mirek.g Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 Czy dopuszczacie p-py SAM z osią nieresorowaną,czyli sztywna na piaście? Cytuj
Jacdiag Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 kilka poszło ... ... ale to były rolnicze do 1,5 t DMC a jak widać większe też są robione na sztywno http://tablica.pl/oferta/nowe-przyczepy-rolnicze-o-ladownosci-35-t-producent-gwarancja-ce-IDhr4h.html Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Psuj Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 a jak widać większe też są robione na sztywno Tak, ale wolno bieżne. Ja sobie nie wyobrażam przyczepy "na sztywno" przy 80 km/h. Cała droga jej Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
mirek.g Napisano 13 Wrzesień 2011 Autor Napisano 13 Wrzesień 2011 a jak widać większe też są robione na sztywno Tak, ale wolno bieżne. Ja sobie nie wyobrażam przyczepy "na sztywno" przy 80 km/h. Cała droga jej Czyli u Ciebie nie przejdzie? Cytuj
DARIO64 Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 Ja sobie nie wyobrażam przyczepy "na sztywno" przy 80 km/h Niektóre ciągniki niewiele wolniej zasuwają. Cytuj
Psuj Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 Czyli u Ciebie nie przejdzie? Nie spotkałem takiej, ale skłaniał bym się ku opcji, że nie przejdzie. Zachowanie takiej przyczepy na drodze przy większych prędkościach mogło by być tragiczne w skutkach. Niektóre ciągniki niewiele wolniej zasuwają. Ale opony ciągnikowe mają deczko inną konstrukcję od samochodowych i są przystosowane do pełnienia roli amortyzatorów. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
mirek.g Napisano 13 Wrzesień 2011 Autor Napisano 13 Wrzesień 2011 Nie spotkałem takiej, ale skłaniał bym się ku opcji, że nie przejdzie. teoretycznie, prawnego zakazu nie ma,prawda? Cytuj
danielg539 Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 teoretycznie, prawnego zakazu nie ma,prawda? Prawda. Dalej drążąc ten temat można zapytać jaki musi byc minimalny skok zawieszenia skpro sztywne zamocowanie osi nie wchodzi w gre. Cytuj
Psuj Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Dalej drążąc ten temat można zapytać jaki musi byc minimalny skok zawieszenia skpro sztywne zamocowanie osi nie wchodzi w gre. Nie chodzi o skok zawieszenia tylko o niestabilność i zagrożenie bezpieczeństwa przy sztywnym mocowaniu. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
danielg539 Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Nie chodzi o skok zawieszenia tylko o niestabilność Wiem ale zauważ, że zachowanie takiej przyczepki o zawieszeniu którego skok bedzie wynosił 10 mm będzie zbliżone do przyczepy o sztywno zamocowanej osi. Cytuj
Psuj Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Wiem ale zauważ, że zachowanie takiej przyczepki o zawieszeniu którego skok bedzie wynosił 10 mm będzie zbliżone do przyczepy o sztywno zamocowanej osi. W zasadzie to masz rację I właśnie po to są te badania, a diagności mają mieć odpowiednią wiedzę na temat techniki motoryzacyjnej. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
mirek.g Napisano 14 Wrzesień 2011 Autor Napisano 14 Wrzesień 2011 Myślę,że skok 10 cm jest wystarczający,bo chyba auto ma około 15 cm pomijając auta rajdowe gdzie skok wynosi około 30 cm. [ Dodano: 16-09-2011, 16:18 ] Było już o tym,ale mam pewne wątpliwości.P-pa lekka SAM z hamulcem najazdowym: -może być -prawda? -Hamulec musi spełniać wszystkie warunki,czyli hamulec awaryjny-linka "zrywka"prawda? -czy musi być zapis o w/w hamulcu? wg. mnie nie-prawda? - Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi