Skocz do zawartości

Kara śmierci

Gee
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

http://wiadomosci.wp.pl/title,Dlaczego-PiS-jest-za-kara-smierci,wid,14030644,wiadomosc.html?ticaid=1d810

Wedle Ciebie jest oki?

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,10758932,Miesieczne_dziecko_walczy_o_zycie_po_zgwalceniu_przez.html

Znam przypadek, kiedy ośmiolatek skacze z bodajże trzeciego pietra na widok ojca... ojca , ktory go gwałcił regularnie....

http://wiadomosci.wp.pl/title,Dlaczego-PiS-jest-za-kara-smierci,wid,14030644,wiadomosc.html?ticaid=1d810

Wedle Ciebie jest oki?

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,10758932,Miesieczne_dziecko_walczy_o_zycie_po_zgwalceniu_przez.html

Znam przypadek, kiedy ośmiolatek skacze z bodajże trzeciego pietra na widok ojca... ojca , ktory go gwałcił regularnie....

Akurat jeśli chodzi o PiS to wątpię żeby walczyli o karę śmierci dla takich właśnie przypadków.

W grę wchodzą bardziej polityczne wyrachowane kalkulacje.

Jeśli chcieli coś z tym rzeczywiście zrobić dlaczego nie zrobili tego wtedy kiedy mogli, kiedy byli u władzy?

To nie surowość kary odstrasza potencjalnego przestępcę ale jej wykrywalność.

Gdyby 100 przestępstw skarbowych była wykrywalna nikt nie odważyłby się kłamać w podatkach.

Tak samo w przypadku tego ośmiolatka, gdyby czyny jego ojca zostały na czas ujawnione nie byłoby tej sytuacji.

Jak natomiast ma to być ujawniane jeżeli zawsze w takich przypadkach zaczyna się od podważania jest wiarygodności zeznań dziecka?

Sam kościół, organizacja oparta wyłącznie na zaufaniu, w przypadku swoich pedofili stosuje tę właśnie metodę.

A jesli PiS ma na względzie dobro innych obywateli, albo słowa- św. Tomasza z Akwinu. W swej „Summa Theologiae” pisze : Jeśli człowiek staje się niebezpieczny dla społeczności i deprawuje ją swoimi występkami, to słuszną rzeczą jest odebranie mu życia dla ochrony dobra wspólnego...

Może i ryzykownie postępuje przytaczając ten wątek, bo czy kara smierci jest karą? czy jest humanitarnym odbieranie życia ?

Dlaczego mówimy o karze śmierci, może zacząć od tego żeby więzienia przestały przypominać sanatoria z siłowniami i stawkami żywieniowymi wyższymi niż w szpitalach, z lepszą i lepiej dostępną opieką zdrowotną. Nie chodzi o to żeby wrzucać wszystkich do jednego worka, ale jeżeli przestępstwo było drastyczne to odbierać prawa obywatelskie żeby nie mógł się skarżyć, to ma być kara nie wypoczynek. Dobrze zje, poćwiczy i wyjdzie jeszcze większa menda niż weszła, to ma być kara. Wypoczął na mój koszt, przypakował i teraz mogę się go bać, to chyba nie o to miało chodzić. Najpierw niech przestępca zacznie się bać więzienia, a dopiero później można rozmawiać o karze śmierci, jeżeli będzie jeszcze taka potrzeba.

grzegorz70, sugerujesz konieczność powrotu łagrów :cool:

Łagry ci w głowie, praca dla skazanego powinna być przywilejem (czas szybciej mija, jakieś pieniądze mógłby zarobić na poczet pokrycia kary itp.), cała reszta 12 godzinna indoktrynacja (z małymi przerwami na siusiu). Jak powiedziałem to ma być kara, a nie sanatorium jak teraz.

Tobie się może mózg lasować od myślenia jak rodzinę utrzymać a taki zabije dla rozrywki to go leczyć trzeba, bo pewnie załamanie nerwowe skoro nawet skruchy nie okazał ,,,

Nie, lepiej robić na darmozjadów ,,,

Niewątpliwie masz racje. W tym kraju wszędzie jest chora sytuacja poczynając od więziennictwa poprzez policje na SKP kończąc :-(

bo pewnie załamanie nerwowe skoro nawet skruchy nie okazał

To akurat jest znane jako pomroczność jasna.Znane są w Polsce takie przypadki, zaczęło się od syna byłego prezydenta Lecha Wałęsy, Przemysława W. Ciekawe czy ktoś zgadnie o kim mowa :D .

No ja usłyszałem niedawno zwierzenia lokalnego "bezrobotnego" po 6 miesiącach odsiadki za recydywe ( 2x złapłali go po pijaku na rowerze) .Wyremontowali mu całe uzębienie,porobili wszystkie badania lekarskie , za darmo dostawał leki a w miedzy czasie pomagał na piekarni i odłożył jak na jego potrzeby sporo kasy.Na miejscu jedzenie pod nos,tv w sali a na świetlicy wideo i filmoteka.Poza alkoholem i papierosami sanatorium.........

