Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W ramach dyskusji.

Czy podstawą do N jest niejednoczesne zapalnie się świateł STOP, mam na myśli gdy klient dokłada centralne światła STOP i są one wykonane w technologii LED i nie trzeba zbyt mocno się przygląda, aby zauważyć, że LEDy zapalają się szybciej niż reszta świateł.

Osobiście nie czepiam się tego, ale jakby być upierdliwym to za takie coś N jak nic. ;)

Co Wy na to?

Napisano

No cóż diody szybciej reagują niż żarnik w zwykłej żarówce. Opóźnienie sięga milisekund więc myślę, że nie ma sensu zawracać sobie tym głowy.

Jako ciekawostkę powiem że w niektórych młodych samochodach prawy stop zapala się nieco później niż lewy.

Napisano
niektórych młodych samochodach prawy stop zapala się nieco później niż lewy

też to zauważyłem, z początku myślałem, że coś jest nie tak, ale to faktycznie się powtarzało

LEDy zapalają się szybciej niż reszta świateł.

no nie wiem jaki by tu § zastosować, nie jest to taka duża różnica

myślę, że nie ma sensu zawracać sobie tym głowy

:ok

Napisano
w niektórych młodych samochodach prawy stop zapala się nieco później niż lewy.

To pewnie dlatego, że kabelek najpierw dochodzi do prawej lampy a później rozgałęzia się i idzie do lewej :x

Napisano
W ramach dyskusji.

Czy podstawą do N jest niejednoczesne zapalnie się świateł STOP

Osobiście nie czepiam się tego, ale jakby być upierdliwym to za takie coś N jak nic. ;)

Co Wy na to?

Nie znalazłem w żadnym Dz.U. nic na temat "synchronizacji świateł STOP" więc śmiem twierdzić, że WOLF trochę przesadza - ale i tak GO LUBIĘ :D

Napisano
To pewnie dlatego, że kabelek najpierw dochodzi do prawej lampy a później rozgałęzia się i idzie do lewej :x

By nie powiedzieć, że w prawej prąd ma pod górę ,,,