Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

MOTOROWER- BADANIE PO KOLIZJI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie, czyli jaką opłatę należy pobrać za badanie po kolizji drogowej motoroweru :?: .Poz. 4.2 lub 5.2 - 94PLN wydaje mi się trochę za wysoka ale innej w cenniku nie ma :?

Napisano
wydaje mi się trochę za wysoka ale innej w cenniku za nie ma :?

No nic tylko Cię gwizdnąć. :x:D

Napisano
Jak w temacie, czyli jaką opłatę należy pobrać za badanie po kolizji drogowej motoroweru :?: .Poz. 4.2 lub 5.2 - 94PLN wydaje mi się trochę za wysoka ale innej w cenniku za nie ma :?

Chyba tak bo nic innego niema chyba że określone usterki

Napisano
pobrać za badanie po kolizji drogowej motoroweru

Po kolizji motorower to chyba na złom tylko :D A tak na poważnie ustawodawca nie przewidział takiej sytuacji więc tylko 94 pozostaje po kolizji.

Napisano

U mnie jeszcze +opłata za okresowe ,jeśli nie ma wymienionych usterek. :)

Napisano
U mnie jeszcze +opłata za okresowe

No właśnie jedni biorą a drudzy nie :razz: u mnie bez okresowego i TDT na kontroli nie miał nic przeciwko temu :-P co kraj to obyczaj :x

Napisano
u mnie bez okresowego i TDT na kontroli nie miał nic przeciwko temu co kraj to obyczaj

U mnie podobnie :?

Napisano
U mnie jeszcze +opłata za okresowe

No właśnie jedni biorą a drudzy nie :razz: u mnie bez okresowego i TDT na kontroli nie miał nic przeciwko temu :-P co kraj to obyczaj :x

Też nie bierzemy za okresowe przy badaniu pokolizyjnym.

Napisano
u mnie bez okresowego i TDT na kontroli nie miał nic przeciwko temu :-P co kraj to obyczaj

Bo co kraj to TDT ,,,

Napisano

kolega musi być odważny, motorower po kolizji 98 +94 - kalkulacja naprawy, geometria ramy i opinia rzeczoznawcy samochodowego o ile rama była pogięta

Napisano
Okresowe motorower 50 zł !!! a nie 98

Podaj podstawę prawną pobrania opłaty za badanie po kolizji taką samą jak za okresowe :shock:

Napisano
Podaj podstawę prawną

Oj ,chyba coś kolega źle zrozumiał.Janusz zwrócił uwagę na kwotę.