Wyglada na to, ze dziś więżniowie maja lepiej od przecietnego Kowalskiego...

Ja za wizytę u wielu specjalistów muszę płacić... nie pamiętam kiedy stomatolog w mojej poradni zrobił coś za fryko... Absurdalne jest czekanie latami na wizyte u specjalisty.

A moze by ich tak do budowy autostrad?

Bo tak naprawde z tego co slyszę więżienie to coś w rodzju przedszkola dzisiaj.

więżienie to coś w rodzju przedszkola dzisiaj.
na 100%

Raport - więzienie, a praca

W więzieniu - spędzasz większość czasu w celi 3 na 4 metry.

W pracy - spędzasz większość czasu w boksie 2 na 2 metry.

W więzieniu - dostajesz trzy posiłki dziennie.

W pracy - masz przerwie tylko na jeden i w dodatku musisz za niego zapłacić.

W więzieniu - w zamian za dobre zachowanie masz dodatkowy czas wolny.

W pracy - za dobre zachowanie dostajesz dodatkowa robotę.

W więzieniu - strażnik otwiera i zamyka Ci drzwi.

W pracy - sam sobie zamykasz i otwierasz drzwi,

W więzieniu - możesz oglądać telewizje i grac w gry wideo.

W pracy - za oglądanie telewizji i gry możesz wylecieć.

W więzieniu - masz własne ubikacje.

W pracy - musisz korzystać z jednej z innymi.

W więzieniu - może Cię odwiedzać rodzina i przyjaciele.

W pracy - nie wolno Ci z nimi rozmawiać.

W więzieniu - wszystkie Twoje potrzeby są opłacane przez podatników.

W pracy - musisz opłacać wszystkie koszty związane z Twoja praca, a w dodatku z Twoich podatków utrzymuje się więźniów.

W więzieniu - spędzasz większość czasu wyglądając zza krat na świat i myśląc, jak się stad wydostać.

W pracy - spędzasz większość czasu wyglądając zza krat na świat i myśląc, jak się stad wydostać.

W więzieniu - strażnicy są często sadystami.

W pracy - mówi się na nich: kierownicy.

W więzieniu - możesz do woli czytać zabawne e-maile.

W pracy - jak Cię na tym złapią, możesz pożałować.

A jesli PiS ma na względzie dobro innych obywateli,

I dlatego podejmuje ten temat w momencie rozpoczęcia procesu zabójcy Rosiaka.

Może i ryzykownie postępuje przytaczając ten wątek, bo czy kara smierci jest karą? czy jest humanitarnym odbieranie życia ?

Kobieta która cytuje Tomasza z Akwinu...pewnie znasz wszystkie jego wypowiedzi nt kobiet?

Wybaczyłam Tomkowi twierdzenei, że kobieta to tylko niewydarzony samiec na konto wprowadzenia do teologii kościoła katolickiego pewnych pojęć typu - akt i możność, forma i materia...

Być może przyczynił się do faktu mojej wiedzy na temat punktu G , łechtaczki i podobnie ...

Moim Guru na temat Kobita..jest zupełnie inny gość. ;)

Blakop... od jakiegos czasu zagnieżdzila sie we mnie jakaś dzika bestia na temat Ciebie....

I już nie wiem czy ogarniam... :P

Także strzeż pewnych miejsc. :!:

Wybaczyłam Tomkowi twierdzenei, że kobieta to tylko niewydarzony samiec na konto wprowadzenia do teologii kościoła katolickiego pewnych pojęć typu - akt i możność, forma i materia...

Kobiety są skłonne do poświęceń nawet jak je obrażają...

Nie wiedziałem jednak że wpływa to na punkt G :x

:lol:

Marku śmiem twierdzić, że mało ,,znasz,, kobiet .

http://www.fajnefilmy.tv/739_Rywalizacja_-_do_czego_zdolne_sa_kobiety.ht

Bywają bestiami. ;)

Gdyby w kobiecie nie panował anioł razem z diabłem, nie byłaby interesująca.

:-P

Na pewno nie znam kobiet, od strony kobiet... :roll:

to gej jest najlepszym przyjacielem kobiety :lol:

Żałuję też, że nie chadzam do damskiej toalety, bo fajnie tam macię :cool:

a Tomasz z A. widział w kobietach tylko diabła...

Miało być o karze śmierci..a My to o dupie Maryni... :shock:

A niech Ci bedzie powiem cytuając -

Nihil est in intellectu, quod non sit prius in sensu.

A w babskich kiblach nic ciekawego... :P

Marek Ty serio gadasz-Tomasz mógł być pedziem?