SAJMON-77 Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Na OBT przyjeżdża pojazd; w DR Naczepa ciężarowa cysterna , przeznaczenie Przewóz paliw płynnych. Cysterna Metalchem-Kościan, typ N33 ,data pierwszej rejestracji 1999.01.05 rok produkcji 1994. Właściciel pojazdu posiada oświadczenie TDT , że pojazd został skreślony z ewidencji do przewozu materiałów niebezpiecznych. Jakie badanie w takiej sytuacji wykonujemy?Czy na podstawie dokumentu z TDT do WK po skreślenie wpisu przewóz paliw płynnych czy wystawiamy zaświadczenie i dopiero do WK. Cytuj
ketiw38 Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Co to znaczy skreślony - oddał na złom. Beczka to beczka jeżeli ma odpowiednie ciśnienie to podlega pod TDT. A to już sprawa Klienta co będzie nią woził wodę czy paliwo. bo jak będzie chciał Paliwo to będzie chcił od Ciebie świadectwo ADR. Cytuj
DARIO64 Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Co to znaczy skreślony Nie przeszła badań?Bo jeśli nie przeszła to czy wytrzyma ciśnienie wody skoro nie wytrzyma ciśnienia paliwa? Cytuj
Psuj Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=7682&highlight=cysterna Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi