pira Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Panowie pomocy w piątek był u nas klient z zapytaniem ma skutera którego niedawno kupił i chciał przerejestrować w WK wysłali go na badanie okresowe,bo w dowodzie ma badanie bezterminowe ,chciał zrobić badanie okresowe ale brakuje tablicy rejestracyjnej ,ma zaświadczenie z policji z przed 2 lat że skradziono mu tablice rejestracyjną .Badanie okresowe i wynik negatywny za brak tablicy rejestracyjnej ? Cytuj
mirek.g Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Badanie okresowe i wynik negatywny za brak tablicy rejestracyjnej ? Tak Cytuj
JANUSZ60 Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Badanie okresowe i wynik negatywny za brak tablicy rejestracyjnej ? Najpierw uzgodnij to może z WK, czy na negatywie ruszą temat do przodu ,,, Cytuj
Psuj Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 A nie mogą mu czerwonych dać i PC ? Znaczy podejrzewam, że mogą tylko klient chce zaoszczędzić... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
cortez76 Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Miałem taki sam przypadek nasz WK dał PC i czerwone tablice. Cytuj
Regan55 Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Moze tak przy okazji w im.kolegii zadam takie pytanko:czy motorower powinien posiadac oświetlenie TR....Nie mozne on tego znależć... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 czy motorower powinien posiadac oświetlenie TR....Nie mozne on tego znależć... Dz.U. 32 poz.262 par. 12 5) oświetlające tylną tablicę rejestracyjną - pojazd samochodowy i przyczepa; Cytuj
mirek.g Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Motorower nie jest pojazdem samochodowym Cytuj
JANUSZ60 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Motorower nie jest pojazdem samochodowym Jaki z tego wniosek ??? Cytuj
JANUSZ60 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Wręcz mógłbyś dać N za bezpodstawne posiadanie tego światła, bo nigdzie nie pisze, że może ,,, Cytuj
blakop Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 A niebieskie diodowe może być? No i podświetlana ramka Cytuj
JANUSZ60 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 A niebieskie diodowe może być? No i podświetlana ramka Widocznie może, skoro jeździ takich masę, ja mam już kolekcję tych pięknych żarówek, zostawiają mi je gratis ,,, Cytuj
pentagram Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 ja mam już kolekcję tych pięknych żarówek, zostawiają mi je gratis ,,, Nie jesteś sam Cytuj
danielg539 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 ja mam już kolekcję tych pięknych żarówek, zostawiają mi je gratis ,,, Ja też mam parę sztuk. Blakop ,chyb masz dziś zły dzień Dziś Dzień Dziecka i dlatego blakop zadaje takie pytania Cytuj
Regan55 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 A niebieskie diodowe może być? No i podświetlana ramka A dlaczego nie...Na drodze-tak ale juz SKP-wymiana.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi