endriu03 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Witam kolegów! Wiem,że temat był wałkowany,ale nie mogę tego znależć,a potrzebna jest szybka odpowiedź. Zatrzymany dowód za brak badań.Badanie wykonane np.1.02.2011r.,klient odbiera dowód i przyjeżdża po tygodniu po pieczątkę.Jaką datę wpisać?,datę wykonania badania,czy datę wbicia pieczątki w dowód?, bo trwa dyskusja Cytuj
JANUSZ60 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Obie daty: data wpisu na dole , TNBO na górze,,, Cytuj
grzegorz70 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Datę dokonania wpisu. W chwili wykonywania badania dowód był zatrzymany więc nie mogłeś dokonać wpisu. Musisz dokonać korekty w systemie w celu pobrania OE i te daty muszą się pokrywać (wpisu i korekty). Cytuj
TOSPOL Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Podczas dokonywania powtórnego wpisu zmieniamy PW ..... na DR....... i pobieramy opłatę ewidencyjną. Cytuj
endriu03 Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 Też jestem tego zdania,ale moi koledzy starzy diagności z innych stacji maja odmienne zdanie i twierdzą, że powinna być data wykonania badania. Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam brać diagnostów. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Podczas dokonywania powtórnego wpisu zmieniamy PW ..... To powiedz proszę co Twoim zdaniem znaczy PW ,,, Cytuj
Jacdiag Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 oficjalnie wg Dz U) to jest Pozwolenie Wielokrotne a może rozszyfrowali to jako pokwitowanie ... Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Jacdiag Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 ale nie mogę tego znależć, np. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=93378#93378 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=43484#43484 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
tomek81 Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 gdy wpiszemy datę dnia w którym przyjeżdza klijent po pieczątkę to spoglądając póżniej na dowód zobaczymy po datach że jest skrócony przegląd a co będzie kiedy to samo po datach stwierdzi organ kontroli drogowej- pewnie zacznie dochodzić faktu że żle został określony termin badania Cytuj
JANUSZ60 Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 po datach że jest skrócony przegląd Nie masz poważniejszych zmartwień ??? to wpisz w uwagach "dokonano wpisu w DR oraz pobrano OE" Cytuj
adam1501 Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 gdy wpiszemy datę Nikt do tej pory nie określił co oznacza "dolna data", czy jest to data wykonania badania czy też dokonania wpisu do DR. Dlatego też, jak uznasz, że jest to data wpisu do DR i się tego będziesz trzymał to jest dobrze a jeżeli uważasz, że jest to data badania i takie jest Twoje stanowisko to również jest dobrze. Kwestia w tym abyś był jednoznaczny i wiedział co uczyniłeś jak się Ciebie zapytają dlaczego tak. Cytuj
darkdog Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Znam przypadek gdzie sąd zakwestionował wpis w DR gdzie było doknane BT po zatrzymaniu DR przez Policje.Diagnosta wpisał date na dole DR taką jak wykonywał badanie i ugury następny termin badania.Sąd stwierdził ze zrobił to żle ponieważ powinien wpisać date w którym klijent przyjechał z odebranym dr.I co Wy Panowie nato Cytuj
domin_g Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 W gąszczu przepisów na diagnostę czyhają większe zoonki. Co by diagnosta nie wpisał każda wersja jest logiczna (nie znalazłem przepisów określających "co autor miał na myśli") i nie ma wpływu na termin kolejnego badania technicznego a ten zapis jest ważniejszy. Podsumowując: nie warto tym sobie zawracać głowy albo życzyć sobie tylko takie dylematy na stacji... Cytuj
domin_g Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 ... w innej sprawie Sąd ogłosi co innego. Jak wspominałem szkoda zawracania d**y. Cytuj
Tomek D Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Jak dla mnie bardziej logiczna jest data wpisu niż data badania bo w czasie badania nie było DR. Cytuj
adam1501 Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Ja również traktuję ją jako datę wpisu. Kiedyś miałem zapytanie z magistratu o pewne badanie, które zrobiłem w ten sposób, a później pojazd poszedł gdzieś w kraj i tamtejszy urząd pytał się dlaczego jest tak dziwnie wyznaczony termin następnego badania w stosunku do "dolnej daty". Po przekazaniu kopii rejestru i wytłumaczeniu, że uznaję tę datę jako datę wpisu do DR, pan naczelnik podziękował i życzył miłego dania. Cytuj
jaka Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 A WK wpisuje w tym miejscu (pomimo że ma nasze zaświadczenie z datą badania technicznego) datę wystawienia dowodu rej. Cytuj
marek Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Ja wpisuje datę dokonania adnotacji, klient przychodzi do mnie tylko z dowodem rejestracyjnym (czasem nawet po trzech miesiącach) więc nie wiem co się działo w tym okresie z samochodem, może uległ wypadkowi albo ukradli go Cytuj
pentagram Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Czy ktoś podrzuci, w którym Dz.U jest to określone bo przewalam wszystkie po kolei i nigdzie nie ma na ten temat informacji. Być może nie dotarłem jeszcze do tego właściwego Cytuj
danielg539 Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Jak dla mnie bardziej logiczna jest data wpisu niż data badania bo w czasie badania nie było DR. Też tak uważam. Cytuj
adam1501 Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Czy ktoś podrzuci, w którym Dz.U jest to określone Gdyby było określone to po cóż byłyby nasze wywody. Nikt nie określił czego jest to data i każdy stosuje jak uważa za stosowne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi