Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy diagnosta może użuwać swej imiennej pieczatki w przypadku czynnościami nie związanymi z wykonywaniem BT pojazdu.

Czy jak np.: dokona sprawdzenia hamulców, czy amortyzatorów na życzenie klienta lub dokona pomiaru geometrji pojazdu to czy ma prawo na wydrukach z tych urzadzeń przystawić swa imienna pieczatke diagnosty?

Napisano

Ja nic złego w tym nie widzę skoro wykonam badanie np. amortyzatorów to chyba mogę się pod tym podpisać :)

Napisano
dokona sprawdzenia hamulców, czy amortyzatorów na życzenie klienta

Pod warunkiem, że może to w ogóle robić ,,,

Napisano
Pod warunkiem, że może to w ogóle robić ,,,

To już inna kwestja, ale w mojej okolicy na większości SKP można zrobic takie sprawdzenie bez problemu.

Napisano

Oki tylko to jest często sprawdzenie przed sprzedażą, w razie problemów sprawa w sądzie .Jest pieczątka jest świadek,nigdy nie stempluje i oszczędny jestem z wydrukami

Napisano
w razie problemów sprawa w sądzie

Dokładnie ,,,

nigdzie nie stempluję jeśli nie muszę, a tu nawet nie powinienem ,,,

Napisano
Dokładnie ,,,

Tak samo tam gdzie nie muszę to nie stawiam :ok

Napisano
Dokładnie ,,,

Tak samo tam gdzie nie muszę to nie stawiam :ok

A co to znaczy nie muszę?

Ja kilka podstęplowałem :D - przyjeżdża klient z policjantem z Ruchu Drogowego po kolizji lub "zdarzeniu drogowym" i, ciężko powiedzieć wnioskuje, prosi, żąda, o wydruk z hamulców z pieczątkami i co, sprawdzam i stępluje.

Taki przykład ::hey

Napisano
przyjeżdża klient z policjantem z Ruchu Drogowego po kolizji lub "zdarzeniu drogowym" i, ciężko powiedzieć wnioskuje, prosi, żąda, o wydruk z hamulców z pieczątkami i co, sprawdzam i stępluje.

Nie robię takich rzeczy :-D i wobec tego nie muszę :-P

Napisano
Nie robię takich rzeczy i wobec tego nie muszę

że tak się głupio zapytam - por que?

Napisano
Czy jak np.: dokona sprawdzenia hamulców, czy amortyzatorów na życzenie klienta lub dokona pomiaru geometrji pojazdu to czy ma prawo na wydrukach z tych urzadzeń przystawić swa imienna pieczatke diagnosty?

A nie wystarczy firmowa no i ewentualnie autograf.... :-D

Napisano
por que?

Bo policjanci nie przyjeżdżają na takie badania, czasem jakiś rzeczoznawca ale i to bardzo rzadko, wtedy daje mu tylko wydruk i jak chce to niech sobie sam podpisuje, mi się nie chce po prostu po sądach ganiać ot takie wygodnictwo :-P Wystarczy że mam stresującą pracę :-P

Napisano
przyjeżdża klient z policjantem z Ruchu Drogowego po kolizji lub "zdarzeniu drogowym" i, ciężko powiedzieć wnioskuje, prosi, żąda, o wydruk z hamulców z pieczątkami i co, sprawdzam i stępluje.

Jeśli wpisujesz badanie do rejestru to czemu nie ???

Napisano
Jeśli wpisujesz badanie do rejestru to czemu nie

Jak tak to i owszem mam nawet obowiązek :)

Napisano

U nas była moda na wydruki z pieczątką dla Pana z Pzu przy szacowaniu szkody. Usłyszał raz i już nie przychodzi,,,

Napisano

Ja nawet rzeczoznawcom nie stempluję chcą wydruk to im daję, a jak chcą niech sobie sami podbijają :-P w końcu byli obecni przy badaniu :lol: a i się znają na tym a przynajmniej powinni :P:-P

Napisano

Macie w cenniku badanie h-ców dla policji?.Chyba można wprowadzić taką pozycję?

Napisano
Macie w cenniku badanie h-ców dla policji?

Nie ma takiej pozycji, jest tylko ponowne sprawdzenie :D

Napisano
To nas nie podciągaj

Ale On tak lubi, widać nudzi mu się w robocie i szuka tematów :-D Co innego ja jeszcze nie pracuję ale za 1h zaczynam :(

Napisano
Ale On tak lubi, widać nudzi mu się w robocie i szuka tematów :-D

Przeczytałeś cały post?jest tam mowa o tym ,że stemplują w przypadku wprowadzenia badania w rejestr,ale mnie chodzi o badanie dla policji np. po potrąceniu pieszego,gdzie nie mam żadnego skierowania tylko umowa z policją.Nie jest to badanie ani poprawkowe ani pojazdu skierowanego.

Napisano

No jak umowa z Policją to zmienia postać rzeczy. A jaka to umowa?

Co do cennika jest zapis skierowanego przez KRD :x

Napisano
chodzi o badanie dla policji np. po potrąceniu pieszego,gdzie nie mam żadnego skierowania tylko umowa z policją

Niepisana umowa to brzmi dziwnie :) U mnie policja nie robi badań w takich przypadkach, przyjeżdżają rzeczoznawcy (biegli sądowi) pobierają wydruki z badania ale bez pieczątek (ot po prostu nie stawiamy bo jeszcze Cię do sądu zaciągną a komu się chce ganiać po sądach :cool: ) i na podstawie tych wydruków piszą opinię do sądu i się pod nią podpisują a potem idą na sprawę w końcu za to biorą kasę :) Mi za tułanie się po sądach nikt nie płaci.