cubitus Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Witam Był u mnie dziś klient z zapytaniem dotyczącym takiego pojazdu Man z zabudową do zbiórki ścieków i przepychania kanalizacji.Żadnych dodatkowych filtrów zamontowanych nie ma. W niemieckich dokumentach jest on zapisany jako Samochód ciężarowy podrodzaj przeznaczony do usuwania zanieczyszczeń. Jak można go podpiąć u nas ?? Asenizacyjny ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Man z zabudową do zbiórki ścieków i przepychania kanalizacji Ja uważam, że asenizacyjny. Gdyby służył tylko do udrażniania kanalizacji to można by go potraktować jako specjalny, ale jak może przewozić wyssane nieczystości to jako specjalny się nie kwalifikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubitus Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2011 Czyli Daniel najlepiej wystawic DIp-a określając go jak Samochod cieżarowy podrodzaj asenizacyjny. Wydaje mi się że to najlepsze rozwiązanie. no i przejdzie w WK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Samochod cieżarowy podrodzaj asenizacyjny. Samochód ciężarowy; podrodzaj - 04 pojemnik ; przeznaczenie - 205 asenizacyjny. np. http://www.abc.com.pl/serwis/du/2003/1878.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubitus Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2011 Oki mam nadzieję że się na czymś nie walne .... Wciąż się ucze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Nie zapomnij o dozorach jak są potzrbne sprawdź Ciśnienia na beczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubitus Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 To raczej ADR nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 To raczej ADR nie jest ADR nie, ale dozór może być potrzebny w przypadku ciśnienia pow.0.5 bara ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek1 Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Dokładnie tak jak Kolega Janusz napisal musi miec Dozór pow.0,5 bara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubitus Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2011 Sprawa załatwiona.Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iamthelaw Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Klient chce kupić ten samochód http://allegro.pl/show_item.php?item=2024946584 i zarejestrować go jako specjalny asenizacyjny. Auto zostało przyprowadzone z Niemiec z gołą ramą i dopiero u nas został założony zbiornik do wywozu nieczystości (szamba) Dane samochodu, które na razie znam to: MAN 14.232 Zbiornik 7900 l DMC z briefu 14 000 kg Wg mnie powinien być zarejestrowany jako ciężarowy asenizacyjny ale co jeśli klient przywiezie papier od rzeczoznawcy, że to specjalny? I czym dokładnie różni się ciężarowy asenizacyjny od specjalnego asenizacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Wg mnie powinien być zarejestrowany jako ciężarowy asenizacyjny ale co jeśli klient przywiezie papier od rzeczoznawcy, że to specjalny?I czym dokładnie różni się ciężarowy asenizacyjny od specjalnego asenizacyjnego? I bardzo slusznie jest to ciężarowy,pojemnik,asenizacyjny .Rzeczoznawca niech się doszkoli. Wg nowej klasyfikacji nie ma specjalny asenizacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Nie da rady na specjalny, jedynie Podrodzaj pojazdu - pojemnik. Przeznaczenie - asenizacyjny Oczywiście - Samochód Ciężarowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iamthelaw Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Dzięki za odpowiedzi ale sprawa i tak chyba polegnie. W niemieckim dowodzie jest jako skrzynia a tu już jest beczka... Jak ja kocham takie kombinacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 W niemieckim dowodzie jest jako skrzynia a tu już jest beczka... Zmiany konstrukcyjne i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 W niemieckim dowodzie jest jako skrzynia a tu już jest beczka... Zmiany konstrukcyjne i po kłopocie alle ... Klient chce kupić ten samochód (...) i zarejestrować go jako specjalny asenizacyjny. zniany TAK ale rodzaj zostaje CIĘŻAROWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek1 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 W niemieckim dowodzie jest jako skrzynia a tu już jest beczka... Zmiany konstrukcyjne i po kłopocie Kłopotem może być UDT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 zniany TAK ale rodzaj zostaje CIĘŻAROWY oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr probola Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Mam pytanie ; ciągnik rolniczy sprowadzony z Angli, czy ustalamy DMC-przyczepy bez hamulca,i z hamulcem w Dip.Na tabliczce znamionowej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Mam pytanie ; ciągnik rolniczy sprowadzony z Angli, czy ustalamy DMC-przyczepy bez hamulca,i z hamulcem w Dip.Na tabliczce znamionowej nie ma. Tak ustalamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Mam pytanie ; A jak ono ma się do tematu? Wóz asenizacyjny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek8340 Napisano 19 Marzec 2020 Share Napisano 19 Marzec 2020 panowie, krótkie pytanie pojazd asenizacyjny, a tyczy sie to też innych pojazdów gdy na tabliczce znamionowej brak jest informacji o ciśnieniu roboczym, i gdy nie jestem w stanie stwierdzić czy pojazd (beczka) podlega pod dozór bo nie wynika to jasno z tabliczki znamionowej, czy prawidłowo postąpiłbym nie żądając dokumentu UDT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 19 Marzec 2020 Share Napisano 19 Marzec 2020 Jeśli jest tabliczka ale bez wpisanego ciśnienia roboczego, to prawidłowo byś postapił. Chyba, że wyrażnie widać wydrapane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej3 Napisano 19 Marzec 2020 Share Napisano 19 Marzec 2020 40 minut temu, Tomek8340 napisał: nie wynika to jasno z tabliczki znamionowej Ja w takiej sytuacji wołam o pismo od producenta urządzenia na jakie ciśnienie są ustawione zabezpieczenia. ..... Nie zdarzyło mi się żeby właściciel pojazdu stwarzał jakieś problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi