Stoned44 Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Witam, Panowie wczoraj miałem dziwny przypadek. Przyjechał klient któremu policja zabrała dowód rejestracyjny, za nieważne badanie techniczne, pojazdem tym był motorower. Dostał skierowanie i przyjechał na badanie. Pojazd sprawny dostał P na kolejne dwa lata. Moje pytanie jest takie czy policjant słusznie zabrał mu dowód. Dodam, że klient był w WK i tam mu powiedzieli, że policjant miał rację. Według mnie dowody w których widnieje wpis bezterminowo nie straciły swojej ważności. Jeżeli macie jakieś doświadczenia w podobnym tonie proszę o pomoc. Mile widziane były by również paragrafy którymi mógłbym się posłużyć w przyszłości. Z góry WIELKIE dzięlki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 http://www.patronat.pl/Akty_prawne/Pliki_PDF/2009/Dz.U.2009-097_0802.pdf Art.6 ust.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Dz.U nr 97 z dnia 22 maja 2009 Art.6 pkt 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoned44 Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 Qrde Panowie dzięki. Proszę powiedzcie mi jak wy to robicie Wy znacie te ustawy i numery na pamięć czy jak. Ja wiedziałem, że to gdzieś jest ale nie wiedziałem gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 jak wy to robicie Wy znacie te ustawy i numery na pamięć czy jak Siedzimy i czytamy w kółko i na okrągło i nie koniecznie na wyrywki znamy paragrafy ale wiemy gdzie dane zagadnienie się znajduje i wówczas szybko leci. Wprawisz się i zobaczysz, że nie taki diabeł straszny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luket Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Nawet się nie przyznawaj że nie wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Mówiąc prosto motorower w którym po 22.09.2010 minęło 3 lata od pierwszej rejestracji powinien stawić się na badanie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoned44 Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 Nawet się nie przyznawaj że nie wiesz... Sądzę, że nieznajomość dokładnego paragrafu jest jakimś wielkim wykroczeniem. Zadałem pytanie bo stworzyło mi trudność odnalezienie go, chociaż wiedziałem, że gdzieś istnieje. Teraz na pewno się utrwalił i już będę wiedział. Do powyższego - przepis jest dla mnie bardziej niż czytelny. Ja dopiero przygotowuję się do egzaminu, więc musicie mi wybaczy brak wieloletniej praktyki . Będę podrożał waszymi ścieżkami i starał się czerpać jak najwięcej przydatnych wiadomości. Obiecuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Po 3 latach jeśli w DR - "bezterminowo" to myślę, że tak: 1. Badanie na SKP + zaświadczenie z OBT z wynikiem "P" 2. Wizyta w WK celem wykreślenia wpisu "bezterminowo" 3. Powrót na SKP i bumażka do DR POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Panowie wczoraj miałem dziwny przypadek. Pojazd sprawny dostał P na kolejne dwa lata. Ja dopiero przygotowuję się do egzaminu, coś - delikatnie mówiąc - ściemniasz [ Dodano: 04-02-2011, 13:59 ] 2. Wizyta w WK celem wykreślenia wpisu "bezterminowo" jeżeli w DR jest miejsce na wpis to data NTB, pieczątka, podpis i OE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 jeżeli w DR jest miejsce na wpis to data NTB, pieczątka, podpisi OE Tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Wg mnie wpis "bezterminowo" trzeba anulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 coś - delikatnie mówiąc - ściemniasz Jesteś brutal, też to zauważyłem ale nie chciałem,,, Założę się, że "Stoned44" jest pomocnikiem diagnosty, bo nie zdał jeszcze 2/5 tych egzaminu ,,, [ Dodano: 05-02-2011, 18:46 ] jeżeli w DR jest miejsce na wpis to data NTB, pieczątka, podpis to jedna szkoła,,, znam jeszcze dwie ,,, przekreślenie wpisu "bezterminowo" oraz zaświadczenie i wymiana DR,,, czyli trzy szkoły ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi