniej mozesz zalować!!!!

Ja dopiero chyba 2 lub 3 dni temu przeczytałem na forum ze niektórzy pobierają owe 60 ,- za uzupel.danych poj.zarej. w kraju.Trudno mi odpowiedzieć czy robią to zgodnie z literą prawa czy tez nie.Bylo nie było jest to czynność dod.a więc mozna tez kasować.

Zeby to w miarę przyzwoicie wyglądało w kazdym takim przypadku musisz klientowi podsunąć do podpisania wniosek o uzup.danych i myślę ze będzie ok. ale czy do końca

to juz nie jestem taki pewny. :?

Napisano
musisz klientowi podsunąć do podpisania wniosek o uzup.danych

Gdzie jest napisane że wniosek musi być pisemny? :-D

Napisano
Gdzie jest napisane że wniosek musi być pisemny?

Ale co bumaga to bumaga.Klient nie powie Ci pózniej ze on tego czy owego sobie

nie zyczył. :D

Napisano
Klient nie powie Ci pózniej ze on tego czy owego sobie

nie zyczył.

Klienta informuje ,że jak uiści 60zł to na jego życzenie uzupełnie brakujące dane potrzebne do wymiany DR .Dane te może uzupełnić WK ale nie musi i odeśle pana na SKP celem uzupełnienia danych. Wybór należy do pana .Pokazuje przy tej okoliczności odpowiednie"paragrafy" w DU :D

Napisano
.Pokazuje przy tej okoliczności odpowiednie"paragrafy" w DU

Mozna owszem i tak.Większość i tak g......o wie o co chodzi!!! :razz:

Wybór należy do pana

Mowię Ci co bumaga to bumaga.Spotka znajomego przy piwie i jak mu powie ze za

OBT zapłacił 158,-/nie musi lub nie będzie juz pamiętał :piwo co mu mówiłeś lub co

pisałeś/to moze zrobić powrót na SKP i urządzić Ci "jazdę". :evil:

[ Dodano: 13-10-2009, 11:55 ]

Zresztą nie będę Ci tego wciskł na siłę.Wybór nalezy do Ciebie. :D::hey

Napisano
Gdzie jest napisane że wniosek musi być pisemny?

Czy na zaświadczeniu można dodać formułkę "Na wniosek ... " ? 8)

Napisano

nie

[ Dodano: 13-10-2009, 23:23 ]

Klienta informuje ,że jak uiści 60zł to na jego życzenie uzupełnie brakujące dane potrzebne do wymiany DR .Dane te może uzupełnić WK ale nie musi i odeśle pana na SKP celem uzupełnienia danych. Wybór należy do pana .Pokazuje przy tej okoliczności odpowiednie"paragrafy" w DU :D

kiedyś tak robiłem, ale jak parę telefonów z WK ze stolicy i dalej z kraju proszę Pana Pan napisał MW 1015kg a ja w homologacji mam 1010 proszę poprawić zaświadczenie albo kieruję klienta do rzeczoznawcy, to sobie dałem spoko. Jak chcą to im piszę (wniosek z WK lubo człeka) już nie jestem wyrywny.

Jak sołdat zdobywający Berlin ciszej jedziesz dalej zajedziesz (niech Księżyc zdobywają bracia ja idę na lufę.)

Napisano

Ja też tak robiłem ale w WK pani stwierdzała (tak głośno żeby słyszała cała kolejka), że na tej stacji to pobierają bezprawnie 60 PLN a na tamtej to jest taniej i rozeszło się już po okolicy, że okradam klientów. Czym to skutkuje chyba nie muszę Wam mówić (pisać?).

Napisano
Czym to skutkuje chyba nie muszę Wam mówić (pisać?).

Ja zawsze mówie ze lepiej jeść "łyzeczką"ale cały czas!! :x

Napisano

poczta pantoflowa - nalepszą reklamą

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
że na tej stacji to pobierają bezprawnie 60 PLN a na tamtej to jest taniej i rozeszło się już po okolicy, że okradam klientów

Dobra reklama to połowa sukcesu :D

Napisano
abcs napisał/a:

że na tej stacji to pobierają bezprawnie 60 PLN a na tamtej to jest taniej i rozeszło się już po okolicy, że okradam klientów

Idąc tym tokiem myslenia to możemy dojśc do tego ,że klient powie: "tam za okresowe oddają 30zł ,a pan nie oddaje.Pan okrada klientów ,nie przyjadę na tą SKP bo tu jest za drogo!":-D :P

Napisano
Idąc tym tokiem myslenia to możemy dojśc do tego ,że klient powie: "tam za okresowe oddają 30zł ,a pan nie oddaje.Pan okrada klientów ,nie przyjadę na tą SKP bo tu jest za drogo!":-D

Miałem taką sytuacje umnie w okolicy :razz:

I nic na to nie zrobie :-?

Napisano

A ja mam inną sytuację i to nie jeden raz cyt" Za badanie okresowe tylko 99 zł, a na stacji XXX w miejscowości XXX pobierają 138zł" :cool:

Napisano
a na stacji XXX w miejscowości XXX pobierają 138zł"

A to pewnie poczta :razz::x

Napisano

A to pewnie poczta :razz::x

Nie wiem nie sprawdzałem - możliwe, że pocztowiec pracuje na tej stacji i dlatego cena taka :cool:

Napisano

mi się kilka razy zdażyło pobrać za OBT 133 zł :x

ale razem z dodatkowym po zamontowaniu haka :lol:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
Czym to skutkuje chyba nie muszę Wam mówić (pisać?).

Ja zawsze mówie ze lepiej jeść "łyzeczką"ale cały czas!! :x

Ale istnieje jeszcze takie zagrożenie, że po kilku miesiącach jakiś gentleman na wysokim stołku stwierdzi, że brak opłaty za ustalenie danych jest rażącym błędem skutkującym uszczupleniem dochodu państwa z tytułu zaniżenia wpływów do budżetu poprzez zaniżenie opodatkowanych dochodów firmy i wtedy ta "mała łyżeczka" może się okazać łyżeczką cyjankali.

Nie podważam zasadności wykonania badania bez pobierania tych nieszczęsnych 60PLN próbuję się jedynie nie znaleźć na "zawietrznej na wypadek grupowej morskiej choroby"

Napisano

Koledzy,jest to już śmieszne,że ciągle ktoś szuka podstępów w interpretacji przepisów,dajmy trochę na luz.Podajesz jakieś zaniżanie dochodów firmy zupełnie absurdalne,czy ktoś Ci zabroni np.wymienić olej za 1 zł ,nie,itp.Jeśli idzie o cennik to jest opłata urzędowa i nie kombinujmy.Uważam jeżeli już idąc Twoim tropem to lepiej wziąć mniej niż więcej niż należy.