Arek1 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Przepraszam, jeżeli mój post nie pasuje do tej rubryki. Proszę diagnostów o pomoc. Jeden z Waszych kolegów nie podbił przeglądu bo nie umiał znaleźć numeru nadwozia na ramie Stara A200 z roku 1990. Gdzie ten numer powinien być nabity i czy wogóle powinien być. Ja kompletnie nie wiem, a diagnosta też nie wiedział i kazał mi zlokalizować wtedy sprawdzi i podbije dowód. Może wogóle go tam nie powinno być, tylko wystarczy na tabliczce znamionowej pod siedzeniem pasażera?? Bardzo proszę kolegów o pomoc bo mi się przegląd skończył, a muszę przerejestrować samochód. gg: 28685322 e-mail: arekw21@wp.pl sms: 510-059-442 P.S. Co robić gdy tego numeru nie będzie na ramie... Cytuj
zjc Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Niech sprawdzi na ramie , przód prawa podłużnica. Chyba dobrze pamiętam Cytuj
wolf Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Jak wyżej, prawa podłużnica tuż przy zderzaku. Cytuj
Jacdiag Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 na górnej poziomej części ramy wskazane strzałką czasem trzeba zdjąć antrapę Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
lisek Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 dobrze jest zdjąć atrapę bez niej numer jest lepiej odczytać Cytuj
DARIO64 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Jest jeszcze opcja że rama była wymieniana i wtedy szukaj za prawym tylnym kołem. Cytuj
drogba Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 ale najważniejsze trzeba dorze oczyścić to miejsce bo jest często skorodowane Cytuj
Arek1 Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Napisano 11 Styczeń 2011 Dzięki koledzy za odpowiedź. Sprawdzę, czy tam jest ale dopiero w sobotę bo auto stoi w świętokrzyskim a ja jestem z Katowic. Jak znajdę ten numer to będzie znaczyło że diagnosta naciągnął mnie na koszty. Dwa razy muszę naginać z Katowic do Kielc aby przegląd zrobić. W końcu to jest obowiązkiem diagnosty wiedzieć gdzie szukać numerów w danym aucie. Cytuj
zjc Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 W końcu to jest obowiązkiem diagnosty wiedzieć gdzie szukać numerów w danym aucie. no wiesz właściciel też powinien wiedzieć gdzie jest nr. w końcu to jego własność i jak kupował pewnie nie sprawdził. Cytuj
Jacdiag Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Dwa razy muszę naginać z Katowic do Kielc aby przegląd zrobić. to w Katowicach nie ma żadnej SKP Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Qnick Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Sprawdzę, czy tam jest ale dopiero w sobotę bo auto stoi w świętokrzyskim a ja jestem z Katowic W świętokrzyskiem krainie Stara (Starachowice) nie wiedzieć gdzie jest numer w Starze A200 to wstyd chyba Cytuj
Regan55 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 W końcu to jest obowiązkiem diagnosty wiedzieć gdzie szukać numerów w danym aucie. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Dwa razy muszę naginać z Katowic do Kielc aby przegląd zrobić. W końcu to jest obowiązkiem diagnosty wiedzieć gdzie szukać numerów w danym aucie. Tu przeginasz , bo miałbyś rację , gdyby właściciel utrzymał pojazd w takim stanie aby numer Vin był widoczny i czytelny ,,, Cytuj
Regan55 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Tu przeginasz Tu się z Tobą nie zgodzę.Ja muszę wiedziec gdzie go szukać-byc pewnym.W jakim stanie on jest to sprawa na pózniej.... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Ja mówię o przypadku gdzie jesteś pewien, że tam jest a go nie ma , bo przykryty warstwą konserwacji na przykład,,, Cytuj
wolf Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Tu przeginasz Tu się z Tobą nie zgodzę.Ja muszę wiedziec gdzie go szukać-byc pewnym.W jakim stanie on jest to sprawa na pózniej.... Jeszcze zostaje rzeczoznawca Cytuj
Arek1 Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 To znaczy jak miałem "utrzymywać" ? Samochód jest sprawny i "utrzymany" Numer - sprawdziłem i jest czytelny. Sorki ale czytaj ze zrozumieniem: to nie to, że numer był nieczytelny...ani ja, ani na stacji nie wiedzieli gdzie go szukać. Pisałem, że na tabliczce znamionowej numer był ok. pozdrawiam....i chyba nie przeginam [ Dodano: 15-01-2011, 05:54 ] Dwa razy muszę naginać z Katowic do Kielc aby przegląd zrobić. to w Katowicach nie ma żadnej SKP Jest i to kilka, ale jak Star stacjonuje w świętokrzyskim to nie będę nim jechał do Katowic na przegląd... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 i chyba nie przeginam Pewnie, że nie ,,, zwykłe nieporozumienie ,,,ale diagnosta się nie przyłożył skoro nie znalazł dobrze widocznego numeru ,,, Cytuj
jarek1 Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 POZDRAWIAM Prawa strona przód tak jak kolega opisuje zdjąc osłone mała chłodnicy trzeba i powinien być od góry widoczny numer pozdrawiam Cytuj
sebastian Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 Mocowanie zderzaka po prawej stronie od gory (czasami oslone sciagnac zeby dobrze przeczytac), nie ma co sie klucic panowie, mam wiele takich pojazdów na stacji i w niektroych ten numer naprawde jest slabo nabity tak jak by gosc co go robil zyl ostatkiem sil. Cytuj
Qnick Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 tak jak by gosc co go robil zyl ostatkiem sil. Albo w poniedziałek rano po "obfitej" niedzieli. Cytuj
sebastian Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 Brak mocy w Starze 200 przeklada sie na brak mocy tego co go buduje "Niech moc będzie z nami" - diagnostami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi