mr.kajak Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Pytanie: jaki nstępny termin badania?? data pierwszej rej. 2009-11-12, następny termin badania ma wpisany 2011-10-29, i jaki następny termin???
Marek1 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Pytanie: jaki nstępny termin badania??data pierwszej rej. 2009-11-12, następny termin badania ma wpisany 2011-10-29, i jaki następny termin??? NTOBT za dwa lata od dnia dzisiejszego.
abcs Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Za mało danych. Powód skrócenia terminu trzyletniego? (gaz, L?)
Janusz S Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 jesli juz miał robione badanie ,a tak z tego wynika to tylko na rok Czy jest to sprowadzony czy "krajowy"?
mr.kajak Napisano 7 Luty 2012 Autor Napisano 7 Luty 2012 Widać że krajowy,bo brak daty pierwszej rej za granicą. W adnotacjach ma wpisany VAT 4. Wg mnie gdzieś jest błąd bo za pierwszym razem powienien dostrać na 3 lata a nie dostał i jaki termin teraz wpisać??
JANUSZ60 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Wg mnie gdzieś jest błąd bo za pierwszym razem powienien dostrać na 3 lata Masz rację, pod warunkiem, że to pierwszy DR i pierwszy wpis a nie na przykład dwa razy po roku ,,, Spójrz na datę wydania DR ,,,
S.K.P-POZNAŃ Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Powód skrócenia terminu trzyletniego? (gaz, L?) Czy masz dostęp do książki pojazdu,Sprawdź zapisy w książce.
JANUSZ60 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 data wydania dowodu to 2011-03-17 Czyli nie masz racji, to raczej nie jest błąd, jeśli nie ma możliwości ustalenia powodu skrócenia , dałbym na rok i spał spokojnie ,,,
mr.kajak Napisano 7 Luty 2012 Autor Napisano 7 Luty 2012 To w takim razie skąd te daty?? Czy ktoś przyjechał na BT wcześniej zanim mineły 3 lata?? Nie rozumię skąd te daty?? Książki pojazdu nie mam niestety.
Janusz S Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 mogły być tez robione jakies zmiany na Vat 4 i dlatego miał robione okresowe dodatkowo jaki to jest samochód? marka, typ
Marek1 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 To w takim razie skąd te daty?? Czy ktoś przyjechał na BT wcześniej zanim mineły 3 lata?? Nie rozumię skąd te daty?? Książki pojazdu nie mam niestety. Po co ci to rozumieć. Zgodnie z PoRD 6. Okresowe badanie techniczne samochodu osobowego, samochodu cięŜarowego o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t, motocykla lub przyczepy o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t przeprowadza się przed upływem 3 lat od dnia pierwszej rejestracji, następnie przed upływem 5 lat od dnia pierwszej rejestracji i nie później niŜ 2 lata od dnia przeprowadzenia poprzedniego badania technicznego, a następnie przed upływem kolejnego roku od dnia przeprowadzenia badania. To jest właśnie ten przypadek. Przed upływem pięciu lat od I rej.i nie później niż dwa lata od poprzedniego badania. Więc TNOBT za dwa lata od dziś bo mieści się on w okresie pięcioletnim od I rej. Natomiast nie możesz dopełnic do pięciu lat bo wyszedłbyś poza max dwuletni okres ważności OBT jaki możemy wyznaczyć.
JANUSZ60 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 To jest właśnie ten przypadek. Marek, czy Ty czytasz to co piszesz i na co odpowiadasz ???
Marek1 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 To jest właśnie ten przypadek. Marek, czy Ty czytasz to co piszesz i na co odpowiadasz ??? A co nie dałbyś mu dwóch lat NTOBT ?
mr.kajak Napisano 7 Luty 2012 Autor Napisano 7 Luty 2012 Czyli daję na dwa lata od dnia dzisiejszego i po sprawie. Dziękuje wszystkim za pomoc
Marek1 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Czyli daję na dwa lata od dnia dzisiejszego i po sprawie. Dziękuje wszystkim za pomoc Prawidłowo
JANUSZ60 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Pytanie: jaki nstępny termin badania??data pierwszej rej. 2009-11-12, następny termin badania ma wpisany 2011-10-29, i jaki następny termin??? W takim przypadku na dwa lata ??? Nic mnie już nie zdziwi,,,
Marek1 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Pytanie: jaki nstępny termin badania??data pierwszej rej. 2009-11-12, następny termin badania ma wpisany 2011-10-29, i jaki następny termin??? W takim przypadku na dwa lata ??? Nic mnie już nie zdziwi,,, Wolisz do niczego nie prowadzące śledztwo dlaczego ma wpisane "dziwne" poprzednie NTOB. Co by nie miał to powtórzę że dając mu dwa lata mieścisz się i w okresie 5 lat od dnia I rejestracji więc zgodnie z ctyt. przepisem.
magentis2 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 jeśli dasz na 2 lata to będzie 2014.02.07 ,a data 1 rej.2009.11.29 -5 lat byłoby do 2014.11.29
Psuj Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Na rok - ma zmienione termin bt więc już było jakieś robione, 3-2-1 przepadło, zostają roczne "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Marek1 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 jeśli dasz na 2 lata to będzie 2014.02.07 ,a data 1 rej.2009.11.29 -5 lat byłoby do 2014.11.29 Dając do 2014.11.29 przekroczysz dwa lata na jakie możesz max dać więc nie możesz. [ Dodano: 07-02-2012, 13:33 ] Na rok - ma zmienione termin bt więc już było jakieś robione, 3-2-1 przepadło, zostają roczne No własnie! To jest tylko wniosek z daty w DR a nie na jakiejś innej podstawie....
Marek1 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Na rok Tez tak uważam Sadzisz że w okresie trzyletnim od I rej ktoś zmienił NTOBT. To wyznaczone w DR nawet się nie pokrywa z datą i rej. Więc to przegląd przed I rej i zmiana NTOBT na dwa lata. Ciekwae na podstawie czego.
Psuj Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 To jest tylko wniosek z daty w DR a nie na jakiejś innej podstawie.... Masz przed nosem DR i nim masz się kierować. Ktoś zrobił błąd? Mozliwe, ale ja nie detektyw R i dochodzić tego nie będę. Rok. Jak się klient nie zgadza ma mi przedstawić poprawione dokumenty, wtedy i ja poprawię. "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi