wolf Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 W ramach dyskusji. Czy podstawą do N jest niejednoczesne zapalnie się świateł STOP, mam na myśli gdy klient dokłada centralne światła STOP i są one wykonane w technologii LED i nie trzeba zbyt mocno się przygląda, aby zauważyć, że LEDy zapalają się szybciej niż reszta świateł. Osobiście nie czepiam się tego, ale jakby być upierdliwym to za takie coś N jak nic. Co Wy na to? Cytuj
Jackow Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 No cóż diody szybciej reagują niż żarnik w zwykłej żarówce. Opóźnienie sięga milisekund więc myślę, że nie ma sensu zawracać sobie tym głowy. Jako ciekawostkę powiem że w niektórych młodych samochodach prawy stop zapala się nieco później niż lewy. Cytuj
leniwiec Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 niektórych młodych samochodach prawy stop zapala się nieco później niż lewy też to zauważyłem, z początku myślałem, że coś jest nie tak, ale to faktycznie się powtarzało LEDy zapalają się szybciej niż reszta świateł. no nie wiem jaki by tu § zastosować, nie jest to taka duża różnica myślę, że nie ma sensu zawracać sobie tym głowy Cytuj
Wojciech Jania Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 w niektórych młodych samochodach prawy stop zapala się nieco później niż lewy. To pewnie dlatego, że kabelek najpierw dochodzi do prawej lampy a później rozgałęzia się i idzie do lewej Cytuj
Regan55 Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 ale jakby być upierdliwym A musisz takim być... Cytuj
pentagram Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 W ramach dyskusji.Czy podstawą do N jest niejednoczesne zapalnie się świateł STOP Osobiście nie czepiam się tego, ale jakby być upierdliwym to za takie coś N jak nic. Co Wy na to? Nie znalazłem w żadnym Dz.U. nic na temat "synchronizacji świateł STOP" więc śmiem twierdzić, że WOLF trochę przesadza - ale i tak GO LUBIĘ Cytuj
JANUSZ60 Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 To pewnie dlatego, że kabelek najpierw dochodzi do prawej lampy a później rozgałęzia się i idzie do lewej By nie powiedzieć, że w prawej prąd ma pod górę ,,, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi