Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak w temacie ,czy jest obowiązek posiadania dodatkowego zabezpieczenia przyczepy w postaci linki lub łańcucha do haka samochodu , widziałem nowe przyczepy które takich zabezpieczeń nie posiadają

Napisano

5. Przyczepa powinna być wyposażona w następujące rodzaje hamulców: 1) hamulec roboczy: a) spełniający wymagania określone w ust. 1 pkt 1, b) uruchamiany z miejsca kierowcy jednym ruchem łącznie z hamulcem roboczym pojazdu ciągnącego, z zastrzeżeniem przepisu ust. 7, c) zapewniający samoczynne zatrzymanie przyczepy w razie zerwania podczas jazdy połączenia z pojazdem ciągnącym; 2) hamulec postojowy: a) działający również, gdy przyczepa jest odłączona od pojazdu ciągnącego, b) uruchamiany z zewnątrz, a w odniesieniu do przyczepy przystosowanej do przewozu osób - uruchamiany również z wnętrza przyczepy; przez uruchamianie rozumie się również zwalnianie hamulca.

6. Przepisu ust. 5 nie stosuje się do: 1) przyczepy lekkiej, pod warunkiem że niezależnie od urządzenia łączącego przyczepa ta ma dodatkowe połączenie (łańcuch, linka), które w razie zerwania głównego urządzenia łączącego będzie zapobiegało dotykaniu jezdni przez dyszel i zapewniało niezbędną kierowalność przyczepy; jeżeli jednak dopuszczalna masa całkowita takiej przyczepy jest większa niż połowa masy własnej pojazdu ciągnącego, powinna ona spełniać wymagania określone w ust. 7;

Napisano
ma dodatkowe połączenie (łańcuch, linka)
zgadza się w Castoramie stoją nowe nasze z Niewiadowa ,ale oprócz zaczepu nic innego nie ma ,to firma ma swoje przepisy ?
Napisano
zgadza się w Castoramie stoją nowe nasze z Niewiadowa ,ale oprócz zaczepu nic innego nie ma ,to firma ma swoje przepisy ?

Pytałeś sprzedawcę? Pewnie linki ginęły i dodają je przy odbiorze.

Napisano
Pewnie linki ginęły i dodają je przy odbiorze

Też tak mi sie wydaje.

Napisano

Masz własną CASTORAME a pracujesz na SKP?? Znaczy hobby takie, ta? :P

Napisano
w mojej Castoramie linki są

rurek777, ty musisz być bogaty jak masz własną Castorame :D:D:D

Napisano
A w OBI nawet są z łańcuchem do słupa przuczepione :-):evil:::D;D;D;D

Też to widziałem w Tychach chyba :)

Napisano
Też to widziałem w Tychach chyba

To nawet OBI to samo ::hey no może nie koniecznie bo w Tychach są dwa :P

Napisano

W tym nowym OBI koło tesco jeszcze nigdy nie byłem :) a tak z innej beczki po co w Tychach 2 takie same markety budowalne???pewnie wskoczyli na tą nową halę żeby im konkurencja do miasta nie wjechała hahah