Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przepraszam, jeżeli mój post nie pasuje do tej rubryki.

Proszę diagnostów o pomoc. Jeden z Waszych kolegów nie podbił przeglądu bo nie umiał znaleźć numeru nadwozia na ramie Stara A200 z roku 1990. Gdzie ten numer powinien być nabity i czy wogóle powinien być. Ja kompletnie nie wiem, a diagnosta też nie wiedział i kazał mi zlokalizować wtedy sprawdzi i podbije dowód. Może wogóle go tam nie powinno być, tylko wystarczy na tabliczce znamionowej pod siedzeniem pasażera??

Bardzo proszę kolegów o pomoc bo mi się przegląd skończył, a muszę przerejestrować samochód.

gg: 28685322

e-mail: arekw21@wp.pl

sms: 510-059-442

P.S. Co robić gdy tego numeru nie będzie na ramie...

Napisano

Niech sprawdzi na ramie , przód prawa podłużnica.

Chyba dobrze pamiętam :)

Napisano

na górnej poziomej części ramy

wskazane strzałką

czasem trzeba zdjąć antrapę

:D

5ae1a462c0324_star200.jpg.a6e2ca8ec00aa488274e8981d6797c43.jpg

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Jest jeszcze opcja że rama była wymieniana i wtedy szukaj za prawym tylnym kołem.

Napisano

ale najważniejsze trzeba dorze oczyścić to miejsce bo jest często skorodowane

Napisano

Dzięki koledzy za odpowiedź. Sprawdzę, czy tam jest ale dopiero w sobotę bo auto stoi w świętokrzyskim a ja jestem z Katowic. Jak znajdę ten numer to będzie znaczyło że diagnosta naciągnął mnie na koszty. Dwa razy muszę naginać z Katowic do Kielc aby przegląd zrobić. W końcu to jest obowiązkiem diagnosty wiedzieć gdzie szukać numerów w danym aucie.

Napisano
W końcu to jest obowiązkiem diagnosty wiedzieć gdzie szukać numerów w danym aucie.

no wiesz właściciel też powinien wiedzieć gdzie jest nr. w końcu to jego własność i jak kupował pewnie nie sprawdził. :)

Napisano
Dwa razy muszę naginać z Katowic do Kielc aby przegląd zrobić.

to w Katowicach nie ma żadnej SKP :?::?::shock:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
Sprawdzę, czy tam jest ale dopiero w sobotę bo auto stoi w świętokrzyskim a ja jestem z Katowic

W świętokrzyskiem krainie Stara (Starachowice) nie wiedzieć gdzie jest numer w Starze A200 to wstyd chyba :evil::evil::D:D:D:D

Napisano
W końcu to jest obowiązkiem diagnosty wiedzieć gdzie szukać numerów w danym aucie.
:ok
Napisano
Dwa razy muszę naginać z Katowic do Kielc aby przegląd zrobić. W końcu to jest obowiązkiem diagnosty wiedzieć gdzie szukać numerów w danym aucie.

Tu przeginasz , bo miałbyś rację , gdyby właściciel utrzymał pojazd w takim stanie aby numer Vin był widoczny i czytelny ,,,

Napisano
Tu przeginasz

Tu się z Tobą nie zgodzę.Ja muszę wiedziec gdzie go szukać-byc pewnym.W jakim stanie on jest to sprawa na pózniej....

Napisano

Ja mówię o przypadku gdzie jesteś pewien, że tam jest a go nie ma , bo przykryty warstwą konserwacji na przykład,,,

Napisano
Tu przeginasz

Tu się z Tobą nie zgodzę.Ja muszę wiedziec gdzie go szukać-byc pewnym.W jakim stanie on jest to sprawa na pózniej....

Jeszcze zostaje rzeczoznawca ;)

Napisano

To znaczy jak miałem "utrzymywać" ? Samochód jest sprawny i "utrzymany" Numer - sprawdziłem i jest czytelny. Sorki ale czytaj ze zrozumieniem: to nie to, że numer był nieczytelny...ani ja, ani na stacji nie wiedzieli gdzie go szukać. Pisałem, że na tabliczce znamionowej numer był ok.

pozdrawiam....i chyba nie przeginam

[ Dodano: 15-01-2011, 05:54 ]

Dwa razy muszę naginać z Katowic do Kielc aby przegląd zrobić.

to w Katowicach nie ma żadnej SKP :?::?::shock:

Jest i to kilka, ale jak Star stacjonuje w świętokrzyskim to nie będę nim jechał do Katowic na przegląd...

Napisano
i chyba nie przeginam

Pewnie, że nie ,,, zwykłe nieporozumienie ,,,ale diagnosta się nie przyłożył skoro nie znalazł dobrze widocznego numeru ,,,

Napisano

POZDRAWIAM Prawa strona przód tak jak kolega opisuje zdjąc osłone mała chłodnicy trzeba i powinien być od góry widoczny numer pozdrawiam

Napisano

Mocowanie zderzaka po prawej stronie od gory (czasami oslone sciagnac zeby dobrze przeczytac), nie ma co sie klucic panowie, mam wiele takich pojazdów na stacji i w niektroych ten numer naprawde jest slabo nabity tak jak by gosc co go robil zyl ostatkiem sil. :D

Napisano
tak jak by gosc co go robil zyl ostatkiem sil.

Albo w poniedziałek rano po "obfitej" niedzieli. :D:D:D

Napisano

Brak mocy w Starze 200 przeklada sie na brak mocy tego co go buduje :D

"Niech moc będzie z nami" - diagnostami :-D