Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Słuchajcie - Sprinter 416 CDI, 2004 rok - gdzie szukać tabliczki znamionowej? Znalazłem jedynie naklejkę na bocznej ścianie mocowania fotela kierowcy, ale tam jest tylko nr homologacji, nr VIN i takie tam - bez klasycznych danych (np. DMC)! Przeoczyłem coś?

Napisano
Znalazłem jedynie naklejkę na bocznej ścianie mocowania fotela kierowcy, ale tam jest tylko nr homologacji,

Obok powinna być znamionka. Jak nie możesz znaleźć ani tam ani pod maską to może to oznaczać, że był spora niezgodność dmc z dowodem i "wyparowała" :D

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
(...)"wyparowała" :D

To ostatnio bardzo częsta dolegliwość w naszym klimacie :evil:

Napisano
Sprawdź pod maską

Obok powinna być znamionka.

Sprinter tylko i wyłącznie pod podstawą fotela kierowcy

Fajnie, że jesteście tacy jednomyślni. Auto homologowane - nikt nic nie zmieniał... dopiero mamy zamiar zmienić ;)

Napisano
Fajnie, że jesteście tacy jednomyślni

Znalazłeś czy nie?co do tego że Sprinter tylko przy siedzeniu(co prawda 313):

Napisano
Sprinter.pdf

Hehe... ale VIN to jest akurat z drugiej strony niż na obrazku... :P

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Hehe..

Też to zauważyłem że się komuś strony "pomylały" i to nie jeden raz :D

Napisano
ale VIN to jest akurat z drugiej strony niż na obrazku..

Czyżby odbicie lustrzane ???