CHESUS12 Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 MAM PYTANIE GDZIE W DZIENNIKU USTAW ALBO INNYM ŹRÓDLE JEST KONIECZNOŚĆ POSIADANIA SPRYSKIWACZY REFLEKTORÓW Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 DU. 155 załącznik NR1(WYKAZ CZYNNOŚCI KONTROLNYCH) Pozycja4.1.6 Obowiązek dotyczy "xenonów" "ZESTAW MAX XENON - NAJWYŻSZA JAKOŚĆ I EFEKT Zestaw xenonowy do samodzielnego montażu. Zestaw jest przystosowany do każdego auta (do każdego rocznika!). Nie musimy ingerować w instalacje elektryczną, tylko wpinamy gotowe okablowanie. Montaż wręcz intuicyjny." Nasze przetwornice są dwa a nawet czasami trzy razy mniejsze od standardowych przetwornic, dzięki czemu można je zamontować bez żadnych problemów za pomocą 'klapki samoprzylepnej' dołączonej do zestawu! Montaż zajmuje dosłownie chwilkę." Nie podaje źródła bo ............ O spryskiwaczach w ofercie ani mru mru Cytuj
Psuj Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Dyrektywa europejska ECE R48 pkt 6.2.9 i Dz.U. 155 Zał 1 dział 1 pkt 4.1.5 i 4.1.6 Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Psuj Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Jacek szybszy Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
CHESUS12 Napisano 23 Grudzień 2009 Autor Napisano 23 Grudzień 2009 no super a może mi powiecie ile to jest 2000 lumenów na candele? Cytuj
adam1501 Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 no super a może mi powiecie ile to jest 2000 lumenów na candele? http://www.bjsystem.com.pl/lumen.html Cytuj
ketiw38 Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 no super a może mi powiecie ile to jest 2000 lumenów na candele? Aby przeliczyć to potrzebna jest jeszcze jedna dana Cytuj
Psuj Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=6221&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Jacdiag Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 potrzebna jest jeszcze jedna dana a może być dana dana Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
darek2647 Napisano 27 Maj 2025 Napisano 27 Maj 2025 Chciałbym odnowić temat.... Kiedy więc jest potrzeby spryskiwacz? przy świetle xenonowym i LED powyżej 2000lumen? jak mamy te lumeny sprawdzić? kiedy nie czepiamy się braku spryskiwacza? Regulamin nr 98 6.2.9. Inne wymagania Światła mijania ze źródłem światła lub modułem LED emitującym wiązkę głównych świateł mijania o łącznej wartości obiektywnego strumienia świetlnego powyżej 2 000 lumenów można stosować wyłącznie w połączeniu z instalacją urządzeń do oczyszczania świateł przednich, zgodnie z regulaminem nr 45 (12) ( 12) Umawiające się Strony odpowiednich regulaminów mogą jednak zabronić stosowania mechanicznych urządzeń czyszczących, jeżeli zamontowane są szyby świateł z tworzywa, oznaczone symbolem „PL”. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi