Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. I rejestracje aut z USA ustalamy na podstawie roku produkcji? dobrze kombinuje? i jak jest 2007 to i rej, 01.01.2007. i jak gość przyjeżdża na przeglad 20.07.2011 to przeglad mu robimy do 01.01.2012?

Napisano

Nie ma już dopełnianioa do daty pierwszej rejestracji! Na SKP diagnosta może wyznaczyć tylko termin OBT na 1 lub 2 lata w zależności od daty pierwszej rejestracji i od tego ile BT było wcześniej wykonane.

Napisano
Nie ma już dopełnianioa do daty pierwszej rejestracji!

Można dopełnić do pięciu lat, ale dla pojazdów z unii bo ich badania respektujemy, hmm tylko po co dopełniać, jeśli uznajemy? Sam nie wiem... dziwne to wszystko... chyba juz za dużo myślę o urlopie :)

aut z USA

Dajesz rok, albo dwa - w tym wypadku rok, bo starsze niż 3 lata...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Uważam, że NTBT w tym przypadku to 20.07.2012 r.

Dlaczego by dawać na krócej niż rok, skoro to nie jest autobus? Dopełnianie do 5 lat, jak dla mnie, nie polega na skracaniu terminu wyjściowego "corocznie".

Napisano
Uważam, że NTBT w tym przypadku to 20.07.2012 r.

:ok:ok:ok

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs