robert_mk Napisano 15 Maj 2010 Napisano 15 Maj 2010 Witam wszystkich Piszę pracę na temat stacji obsługi pojazdów, w wiekszości mam ją skończoną lecz brakuje mi materiałów do obliczeń technologicznych, Moje pytanie brzmi: Czy może ktoś z Państwa posiada jakiekolwiek materiały na temat stacji obsługi pojazdów, zależy mi głównie na danych dzięki którym mógłbym dobrać wyposażenie do stacji obsługi. Podam przykład. Powiedzmy że w rejonie działania stacji jest jeden tysiąc pojazdów (samochody osobowe), chciałbym na podstawie tego określić ile i jakie urządzenia będę potrzebował do tego aby np. obsłużyć dane auta w zakrsie diagnostyki podstawowej (hamulce, światła, spaliny itp), sezonowej (ogumienie). Czytałem trochę na temat urządzeń MAHA ale tam nic nie ma na temat doboru, a z tego co mi powiedział zaprzyjaźniony wykladowca projekt takiej stacji rozpoczynamy od obliczeń zapotrzebowania na urządzenia. Jeśli wyraziłem się w miarę poprawnie a ktoś z państwa potrafiłby mi pomóc, będę wdzięczny. byłoby super gdybym otrzymał coś na maila, może ktoś już kiedyś coś takiego robił robert_kaufman@wp.pl praktycznie przyda mi się wszystko co jest związane z obliczeniami dotyczącymi stacji obsługi pojazdów pozdrawiam wszystkich Cytuj
danielg539 Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 Powiedzmy że w rejonie działania stacji jest jeden tysiąc pojazdów (samochody osobowe), chciałbym na podstawie tego określić ile i jakie urządzenia będę potrzebował do tego aby np. obsłużyć dane auta w zakrsie diagnostyki podstawowej (hamulce, światła, spaliny itp), Niezależnie od ilości obsługiwanych samochodów wyposażenie SKP jest takie samo. W przypadku bardzo dużych SKP moga mieć one kilka stanowisk przegladowych, ale to obecnie jest rzadkością. Moce przerobow mozna zwiększyć w dość duzym zakresie zmieniając godziny otwarcia stacji. Cytuj
Jacdiag Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 wyposażenie SKP jest takie samo. Piszę pracę na temat stacji obsługi pojazdów' date='[/quote'] Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
robert_mk Napisano 22 Maj 2010 Autor Napisano 22 Maj 2010 danielg539 napisał/a: wyposażenie SKP jest takie samo. robert_mk napisał/a: Piszę pracę na temat stacji obsługi pojazdów, Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi