Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam na badaniu taki o to pojazd.

W niemieckim dowodzie w pozycji 5. jest napisane: LKW OFFENER KASTEN, co to dokładnie oznacza? Ciężarowy jaki? Przyznam, że pierwszy raz mam takie cudo. Sześć miejsc, bliźniaki z tyłu.

Jakie wpisać przeznaczenie, uniwersalny? Podrodzaj?

Aby nie zakładać nowego tematu zapytam o miejsce wybicia nr nadwozia, gdzie może się znajdować? Podłużnica ramy prawa strona, nad osią - brak. :?

WV2ZZZ21ZSH012508

Czy ładowność dop./maks. można ustalić odejmując DMC - MW ?

5.jpg.d321b18ee18f6ea1e43ca40417dd96f4.jpg

Napisano

Znaczy "otwarty skrzyniowy" - podrodzaj - skrzynia

Numer powinien być pod wykładziną z prawej strony w kabinie.

Napisano
Czy ładowność można ustalić odejmując DMC - MW ?

"...56) dopuszczalna ładowność - największą masę ładunku i osób, jaką może przewozić

pojazd, która stanowi różnicę dopuszczalnej masy całkowitej i masy własnej pojazdu;..." (PoRD art. 2 pkt 56).

Napisano

A jak wypełniacie pole nośność opon w przypadku kiedy na osi tylnej są bliźniaki? Opony mają indeks 102/100R. W zaświadczeniu nie ma podziału oś przednia/tylna...

Napisano
A jak wypełniacie pole nośność opon w przypadku kiedy na osi tylnej są bliźniaki? Opony mają indeks 102/100R. W zaświadczeniu nie ma podziału oś przednia/tylna...

Nie ma jeszcze wielu innych potrzebnych rubryk :( jak np.: rozmiarów opon z podziałem na przód i tył, problemem jest też wpisanie rozstawu osi w pojeździe czteroosiowym o dwóch osiach kierowanych. Niestety widać że autor wzoru zaświadczenia miał marne pojęcie o budowie pojazdu :( .

Napisano
Niestety widać że autor wzoru zaświadczenia miał marne pojęcie o budowie pojazdu :( .

I równie marne pojęcie o danych potrzebnych do rejestracji pojazdu... :(

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
równie marne pojęcie o danych potrzebnych do rejestracji pojazdu...

Niestety ale T A K !!! :(

Napisano
Podłużnica ramy prawa strona, nad osią - brak.
myslę że jednak tam jest ,tylko troche przed osią do przodu
Napisano
myslę że jednak tam jest

Potwierdzam, jest. No żeby tyle konserwacji dać... :D

• 11 years later...
Napisano (edytowane)
W dniu 21.04.2010 o 17:29, laptop napisał:

miejsce wybicia nr nadwozia

Trafił się taki i trochę się naskrobałem więc się podzielę.

466996751_VWLT35vin.gif.8019579256f7fa83eb715fc16859e048.gif

Edytowane przez Jacdiag
podmiana załącznika
Napisano

Załącznik "wagi" 117kB (obecnie) przedstawia to samo co poprzedni 2,4MB   :!: 

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
31 minut temu, Jacdiag napisał:

(...) przedstawia to samo co poprzedni

No... jeżeli idzie o to, co zamieszczone na fotce, ale teraz trza się troszkę lepiej " wpatrzyć ", bo jakość nie jest z serii 4K, HD itp. :P

Napisano
Godzinę temu, leski66 napisał:

trza się troszkę lepiej " wpatrzyć ",

To specjalnie dla "niedowidzących" teraz jeszcze dodatkowe żółte zaznaczenie

• Piwo 1

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny