mlody.2 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 Witam wszystkich. Dopiero zaczyna przeprawę z praca diagnosty, mam pytanie.Więc nie denerwujcie się że może takie pytania już były. Przyjeżdża klient na badanie przed rejestracją w kraju, tablice zgodne z DR z zagranicy. W badaniu wyszczególnia się numery tablic a w pozycji DR -brak dowodu, bo słyszałem że większość chce mieć badanie beż tablic. . Cytuj
danielg539 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 słyszałem że większość chce mieć badanie beż tablic Jak chcą to niech przyjada na BT bez tablic. Jak pojazd ma tablice na BT to musisz je wpisać do rejestru BT bo w innym wypadku poswiadczasz nieprawdę. Cytuj
Marek1 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 Witam wszystkich. Dopiero zaczyna przeprawę z praca diagnosty, mam pytanie.Więc nie denerwujcie się że może takie pytania już były. Przyjeżdża klient na badanie przed rejestracją w kraju, tablice zgodne z DR z zagranicy. W badaniu wyszczególnia się numery tablic a w pozycji DR -brak dowodu, bo słyszałem że większość chce mieć badanie beż tablic. . Jak chce mieć "bez tablic" to niech sobie je przed badaniem zdejmie Ja wpisuję nr DR dokumentu zagranicznego bo przecież jakiś DR ma. Cytuj
alex40 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 A jak ma z tektury i flamastrem wypisane? Cytuj
Marek1 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 A jak ma z tektury i flamastrem wypisane? a co to, jakiś Ruski Jeśli zostaną wpisane i jest to nr jak w dokumentach to wiedz że WK może zażądać ich oddania przy wydawaniu nowych Cytuj
JACEK GUZ Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 Nie tylko może ale i zażąda więc jesli jest jakaś niewiadoma to lepiej nie pisać Niech przed wjazdem na stację zdemontuje i po krzyku,napisze sobie oświadczenie że sprowadzony bez tablic na lawecie Cytuj
Regan55 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 Ja wpisuję nr DR dokumentu zagranicznego bo przecież jakiś DR ma. Marek1, -ale nie zawsze.Piszę wtedy "brak".... Cytuj
darkdog Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 Piszę wtedy "brak".... Też tak właśnie czynie Cytuj
Marek1 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 Marek1, -ale nie zawsze. Jednak jak ma to ma A o to Młody2 pytał i wychodziło mu że zawsze w OBT pojazdu z zagranicy wpisuje się brak DR Cytuj
praktyk Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 Piszę wtedy "brak".... Też tak właśnie czynie I nie inaczej z prostego powodu o którym napisać mi nie wypada Cytuj
pentagram Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 Marek1 napisał/a: Ja wpisuję nr DR dokumentu zagranicznego bo przecież jakiś DR ma. Marek1, -ale nie zawsze.Piszę wtedy "brak".... W poz. "DR" wpisujesz "brak", chyba raczej w poz. "NR. REJ." Ja w rubryce "NR. REJ." wpisuję "BRAK TABLIC", a w rubryce "DR" nr. tego DR . Cytuj
Regan55 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 W poz. "DR" wpisujesz "brak", chyba raczej w poz. "NR. REJ." Ja w rubryce "NR. REJ." wpisuję "BRAK TABLIC", a w rubryce "DR" nr. tego DR Wszystko sie zgadza...Ale ja pisałem tylko o nr.DR .....Paniał... Cytuj
Marek1 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 W poz. "DR" wpisujesz "brak", chyba raczej w poz. "NR. REJ." Ja w rubryce "NR. REJ." wpisuję "BRAK TABLIC", a w rubryce "DR" nr. tego DR Wszystko sie zgadza...Ale ja pisałem tylko o nr.DR .....Paniał... Jak ma DR /zagraniczne/ to NR tego DR a jak nie ma TR to BRAK TABLIC. Więc o czym ta dyskusja Cytuj
janmarek Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Jak ma DR /zagraniczne/ to NR tego DR a jak nie ma TR to BRAK TABLIC. Więc o czym ta dyskusja Ano w tym że jak w naszym dokumencie jest pozycja "nr.rejestracyjny" to powinno się pisać BRAK lub BRAK NUMERU a nie BRAK TABLIC Cytuj
skpauto Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Miałem ten problem na egzaminie. Autobus na 100 przed pierwszą rejestracją w kraju. Wpisałem nr ksera dokumentu który miałem. Egzaminator zapytał mnie dlaczego to wpisałem? Odpowiedziałem, że starostwo wymaga wpisania nr. dokumentu na podstawie którego wykonuję badanie. Odpowiedział mi, że skoro tak wymagają. W dokumentacji niemieckiej DR nie ma nr natomiast karta pojazdu (duży brief) ma nr. Wpisujemy ten nr choć to nie jet nr DR. Dla tych którzy zdają. TDT nie podważa interpretacji przepisów. Trzeba tylko podać dotyczącą badania i czynności interpretację. To co wypisuje MI jest w stosunku do zapisów prawa równie poprawne jak interpretacja diagnosty. Najczęściej diagnosta posługuje się zapisami Art. lub par. ust. itd. Natomiast w interpretacji MI czytamy, wydaje mi się, że. Lub wtajemniczone kręgi producentów uważają, że. Czyli tzw ble ble, do którego w rozważaniach merytorycznych i jakiejkolwiek merytorycznie nie sposób się odnieść. Wczoraj dostałem kolejnego kwiatuszka. Zeskanuję i porozmawiamy. Cytuj
Psuj Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Wpisujemy ten nr choć to nie jet nr DR. Dla tych którzy zdają. Nie wpisuję nic i zaznaczam brak DR bo zagraniczne dowody i numery nie pasują do polskich wzorów. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
pietrek_k Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Nie wpisuję nic i zaznaczam brak DR bo zagraniczne dowody i numery nie pasują do polskich wzorów. Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Nie wpisuję nic i zaznaczam brak DR Robie tak samo,ale w uwagach na zaswiadczeniu wpisuje: "nr.dokumentu ......ASS12345." na podstawie którego robię bt(zalecenie,prośba WK ,aby w miare możliwosci sprzętowych-wykonać ksero tegoż dokumentu)) Cytuj
JANUSZ60 Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 zalecenie,prośba WK ,aby w miare możliwosci sprzętowych-wykonać ksero Nie rozumiem, równie dobrze WK może zrobić ksero,,, Cytuj
blakop Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Myślę, że chodzi o porównanie w razie "w", czy klient na stacji miał ten sam dokument co w WK - albo przynajmniej z tymi samymi treściami. Bo wierzcie lub nie, ale bywało z tym różnie Inna sprawa czy aż takie "szpiegowanie" jest zasadne czy nie... To już nie moja sprawa Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Jak wspomniałem nie był to "prikaz" tylko prośba . Myślę, że chodzi o porównanie w razie "w", Cytuj
mmiodzio Napisano 29 Styczeń 2012 Napisano 29 Styczeń 2012 [quote="Psuj"Nie wpisuję nic i zaznaczam brak DR Też tak robię. Cytuj
Marek1 Napisano 29 Styczeń 2012 Napisano 29 Styczeń 2012 Myślę, że chodzi o porównanie w razie "w", czy klient na stacji miał ten sam dokument Ale co tu porównywać. Przecież dostajesz zaświadczenie z OBT w którym masz wyraźnie napisane że brak DR, czyli w ogóle nie wiadomo na podstawie jakiego dokumentu zostało wykonane a jak brak DR to może i nawet bez żadnych dokumentów. Dodatkowo może być w tym zaświadczeniu że BT wykonane BEZ TABLIC co jest prawidłowe ale może być jeszcze lepiej napisane że BEZ NUMERÓW bo spotkałem się też z takimi wpisami. Cytuj
ketiw38 Napisano 29 Styczeń 2012 Napisano 29 Styczeń 2012 [quote="Psuj"Nie wpisuję nic i zaznaczam brak DR Też tak robię. To wy robicie badania bez DR Cytuj
Marek1 Napisano 29 Styczeń 2012 Napisano 29 Styczeń 2012 [quote="Psuj"Nie wpisuję nic i zaznaczam brak DR Też tak robię. To wy robicie badania bez DR niektórzy nawet BEZ NUMERÓW Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi