Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
We wtorek pojawi się u mnie TDT. Zauważyłem właśnie, że moje urządzenie GTO LASER do geometrii kół (rok produkcji 1996 - bardzo leciwe) nie posiada ważnej kalibracji. Zaciski mocujące od 12" do 20" mam. Czy musze jechać do Bydgoszczy i zrobić kalbirację na odbiór?

Urządzenie do pomiaru geometrii nie jest urządzeniem podlegającym obowiązkowej okresowej kalibracji.

Dodatkowo, GTO Laser można kalibrować samodzielnie i fakt ten odnotować w karcie okresowej kontroli urządzenia.

I tyle dla potrzeb odbioru przez TDT wystarczy.

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• DARIO64

10

• markes30

6

• Jacdiag

5

• Regan55

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
We wtorek pojawi się u mnie TDT.

poczytaj ten temat od początku

:D

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

A czy instrukcje stanowiskowe jeszcze obowiązują?

Napisano

Jeśli producent danego urządzenia tak przewidział - to TAK.

• 11 months later...
Napisano

Koledzy mam pytanie do tych, którzy w ostatnim czasie mieli odbiór stacji, czy oprócz aktów prawnych wymienionych na stronie TDT-u podczas odbioru wymagają jeszcze jakieś inne? jeśli tak to jakie i czy muszą być na PC, czy wystarczy dostęp poprzez internet?

Pozdrawiam

Napisano

Z tym akurat, to już nie ma problemu.

W zakresie wszystkich programów SKP przewidziany jest dostęp do obowiązujących aktów prawnych..

Wystarczy powołać się na taki rodzaj dostępu.

Napisano

A czego ci tam brakuje?

Strona działa, zakładka "akty prawne" się otwiera, akty są i nawet nie trzeba się logować ?

Napisano
A czego ci tam brakuje?
okularów lepszych ślepy :P coś mi się popierdzieliło.
Napisano
okularów lepszych ślepy :P coś mi się popierdzieliło.

Aaaa, z tym to już musisz iść do lekarza "od oczu"... :lol:

Napisano
(...) czy muszą być na PC, czy wystarczy dostęp poprzez internet?

Pozdrawiam

Na południu jest taki słynny inspektor, który każe sobie okazywać akty prawne z PC jeżeli nie są wydrukowane. Wersja on-line nie jest dla niego argumentem. Dlaczego? - bo jak twierdzi: a jak Pan sprawdzi (...) jak akurat nie będzie działał internet?

Życzę zdroworozsądkowych inspektorów ;)

Napisano

Na południu jest taki słynny inspektor, który każe sobie okazywać akty prawne z PC jeżeli nie są wydrukowane. Wersja on-line nie jest dla niego argumentem. Dlaczego? - bo jak twierdzi: a jak Pan sprawdzi (...) jak akurat nie będzie działał internet?

W czym problem. Ściągnąć na dysk i po kłopocie. Nie jest tego aż tak dużo, a w razie potrzeby można miejsce na HDD zwolnić kilkoma kliknięciami. Oczywiście po odbiorze :cool:
Napisano

A jak nie będzie prądu to jak pan inspektor wypisze protokół pokontrolny :)

Napisano
A jak nie będzie prądu to jak pan inspektor wypisze protokół pokontrolny :)
Laptop ma baterię :x:evil:
Napisano
drukarka również? :?

:medit:

"Wymyślili te durackie maszyny, bo siły w ręcach nie mieli!" :evil: