michał81 Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Ma taki problem mam samochód z niemiec i tylko jedna czesc dowodu ta wieksza oczywisce w urzedzie komunikacji powiedzieli mi ze nie ma takiej opcji zeby mi to zarejestrowali zadzwoniłem do urzedu komunikacji w niemczech oni skierowali mnie do innego urzedu (bo moj samoochód był wyrejestrowany dawno i juz odesłali ten dowód ) KBA Kraftfahrt-Bundesamt i tam ta sama gadka ze mam jedna czes dowodu i abmeldung i umowe, kazali mi napisac pismo i przesłac kopie dokumentów które posiadam i wysłali mi ten dokument potwierdzajacy ze ten samochód był zarejestrowany zapłaciłem za to 10.20 Euro , generalnie pani w tym urzedzie powiedziała ze o te pismo moge wystapic albo ja albo UK wiec stwierdziłem ze oni nigdy tego nie zrobią i sam o nie wystepuje i teraz mam pyt jaką mam szanse ze z tym pismem oczywiscie po przetłumaczeniu które równiez posiadam, łaskawie zarejstruja mi ten samochód, skoro w ustawie jest napisane ze to urzad komunikacji ma o to wystapic, albo jakie mam szanse na otrzymanie tej drugiej czesci dowodu w niemczech jak po nia pojade i co musze im pokazac zeby mi ja dali za odp z góry dziekuje Cytuj
elliot Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 skoro w ustawie jest napisane ze to urzad komunikacji ma o to wystapic Możesz mi wskazać gdzie jest tak napisane? Piszesz dość oględnie o drugiej części i Abmeldungu, a te dwa dokumentu się raczej wykluczają. Masz zapewne brief, czyli kartę pojazdu, a to nie druga część dowodu rejestracyjnego, którego po prostu w ogóle nie masz. Cytuj
michał81 Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Napisano 30 Czerwiec 2010 Mam Brief i ambeldung dokładnie http://www.mediolankg.polemb.net/index.php?document=89 tu jest tak napisane przynajmniej tak to rozumiem "organ rejestrujący uznaje część I dowodu rejestracyjnego za wystarczającą do zarejestrowania pojazdu po otrzymaniu, na wniosek tego organu, pisemnego lub elektronicznego potwierdzenia z organu rejestrującego państwa członkowskiego, że pojazd był zarejestrowany w tym państwie i może być ponownie zarejestrowany w innym państwie członkowskim." Cytuj
blakop Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Brief i abmeldung to nie jest I i II część DR i przepisy dotyczące tych dokumentów nie mają tu zastosowania! Jaka jest data wymeldowania? Cytuj
michał81 Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Napisano 1 Lipiec 2010 wiem ze brief i abmeldung to nie dwie czesc, napisałem przeciez ze mam tylko jedna czesc i abmeldung wyrejestrowany 2003 [ Dodano: 01-07-2010, 17:50 ] Wiec ? ma ktos moze doswiadczenie w tym temacie ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi