Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Dwa zbiorniki LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taki przypadek. Kobieta założyla sobie zbiornik gazowy nowy tylko dlatego że chciała mieć wielki. Ktoś to założyl nie demontując zbiornika (z ważnym poświadczeniem) I teraz mamy dwa zbiorniki z ważnymi poświadczeniami zbiornika. Jeden był nie podłaczony do instalacji. Dałem Negatyw ale w przepisach nic nie ma o liczbie zbiorników gazowych. Ale homologacja na zamontowanie określa tylko jeden zbiornik. Ale też takową ma.

Napisano

jaki samochód ma taki duży bagażnik :?:

I teraz mamy dwa zbiorniki z ważnymi poświadczeniami zbiornika

to wynik P :D

pod warunkiem, że nie ma możliwości "przelewania się" gazu między zbiornikami :!:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Trochę tam edytowałem. I Właśnie niema tej możliwości. Jestem 15 lat diagnostą, kolega 25lat ale takiego numeru nie znaliśmy. Jedna butla była w kole zapasowym a druga w bagażniku ta wielgachna.

Napisano
w przepisach nic nie ma o liczbie zbiorników gazowych

DZ.U.32

12. Zbiorniki na gaz płynny łączone w zespoły i połączone z jednym przewodem zasilającym powinny być

wyposaŜone w zawory jednokierunkowe i zawory bezpieczeństwa przewodów gazowych. Nie wymaga się

stosowania jednokierunkowych zaworów bezpieczeństwa przewodów gazowych, jeśli ciśnienie zwrotne

samoczynnego zaworu odcinającego przekracza 0,5 MPa w połoŜeniu zamkniętym.

Napisano

No świetnie ale drugi nie "połączony z jednym przewodem zasilającym" moze być? Bo tak tłumaczyłem klientce jeżeli jest nie podłączony to jest niebezpieczny. Zaznaczam LPG

Napisano

Masz podstawę dać N za nieprawidłowe podłączenie i klientce pozostaje podłączyć albo zdemontować.

A z drugiej strony ,taki problem zdemontować?

Napisano

N dostała. Ale jak podłączy drugi zbiornik to nie mam pojęcia. Napisałem w N "zdemontowanie dodatkowego zbiornika gazowego"