wolf Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 serwisy to niech sobie zrywają a nie skp. SKP nie ma zrywać plomb, tylko sprawdzić, czy posiada ważną tabliczkę pomiarową i to wszystko i w tym celu możesz otworzyć tachograf. Myślę że w tej kwestii temat jest wyczerpany. Cytuj
zjc Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 Z wykresówki można też odczytać z jakimi prędkościami pojazd się poruszał, a więc stwierdzić, że np. jeśli jechał 100km/h, ogranicznik nie działa prawidłowo. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 Z wykresówki można też odczytać z jakimi prędkościami pojazd się poruszał a w cyfrowym tacho ??? Cytuj
diagnosta26 Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 w cyfrowym można zrobić wydruk na którym są wyszczególnione przekroczenia . Cytuj
zjc Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 w cyfrowym można zrobić wydruk na którym są wyszczególnione przekroczenia Cytuj
szombi Napisano 29 Styczeń 2011 Napisano 29 Styczeń 2011 Z wykresówki można też odczytać z jakimi prędkościami pojazd się poruszał, a więc stwierdzić, że np. jeśli jechał 100km/h, ogranicznik nie działa prawidłowo. No nie całkiem. Ogranicznik predkości blokuje tylko silnik a nie siłę grawitacji. Z dobrej górki można rozpędzic się o wiele więcej (wiem z autopsji) Cytuj
zjc Napisano 29 Styczeń 2011 Napisano 29 Styczeń 2011 Oczywiście to wiem i uważam że wykresówką można się tylko posiłkować. Bo jeśli na dłuższym odcinku drogi, a to taż idzie odczytać z tarczki, występuje wielokrotnie przekroczenie prędkości to można domniemywać, że z ogranicznikiem jest coś nie tak. Jednak trzeba mieć też w tym temacie trochę doświadczenia. Cytuj
wolf Napisano 29 Styczeń 2011 Napisano 29 Styczeń 2011 I w dodatku kierowca nie musi nam dawać tarczek do wglądu. Cytuj
zjc Napisano 29 Styczeń 2011 Napisano 29 Styczeń 2011 Oczywiście że nie musi dać do odczytu. Chodziło mi o to, że jeśli jest taka możliwość i ma się doświadczenie w odczycie wykresówek to można z nich trochę informacji uzyskać. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi