Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Prośba do wszystkich co w najbliższą środę będa zdawać ADR i autobus 100.

Wiem,że zapamiętanie pytań (odpowiedzi) graniczy z cudem,ale jakby komuś coś udało się zapamiętać ,to będę wdzięczny a i innym też się przyda.

Może parę wpisów przybędzie.

Wszystkim życzę powodzenia.NIE DZIĘKOWAĆ :!:

Napisano

Już za 10 godzin, będę się pocił na praktycznym.

Trochę mnie telepią nerwy i wydaje mi się, że nic nie pamiętam.

Mam nadzieję, że doznam olśnienia jak dostanę pytanie.

Powodzenia dla wszystich zdających. ::hey

Napisano

skpauto wiem, że jest stres ale najlepiej podejść do egzaminu na luzie, to jest "pół sukcesu" - pamiętaj o tym :)

Napisano
Już za 10 godzin, będę się pocił na praktycznym.

Proponuję siusiu ,paciorek i lulu ,coby główka była wypoczęta.

No i nie zapomnij dać znać jak poszło(jak będziesz w stanie) :D

Napisano

Nawet jak polegnę, to napiszę jak było. :ok

Dzięki za rady, chba się zstosuje. :faint:

Napisano
skpauto, dasz rade Kolego będę trzymać kciuki za Ciebie ;)

ha też :ok:ok:ok

Napisano

Z tego co ja pamiętam to miałem pytanie z adr aby podać nazwę materiału niebezpiecznego klasy 6.2( więc dobrze znać nazwy wszystkich klas) a na resztę pytań dawało się znaleźć odpowiedź w części 9

Napisano

1 - Materiały i przedmioty wybuchowe

2 - Gazy

3 - Materiały ciekłe zapalne

4.1 - Materiały stałe zapalne

4.2 -Materiały samozapalne

4.3 - Materiały wytwarzające w zetknięciu z wodą gazy zapalne

5.1 - Materiały utleniające

5.2 - Nadtlenki organiczne

6.1 - Materiały trujące

6.2 - Materiały zakażne

7 - Materiały promieniotwórcze

8 - Materiały żrące

9 - Różne materiały i przedmioty niebezpieczne

Napisano
Z tego co ja pamiętam to miałem pytanie z adr aby podać nazwę materiału niebezpiecznego klasy 6.2( więc dobrze znać nazwy wszystkich klas) a na resztę pytań dawało się znaleźć odpowiedź w części 9

A to trzeba znać takie rzeczy na egzaminie :?:

Napisano

A mam pytnie i proszę o rozjaśnienie

Określ, czy jest możliwy przewóz towarów niebezpiecznych klasy 1, o grupie zgodności J,

pojazdem samochodowym o d.m.c. 24 000 kg, data pierwszej rejestracji 30 września 2002 r.,

nadwoziu zamkniętym typu furgon, wyposażonego w instalację elektryczną oświetlającą

skrzynię ładunkową.

Podaj, na jakiej podstawie dokonasz dopuszczenia pojazdu do przewozu towarów niebezpiecznych

klasy 1:

- oględzin pojazdu,

- dokumentu potwierdzającego spełnienie wymagań ADR - jeśli tak to jakiego numeru

przepisu,

- oględzin pojazdu oraz dokumentu potwierdzającego spełnienie wymagań ADR - jeśli

tak to jakiego numeru przepisu.

Jak należy postąpić, gdy pojazd nie jest wyposażony w elektryczną instalację oświetleniową

skrzyni ładunkowej a według oświadczenia klienta, będzie przewożony towar niebezpieczny

klasy 1 o grupie zgodności J

Napisano

Dziwnie zadane pytanie. Myślałem do tej pory, że mam sprawdzać ExI EXII itp.

Przecież to jest sprawa przewożacego i zatrudnionego doradcy ADR, żeby pojazd który przyjeżdza wiedział co chce. :x:shock:

[ Dodano: 06-02-2012, 17:31 ]

To teraz nie ma pytanie, że masz wykonać zadane FL tylko chce przewozić 1302 o pojemności 900 l czy potrzebuje badanie (jakie)

i chce przewozić 1302 pow 2000l i panie diagnosta pan mi zrobi badanie (jakie nie wiem) :evil:

Napisano
Dziwnie zadane pytanie. Myślałem do tej pory, że mam sprawdzać ExI EXII itp.

Takie od Panów z TDT

Przecież to jest sprawa przewożacego i zatrudnionego doradcy ADR, żeby pojazd który przyjeżdza wiedział co chce. :x:shock:

może i tak ,ale nie na egzaminie

Napisano

kirko, pamiętaj że oświetlenie w skrzyni ładunkowej musi mieć IP65

Napisano
A mam pytnie i proszę o rozjaśnienie

Określ, czy jest możliwy przewóz towarów niebezpiecznych klasy 1, o grupie zgodności J,

pojazdem samochodowym o d.m.c. 24 000 kg, data pierwszej rejestracji 30 września 2002 r.,

nadwoziu zamkniętym typu furgon, wyposażonego w instalację elektryczną oświetlającą

skrzynię ładunkową.

Podaj, na jakiej podstawie dokonasz dopuszczenia pojazdu do przewozu towarów niebezpiecznych

klasy 1:

Jak należy postąpić, gdy pojazd nie jest wyposażony w elektryczną instalację oświetleniową

skrzyni ładunkowej a według oświadczenia klienta, będzie przewożony towar niebezpieczny

klasy 1 o grupie zgodności J

Jaka odpowiedź na ostatnie pytanie?Jak postąpić? :?:

Napisano

To jest opisane w 9.3 , a dokładniej w 9.3.7 ADR. ::hey

[ Dodano: 06-02-2012, 21:46 ]

To oświetlenie nie jest wymagane. Jeżeli jest to musi spełniać 9.3.7.2 ADR.

Napisano
To jest opisane w 9.3 , a dokładniej w 9.3.7 ADR. ::hey

[ Dodano: 06-02-2012, 21:46 ]

To oświetlenie nie jest wymagane. Jeżeli jest to musi spełniać 9.3.7.2 ADR.

Dobijają mnie pytania na egzaminach....potrafią pasować wszystkie odpowiedzie ,albo żadna :twisted:

Napisano

Robercie, nie pękaj, dobrze wczytaj się w szczegóły, słowa kluczowe. Mi się udało, Tobie też się uda. :ok