Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie, znowu ja , proszę mi napisać bo zwątpiłem, a dowiedziałem się z pewnego żródła ,że Dz.U 108 poz 908 art..81 pkt 6. badanie techniczne przyczepy przeprowadza się od 2011 co rocznie od daty pierwszej rejestracji???? Było do tej pory 3-2-1 taki zapis w ustawie.

WORD twierdzi że co rok.

Napisano
Panowie, znowu ja , proszę mi napisać bo zwątpiłem, a dowiedziałem się z pewnego żródła ,że Dz.U 108 poz 908 art..81 pkt 6. badanie techniczne przyczepy przeprowadza się od 2011 co rocznie od daty pierwszej rejestracji???? Było do tej pory 3-2-1 taki zapis w ustawie.

WORD twierdzi że co rok.

Z jakiego żródła, co to znaczy pewnego. Na dzień dzisiejszy nic o takich zmianach nie wiem [przynajmniej ja]. Nadal obowiązuje to :

motocykla lub przyczepy o dopuszczalnej masie całkowitej

nieprzekraczającej 3,5 t przeprowadza się przed upływem 3 lat od dnia pierwszej rejestracji, następnie

przed upływem 5 lat od dnia pierwszej rejestracji i nie później niŜ 2 lata od dnia przeprowadzenia

poprzedniego badania technicznego, a następnie przed upływem kolejnego roku od dnia przeprowadzenia

badania.

Napisano

Panowie to jedno z pytań na egzamin C+E , jaki termin badania technicznego przyczepy powyżej 750 kg, pytanie prawidłowe to co rok od daty I rej. Dlatego zwróciłem uwagę na błąd , dostałem odpowiedz że od 2011 przepis uległ zmianie, oczywiście nic mi o tym nie wiadomo, dlatego pytam na forum.

WORD- Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego , więc pytam się grzecznie o co KAMAN?????

Napisano
Powyżej 750 kg >>>do 3,5 t ??

Dokładnie pytanie to : okresowe badanie techniczne przyczepy, której DMC przekracza 750 kg przeprowadza się:

A- co 6 miesięcy

B- przed upływem 3 lat od dnia I rej, następnie przed upływem 2 lat od dnia przeprowadzonego badania, a następnie corocznie.

C- corocznie od dnia I rej

Odpowiedz prawidłowa to C

Napisano

art.81 poz.6 p-pa do 3,5t przed upływem 3 lat, a nstępnie przed upływem 5 lat od dnia I rejestracji itd. a następnie co roku ./nie dotyczy p-py SAM

Napisano

Michał cytujesz mi tu paragraf , ja znam jego treść, w pytaniu nie ma nic o SAM-ie

Napisano
Dokładnie pytanie to : okresowe badanie techniczne przyczepy, której DMC przekracza 750 kg przeprowadza się:

Pytanie jest nieprecyzyjne, bo do 3,5 (za wyjątkiem lekkiej) jest 3-2-1 a powyżej 3,5t co rok, natomiast rolnicza 3-2...

Napisano

No właśnie nie jest precyzyjnie określone, uważam to za błędnie utworzone, bo nawet nie wiadomo o jaką konkretnie chodzi

Napisano
bo nawet nie wiadomo o jaką konkretnie chodzi

To się odwołuj niech Cie nie robią w konia :D

Napisano

To się odwołuj niech Cie nie robią w konia :D

Myślisz że to coś da. Zawsze się czymś wykręcą.

Napisano
Myślisz że to coś da

Pewnie nie, ale nie można pękać trzeba walczyć o swoje a co :] Racji mu nie przyznają, ale pewnie po cichu zmienia pytanie.

Napisano

Do TVN Turbo się nada to pytanie tam omawiają takie kwiatki, niestety nie pamiętam w którym programie.

Napisano
niestety nie pamiętam w którym programie.

Ten program to "Jazda polska"