mr.kajak Napisano 11 Luty 2011 Share Napisano 11 Luty 2011 Witam, mam szybkie pytanie. Klient nie ma dokumentów od gazu co robić?? Przystępuje do badania i N czy nie przystępuje do badania nawet?? Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 11 Luty 2011 Share Napisano 11 Luty 2011 nie przystępuje do badania Sam sobie odpowiedziałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 11 Luty 2011 Share Napisano 11 Luty 2011 Przystępuje do badania i N czy nie przystępuje do badania nawet?? "...12. Badanie techniczne pojazdu z zamontowanym urządzeniem technicznym podlegającym dozorowi technicznemu może być przeprowadzone po przedstawieniu dokumentu wydanego przez właściwy organ dozoru technicznego, stwierdzającego sprawność urządzenia technicznego..." Nie przystępujesz jak wynika z zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.kajak Napisano 11 Luty 2011 Autor Share Napisano 11 Luty 2011 A gdzie jest zapis o ty że nie przystępuje do badania?? Tak też myślałem ale spierałem się właśnie z kimś o to czy N czy nie przystępuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz70 Napisano 11 Luty 2011 Share Napisano 11 Luty 2011 Jedyny przypadek legalnego odstąpienia od wykonania badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.kajak Napisano 11 Luty 2011 Autor Share Napisano 11 Luty 2011 Ok dzięki za szybką odpowiedz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 11 Luty 2011 Share Napisano 11 Luty 2011 Ja robię tak samo z ADR. Brak Decyzji >>nie ma Badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 11 Luty 2011 Share Napisano 11 Luty 2011 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk Napisano 12 Luty 2011 Share Napisano 12 Luty 2011 A gdzie jest zapis o ty że nie przystępuje do badania? To jest twoja interpretacja ty zdecydujesz czy przystąpisz do badania i dasz N czy wytłumaczysz klientowi ze brakuje mu pewnych dokumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 12 Luty 2011 Share Napisano 12 Luty 2011 ty zdecydujesz czy przystąpisz do badania No niestety ustawodawca w tym przypadku był jednoznaczny "...może być przeprowadzone po przedstawieniu dokumentu ..." więc jak brak dokumentu to nie ma badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 12 Luty 2011 Share Napisano 12 Luty 2011 adam możesz mi przypomnieć gdzie jest ten zapis >może być przeprowadzone po przedstawieniu dokumentu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 12 Luty 2011 Share Napisano 12 Luty 2011 Art.81 ust.12 PoRD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 12 Luty 2011 Share Napisano 12 Luty 2011 Ok . Jest . Zaczynam być na starość ślepy .Oj niedobrze . Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 To jest twoja interpretacja ty zdecydujesz czy przystąpisz do badania i dasz N czy wytłumaczysz klientowi ze brakuje mu pewnych dokumentów Ciekawe ilu jeszcze myśli podobnie ??? a już myślałem, że tu nie ma żadnych wątpliwości ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 Wszystko się zgadza, a jak klient przyjeżdża na OBT z LPG i przedstawia dozór na zbiornik i w trakcie BT okazuje się, w pojeździe ma inny zbiornik niż na papierze z dozoru to N. To jest przypadek N z powodu braku dozoru na zbiornik LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 To jest przypadek N z powodu braku dozoru na zbiornik LPG. Przestań kombinować, nie ma takiego przypadku, bo facet nie ma dokumentu z TDT na badanie zbiornika, jeśli mu nie wierzysz to sprawdź numer zbiornika najpierw ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 Nie kombinuje nie miałeś takiego przypadku? Klientów zakręconych nie brakuje i dają papiery jakie wpadną im w rękę. A nie sprawdzisz czy owy papier jest od danego zbiornika póki nie przystąpisz do BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 A nie sprawdzisz czy owy papier jest od danego zbiornika póki nie przystąpisz do BT. Niestety ale tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 Niestety ale tak... Nie chciałbyś, aby taki negatyw dopatrzył pan inspektor na kontroli ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 Nie chciałbyś, aby taki negatyw dopatrzył pan inspektor na kontroli ,,, JANUSZ60, ja nie napisałem ze wtedy"N"...Co najwyzej przerwa na kawę a klient w tym czasie azymut do chaty czy czort go wie gdzie ale ma dostarczyc prawidłowy dokument na zbiornik.Jezeli tego nie zrobi to go informuje ze nie ma po co wracac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 Klientów zakręconych nie brakuje i dają papiery jakie wpadną im w rękę. Często też liczą na to że nie będziesz sprawdzał dokumentu ze zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 Nie kombinuje nie miałeś takiego przypadku?Klientów zakręconych nie brakuje i dają papiery jakie wpadną im w rękę. A nie sprawdzisz czy owy papier jest od danego zbiornika póki nie przystąpisz do BT. Jeżeli pojazd z gazem to pierwszą rzeczą od czego zaczynam zanim wjedzie na stanowisko to "kwit" dozorowy i porównanie zapisów jak nie pasuje to życzę szerokiej drogi, jak pasuje to szczelność i działam dalej. Nigdy nie przyjmuję dokumentu bez jego sprawdzenia, życie nauczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 Wszystko się zgadza, a jak klient przyjeżdża na OBT z LPG i przedstawia dozór na zbiornik i w trakcie BT okazuje się, w pojeździe ma inny zbiornik niż na papierze z dozoru to N.To jest przypadek N z powodu braku dozoru na zbiornik LPG. Myślę, że wówczas można dać N, ale nie za brak decyzji TDT na zbiornik gazu a za niezgodność dokumentów ze stanem faktycznym . Takiego sposobu postepowania prawo chyba nie zabrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 Myślę, że wówczas można dać N, ale nie za brak decyzji TDT na zbiornik gazu a za niezgodność dokumentów ze stanem faktycznym Nie można dać N bo klient nie posiada "kwitu", a więc nie przystępujemy do BT, ponieważ badanie może być przeprowadzone po przedstawieniu dokumentu, a jak go nie ma (bo w tym przypadku nie posiada na urządzenie zamontowane w pojeździe) to nie przystępujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arton Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 ja nie robię badania bez papieru na zbiornik, nie robię jak papier jest nie od tego zbiornika i nie robie jak papier jest podrobiony co się czasem zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi