waga50 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Taka sprawa- zabrany DR za niezgodność gdyż w DR dmc 3,5 t a na tabliczce 3,6 t, Iveco-chłodnia. Jak to rozwiązać?. Klient ma auto 2 lata i jeszcz je od kogoś kupił, tak że w Polsce napewno kilka lat. Cytuj
ketiw38 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Może się udać np do servisu, aby mu wystawili nową tabliczkę Cytuj
Diagnose Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Sprawa Iveco i niezgodności tabliczki z dowodem to chyba standard.Ostatnio miałem podobny przypadek na tabliczce 4600 kg a w dowodzie 2500 kg.Tak jak napisał kolega wyżej trzeba odwiedzić serwis celem nabycia nowej tabliczki bo przypuszczam ze za darmo jej nie wymienią... Cytuj
Jacdiag Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 bo przypuszczam ze za darmo jej nie wymienią... dla klienta i tak będzie taniej niż nowy DR na 4800 DMC a do tego prawko C, winiety, wyźsze OC itd ... a tabliczce 4600 kg a w dowodzie 2500 kg. to oficjalnej ładowności około 500kg a ładują 2500 albo i 3000 Cytuj
waga50 Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Napisano 11 Grudzień 2009 Dzięki za odpowiedzi. Klient dość energicznie rządał zaświadczenia na 3,5 t tylko na jakiej podstawie je wydać? Muszę mieć jakąś podstawę. Cytuj
tadeusz p. Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Dzięki za odpowiedzi. Klient dość energicznie rządał zaświadczenia na 3,5 t tylko na jakiej podstawie je wydać? Muszę mieć jakąś podstawę Nie masz żadnej podstawy wydać zaswiadczenia na 3.5 t bez wyciągu ze świadectwa homologacji tego pojazdu. Nawet katalog ITSu Cię nie poratuje w tej sytuacji. Cytuj
adam1501 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Klient dość energicznie rządał zaświadczenia na 3,5 t tylko na jakiej podstawie je wydać? Nie masz żadnej podstawy wydać zaswiadczenia na 3.5 t bez wyciągu ze świadectwa Dokładnie, klient energicznie powinien szorować do importera bądź osoby robiącej pierwsze badanie i temat wyprostować i łaskawie z głupią miną zapytać czy to już może wszystkie możliwe dokumenty ma aby sprawa była załatwiona po jego myśli. Cytuj
waga50 Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Napisano 11 Grudzień 2009 A rzeczoznawca może coś pomóc? Cytuj
Nowicjusz Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 A rzeczoznawca może coś pomóc? Wszystko zależy od ciebie jako diagnosty na ile to zrobisz Także rzeczoznawca to podkładka a decyzje ty podejmujesz wcale nie musisz zgadzać się z opinią rzeczoznawcy Cytuj
wrc69 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 A rzeczoznawca może coś pomóc? Rzeczoznawca będzie w tym samym punkcie co ty (w czarnej du....) i wyśle klienta tam gdzie sugeruje adam1501. Pozdrawiam Cytuj
Tomek D Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 wyśle klienta tam gdzie sugeruje adam1501. Jeśli jest rzetelnym Rzeczoznawcą bi inaczej to może wpisać w opinii że ma opony łyse albo o mniejszej nośności i obniży DMC. Cytuj
wrc69 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 wyśle klienta tam gdzie sugeruje adam1501. Jeśli jest rzetelnym Rzeczoznawcą bi inaczej to może wpisać w opinii że ma opony łyse albo o mniejszej nośności i obniży DMC. Nie rozumiem. ????? Cytuj
waga50 Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Napisano 11 Grudzień 2009 Dzięki wszystkim za dyskusje. Pozdrawiam Cytuj
tadeusz p. Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Panowie jaki rzeczoznawca !?-Tylko producent jest tu władny! Cytuj
Nowicjusz Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Panowie jaki rzeczoznawca !?-Tylko producent jest tu władny! Co diagnosta napisze to jest święte Cytuj
Regan55 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Co diagnosta napisze to jest święte A miałbyś chęc się pod takim czymś podpisywać...??? Cytuj
Nowicjusz Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Nowicjusz napisał/a: Co diagnosta napisze to jest święte A miałbyś chęc się pod takim czymś podpisywać...??? Chodziło mi o to że ani rzeczoznawca ani klient nie zmusi mnie żebym napisał coś do czego nie będę pewien że jest ok. Chociaż w ostatnim czasie trudno być pewnym tego co się robi. Cytuj
tadeusz p. Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 cytat Nowicjusza:Chodziło mi o to że ani rzeczoznawca ani klient nie zmusi mnie żebym napisał coś do czego nie będę pewien że jest ok. Chociaż w ostatnim czasie trudno być pewnym tego co się robi. Jak to?nie jesteś pewien co robisz!? Cytuj
Regan55 Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 Chociaż w ostatnim czasie trudno być pewnym tego co się robi. Cytuj
Nowicjusz Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 Jak to?nie jesteś pewien co robisz!? A jesteś diagnostą Cytuj
hade Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Witam ponownie na pewno pomogliście, a już na pewno najbardziej z szyderczym wyśmiewaniem się. A po za tym ja kupiłem takie auto i facet nabił mnie w butelkę twierdząc ze jest na kat.B,i tak się przejechałem na ludziach a mój błąd ze nie sprawdziłem w dowodzie dmc i tak to już jest w tym świecie łagrze naprawdę pomogliście w tym moim temacie normalka każdy chce omijać problemy ale nie tego się tu spodziewałem,Myślałem ze mam do czynienia z fachowcami ale pomyłka. BEZ URAZY. Cytuj
jarolud Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 Ktoś tu z Ciebie szydził? Na szable szydzących i rozsiekać .... taa wiem wczoraj Ogniem i Mieczem było Cytuj
Nowicjusz Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 Witam ponownie na pewno pomogliście, a już na pewno najbardziej z szyderczym wyśmiewaniem się. A po za tym ja kupiłem takie auto i facet nabił mnie w butelkę twierdząc ze jest na kat.B,i tak się przejechałem na ludziach a mój błąd ze nie sprawdziłem w dowodzie dmc i tak to już jest w tym świecie łagrze naprawdę pomogliście w tym moim temacie normalka każdy chce omijać problemy ale nie tego się tu spodziewałem,Myślałem ze mam do czynienia z fachowcami ale pomyłka.BEZ URAZY. No właśnie BEZ URAZY. Najpierw kupiłeś a później pytasz co masz zrobić. Trzeba było pierw spytać a później kupować. Na pewno auto było w promocyjnej cenie jeszcze i przez to się skusiłeś nie sprawdzając czy jest do 3,5 T. No niestety my za wszystkich problemów rozwiązywać nie będziemy. Pomóc oczywiście możemy i chcemy Także sam piszesz że błąd zrobiłeś a na nas się wyżywasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi