Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie czy muszę do wniosku dołączyć kartę której jeszcze nie mam??

cytat z www.cepik.gov.pl

Do wniosku należy załączyć kartę kryptograficzną (lub żądanie certyfikacyjne) zakupioną przez SKP wraz z PINem transportowym (użytkownika), pozostawiając w stacji tzw. PIN Administratora

Bo wynika z tego że sam muszę zakupić te urządzenia.

Jak ta operacja wyglądała u Was.??

Napisano
Bo wynika z tego że sam muszę zakupić te urządzenia.

Na darmochę był czas do końca listopada zeszłego roku (jak się nie mylę. Teraz musisz zakupić sam...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

A jakiej firmy zestawy "rozdawało" ministerstwo??

np: taki znalazłem zestaw

Czyli muszę najpierw kupić zestaw a następnie wysłać wniosek z kartą??

Napisano

Najlepiej chyba zadzwonić do MSWiA i zapytać u źródła co i jak. To pierwszy krok, decydujący o wszystkim późniejszym ...

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

• 2 months later...
Napisano

Zakupiłem urządzenie, wygenerowałem żądanie certyfikacyjne na podstawie zakupionej karty nagrałem na CD i wysłałem wraz z wnioskiem do MSWiA. Po około miesiącu dostałem zwrotną dyskietkę z certyfikatami, nagrałem tylko jeden plik na kartę.

Jakim oprogramowanie wysłać pliki (paczki rejestru)do MSWiA?

Czy muszę uzyskać login i hasło do strony cepiku?

Pozdrawiam Paweł

Napisano
Jakim oprogramowanie wysłać pliki

eksport odbywa się przez przeglądarkę internetową Mozilla Firefox

Czy muszę uzyskać login i hasło do strony cepiku?

Tak, prawdopodobnie przyjdzie osobną przesyłka.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

eksport odbywa się przez przeglądarkę internetową Mozilla Firefox

A nie przez JAWĘ

Napisano
A nie przez JAWĘ

A co nawalczysz javą bez przyglądarki?

Co to jest oprogramowanie Java?

Oprogramowanie Java umożliwia korzystanie z gier internetowych, rozmowy z ludźmi z całego świata, obliczanie oprocentowania kredytu, oglądanie obrazów trójwymiarowych i wiele innych rzeczy. Jest ono także częścią składową aplikacji intranetowych i innych rozwiązań dla handlu elektronicznego, które stanowią podstawę wykorzystania komputerów w firmach.

Napisano

Nie jestem informatykiem, wiem tylko że trzeba było Jawę zainstalować.

Napisano

Login i hasło dostałem właśnie na adres email.

Ściągam aplikacje portalową. Zobaczę czy się uda.

A tak jestem ciekaw ile stacji jeszcze nie wysyła i czy będą z tego jakieś konsekwencje.

Napisano

Koledzy czy macie też problemy z wysłaniem raportu w soboty ,np dziś nie mogę się połączyć.

Napisano

zmiennik mi dzwonił że też nie mógł się dziś zalogować

• 2 weeks later...
Napisano

Witam , od piątku t.j 8.04.2011 godz 20 nie mogę połączyć się z serwerem CEP-a , czy tylko ja tak mam ? :?

Napisano

Mam to samo ale nie wiem z czyjej winy, Cep twierdzi, że to wina operatora i DNS serwera ,,,

Napisano

He He w sobote zmienialismy komputery na nowe i myslalem,że cos robie nie tak a tu dzisiaj nawet nie moge wejsc na strone cepiku czy z mozilli czy IE wywala blad dns

[ Dodano: 11-04-2011, 07:59 ]

wina operatora i DNS serwera ,,,
czyli TP nawalila cos tu nie tak
Napisano

Znowu nie działa - może ma długi weekend?

• 1 year later...
Napisano
Zakupiłem urządzenie, wygenerowałem żądanie certyfikacyjne na podstawie zakupionej karty nagrałem na CD i wysłałem wraz z wnioskiem do MSWiA. Po około miesiącu dostałem zwrotną dyskietkę z certyfikatami

Co mam począć z NOWĄ stacją (jeszcze nie mam wyróżnika) i wnioskiem do CEPiK, który wyślę dopiero po otrzymaniu wyróżnika? Przez ten miesiąc badania będę wykonywać NIEPRAWNIE (przekroczę trzydniowy termin na wysłanie danych do CEPiK)???

Napisano
Przez ten miesiąc badania będę wykonywać NIEPRAWNIE (przekroczę trzydniowy termin na wysłanie danych do CEPiK)???

Zostaną wysłane w pierwszej paszce. I tyle.

Napisano

Działaj śmiało a tak jak napisal Psuj system sam uzupełni wykonane badania przed pełnym zalegalizowaniem stacji w CepiK :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.