danielg539 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Czy diagnosta może użuwać swej imiennej pieczatki w przypadku czynnościami nie związanymi z wykonywaniem BT pojazdu. Czy jak np.: dokona sprawdzenia hamulców, czy amortyzatorów na życzenie klienta lub dokona pomiaru geometrji pojazdu to czy ma prawo na wydrukach z tych urzadzeń przystawić swa imienna pieczatke diagnosty? Cytuj
JACEK GUZ Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Ja nic złego w tym nie widzę skoro wykonam badanie np. amortyzatorów to chyba mogę się pod tym podpisać Cytuj
JANUSZ60 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 dokona sprawdzenia hamulców, czy amortyzatorów na życzenie klienta Pod warunkiem, że może to w ogóle robić ,,, Cytuj
mirek.g Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 od warunkiem, że może to w ogóle robić ,,, Dokładnie Cytuj
danielg539 Napisano 11 Kwiecień 2011 Autor Napisano 11 Kwiecień 2011 Pod warunkiem, że może to w ogóle robić ,,, To już inna kwestja, ale w mojej okolicy na większości SKP można zrobic takie sprawdzenie bez problemu. Cytuj
mirek.g Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Oki tylko to jest często sprawdzenie przed sprzedażą, w razie problemów sprawa w sądzie .Jest pieczątka jest świadek,nigdy nie stempluje i oszczędny jestem z wydrukami Cytuj
JANUSZ60 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 w razie problemów sprawa w sądzie Dokładnie ,,, nigdzie nie stempluję jeśli nie muszę, a tu nawet nie powinienem ,,, Cytuj
Qnick Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Dokładnie ,,, nigdzie nie stempluję jeśli nie muszę, a tu nawet nie powinienem ,,, Tak samo tam gdzie nie muszę to nie stawiam Cytuj
leniwiec Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Dokładnie ,,, nigdzie nie stempluję jeśli nie muszę, a tu nawet nie powinienem ,,, Tak samo tam gdzie nie muszę to nie stawiam A co to znaczy nie muszę? Ja kilka podstęplowałem - przyjeżdża klient z policjantem z Ruchu Drogowego po kolizji lub "zdarzeniu drogowym" i, ciężko powiedzieć wnioskuje, prosi, żąda, o wydruk z hamulców z pieczątkami i co, sprawdzam i stępluje. Taki przykład Cytuj
Qnick Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 przyjeżdża klient z policjantem z Ruchu Drogowego po kolizji lub "zdarzeniu drogowym" i, ciężko powiedzieć wnioskuje, prosi, żąda, o wydruk z hamulców z pieczątkami i co, sprawdzam i stępluje. Nie robię takich rzeczy i wobec tego nie muszę Cytuj
leniwiec Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Nie robię takich rzeczy i wobec tego nie muszę że tak się głupio zapytam - por que? Cytuj
Regan55 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Czy jak np.: dokona sprawdzenia hamulców, czy amortyzatorów na życzenie klienta lub dokona pomiaru geometrji pojazdu to czy ma prawo na wydrukach z tych urzadzeń przystawić swa imienna pieczatke diagnosty? A nie wystarczy firmowa no i ewentualnie autograf.... Cytuj
Qnick Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 por que? Bo policjanci nie przyjeżdżają na takie badania, czasem jakiś rzeczoznawca ale i to bardzo rzadko, wtedy daje mu tylko wydruk i jak chce to niech sobie sam podpisuje, mi się nie chce po prostu po sądach ganiać ot takie wygodnictwo Wystarczy że mam stresującą pracę Cytuj
JANUSZ60 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 przyjeżdża klient z policjantem z Ruchu Drogowego po kolizji lub "zdarzeniu drogowym" i, ciężko powiedzieć wnioskuje, prosi, żąda, o wydruk z hamulców z pieczątkami i co, sprawdzam i stępluje. Jeśli wpisujesz badanie do rejestru to czemu nie ??? Cytuj
Qnick Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Jeśli wpisujesz badanie do rejestru to czemu nie Jak tak to i owszem mam nawet obowiązek Cytuj
JANUSZ60 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 U nas była moda na wydruki z pieczątką dla Pana z Pzu przy szacowaniu szkody. Usłyszał raz i już nie przychodzi,,, Cytuj
Qnick Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Ja nawet rzeczoznawcom nie stempluję chcą wydruk to im daję, a jak chcą niech sobie sami podbijają w końcu byli obecni przy badaniu a i się znają na tym a przynajmniej powinni Cytuj
mirek.g Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Macie w cenniku badanie h-ców dla policji?.Chyba można wprowadzić taką pozycję? Cytuj
Qnick Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Macie w cenniku badanie h-ców dla policji? Nie ma takiej pozycji, jest tylko ponowne sprawdzenie Cytuj
mirek.g Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Nie ma takiej pozycji, jest tylko ponowne sprawdzenie To wiem. Cytuj
Qnick Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 To nas nie podciągaj Ale On tak lubi, widać nudzi mu się w robocie i szuka tematów Co innego ja jeszcze nie pracuję ale za 1h zaczynam Cytuj
mirek.g Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Ale On tak lubi, widać nudzi mu się w robocie i szuka tematów Przeczytałeś cały post?jest tam mowa o tym ,że stemplują w przypadku wprowadzenia badania w rejestr,ale mnie chodzi o badanie dla policji np. po potrąceniu pieszego,gdzie nie mam żadnego skierowania tylko umowa z policją.Nie jest to badanie ani poprawkowe ani pojazdu skierowanego. Cytuj
ketiw38 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 No jak umowa z Policją to zmienia postać rzeczy. A jaka to umowa? Co do cennika jest zapis skierowanego przez KRD Cytuj
Qnick Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 chodzi o badanie dla policji np. po potrąceniu pieszego,gdzie nie mam żadnego skierowania tylko umowa z policją Niepisana umowa to brzmi dziwnie U mnie policja nie robi badań w takich przypadkach, przyjeżdżają rzeczoznawcy (biegli sądowi) pobierają wydruki z badania ale bez pieczątek (ot po prostu nie stawiamy bo jeszcze Cię do sądu zaciągną a komu się chce ganiać po sądach ) i na podstawie tych wydruków piszą opinię do sądu i się pod nią podpisują a potem idą na sprawę w końcu za to biorą kasę Mi za tułanie się po sądach nikt nie płaci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi