mirek.g Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Zastanawiam się jak postąpić w przypadku wypisania w skierowaniu np 6-ciu usterek w pojeżdzie z zainstalowanym LPG.Jeżeli opłata przekracza wartość OBT to należy pobrać taką wartość i tu pytanie czy odnosimy się do 98 zł czy do 161 zł. Cytuj
Qnick Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Zastanawiam się jak postąpić w przypadku wypisania w skierowaniu np 6-ciu usterek Nie spotkałem takiego auta, a poza tym za mało miejsca jest na pokwitowaniu żeby wpisać 6 usterek po prostu braknie miejsca no chyba że policjant wypisze 2 pokwitowania A wracając do tematu to wg. mnie opłata 6x20 zł. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 A wracając do tematu to wg. mnie opłata 6x20 zł. Nie ma takiej możliwości, chyba, że usterka w instalacji gazowej ,,, Cytuj
Qnick Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Nie ma takiej możliwości, chyba, że usterka w instalacji gazowej To co tylko 98 Objasnienia do cennika badań: 3) W przypadku gdy opłata za badanie techniczne pojazdu powstała z połączenia opłat określonych w lp. 4.1 i 5.1 tabeli byłaby większa od opłaty określonej w lp. 1 tabeli, pobiera się opłatę określoną w lp. 1 tabeli. Czyli dla pojazdu z LPG l.p 1.2 + l.p 1.15 = 161 , a 6xl.p 4.1 = 120 wobec tego 120<160 i należy tyle pobrać za 6 usterek. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 I tu nie jestem pewien, czy traktować to jako jedno badanie czy dwa oddzielne (okresowe + specjalistyczne) ,,, Cytuj
TOSPOL Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Kwota zapłaty za usterki nie może przekroczyć ceny badania okresowego kąkertnego pojazdu. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 nie może przekroczyć ceny badania okresowego kąkertnego pojazdu. Akurat to nam nic nie wyjaśniło ,,, chodzi OBT z gazem ,,, Cytuj
JANUSZ60 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Kwota zapłaty za usterki nie może przekroczyć ceny badania okresowego kąkertnego pojazdu. Grzegorz, czytasz ?? Cytuj
DARIO64 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 byłaby większa od opłaty określonej w lp. 1 tabeli, pobiera się opłatę określoną w lp. 1 tabeli. 98 i 63 jest w lp.1 ,bez wnikania że jest w nawiasie specjalistyczne. Cytuj
pentagram Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Na moje oko badanie powinno dotyczyć poz. 1.2, czyli 98 i tej wersji będę się trzymał chociaż nigdzie wzmianki w Dz.U o takim przypadku nie znalazłem Cytuj
Miki_81 Napisano 2 Marzec 2013 Napisano 2 Marzec 2013 Odświeżę trochę temat i zapytam; jak z opłatą ewidencyjną? Przyjedzie pojazd skierowany przez policję z pokwitowaniem za brak badań - wykonujemy OBT na zaświadczenie i nie pobieramy opł CEPIK. Po paru dniach wizyta z odebranym DR i jak zaznaczacie w rejestrze pobranie opłaty cepik - bo Paragon fv z dnia wpisu a w rejestrze...??? MZ Cytuj
Miki_81 Napisano 2 Marzec 2013 Napisano 2 Marzec 2013 czyli dopisujesz w uwagach 1 że dokonano wpisu i pobrano opł ewidenc - tak? Cytuj
Paprock Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 Dobry dzień -A do autobusu z gazem ile sztuk po dwie dychy organ może ponawymyślać??? -A diagnosta podczas okresowego... wszystkie z Lp. 2 cennika, poza hamulcem tego co w trójmieście śmiga i po szynach??? -A za obluzowany i z pękniętym oparciem fotel kierowcy, za nieudolną atrapę poduszki powietrznej, poprzecierane pasy bezpieczeństwa, wycieki z chłodnicy, zużyte ogumienie, brak wymaganych zagłówków, "kratki", trzaśniety zderzak o ostrych krawędziach, na haku nie ma tabliczki, niesprawne wycieraczki...??? Poza tym sprawny. I zawsze (_).(_) z tyłu! Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 -A do autobusu z gazem ile sztuk po dwie dychy organ może ponawymyślać??? Moim zdaniem tyle ile się zmieści na pokwitowaniu A opłatę możesz pobrać max 98zł lub 199zł (w zależności co to za autobus) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi