Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://allegro.pl/samochod-marki-sam-i2117592937.html

Czy ten pojazd spełnia warunki dla samochodu marki SAM? Rok produkcji 2006, więc I rejestracja też zapewne w 2006 roku.

SAM to tylko określony typ pojazdu ale każdy z nich ma określony rodzaj pojazdu a od tego zależy jakie ma spełniać wymagania.

W przypadku tego pojazdu nie wiadomo jakiego jest rodzaju.

Natomiast jakiego by nie był rodzaju to na pewno nie może spełniać żadnych warunków z takim "zbiornikiem" paliwa

Napisano

W opisie aukcji jest samochód, więc może być osobowy, ciężarowy lub specjalny (może jeszcze samochodowy inny-inny sądząc po tablicach).

Napisano
W opisie aukcji jest samochód, więc może być osobowy, ciężarowy lub specjalny (może jeszcze samochodowy inny-inny sądząc po tablicach).

Ja juz wiem że to SAM jako samochód osobowy :shock::shock::shock:

To pewnie do tego właśnie prowadzi ta "radosna twórczość" o której wspominałeś... :evil:

Napisano
Czy ten pojazd spełnia warunki dla samochodu marki SAM?

Jaki rodzaj ???

Skoro zarejestrowany to na pewno spełnia ,,,

Napisano
Czy ten pojazd spełnia warunki dla samochodu marki SAM?

Jaki rodzaj ???

Skoro zarejestrowany to na pewno spełnia ,,,

Samochód osobowy :shock: jednoosobowy.... :x

Napisano

No przecież tablice ma i dowód rejestracyjny ,,,

Napisano
No przecież tablice ma i dowód rejestracyjny

trudno mi uwierzyć ,że tab.rejestracyjne są od tego pojazdu,bo na pewno to nie samochód osobowy :razz: .Dużooooooooo mu brakuje do samochodu :P

Napisano

No przecież tablice ma i dowód rejestracyjny ,,,

Ale nie ma wymaganej nalepki kontrolnej :lol:

[ Dodano: 26-02-2012, 19:54 ]

No przecież tablice ma i dowód rejestracyjny

trudno mi uwierzyć ,że tab.rejestracyjne są od tego pojazdu,bo na pewno to nie samochód osobowy :razz: .Dużooooooooo mu brakuje do samochodu :P

Wiem że w DR ma "samochód osobowy" ilość osób 1, masa przyczepy 450 kg i co do innych danych to sprzedający przestał odpowiadać na SMS-y :cool:

Napisano
Wiem że w DR ma "samochód osobowy" ilość osób 1, masa przyczepy 450 kg i co do innych danych to sprzedający przestał odpowiadać na SMS-y

Czyli Ty jesteś już głęboko w temacie, Marek, jasne jest że ktoś tu dał ciała, zwłaszcza, że do sama fotki się jeszcze dołącza ,,,

Napisano
,zwłaszcza, że do sama fotki się jeszcze dołącza ,,,

Więc to wyklucza możliwość klepnięcia tego pojazdu nie widząc co podbija :x

a jeśli coś takiego robi sie z pełną świadomością to trudno sobie wyobrazić taki brak wyobraźni... :shock:

Napisano
Wiem że w DR ma "samochód osobowy" ilość osób 1

No to "szacun" dla diagnosty :nook:shock:

Napisano
Wiem że w DR ma "samochód osobowy" ilość osób 1

No to "szacun" dla diagnosty :nook:shock:

Dla mnie największe kuriozum to ten zbiornik paliwa, przy tylu obwarowaniach w DzU 32

7) zbiornik paliwa, z zastrzeżeniem wymagań dla zbiorników do gazu, w tym również zbiornik paliwa niezależnej instalacji ogrzewczej:

a) nie był umieszczony w kabinie kierowcy lub w pomieszczeniu przeznaczonym do przewozu osób ani też bezpośrednio do niego nie przylegał, zaś przegroda lub ścianka oddzielająca zbiornik od tych pomieszczeń była wykonana z materiału niepalnego; przepis stosuje się do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1984 r.,

b) był tak umieszczony, by w razie jego uszkodzenia lub przelania paliwo nie ściekało na elementy układu wydechowego,

c) nie miał wlewu paliwa w kabinie kierowcy, w pomieszczeniu przeznaczonym do przewozu osób, w komorze silnikowej lub w bagażniku; przy czym jeżeli wlew paliwa umieszczony jest z boku pojazdu, to korek wlewu paliwa w położeniu zamkniętym nie może wystawać poza obrys nadwozia; przepis stosuje się do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1984 r.;

Napisano

no co ? nie ma wlewu w kabinie bo niema kabiny

na wydech nie leci bo wydech jest z tyłu

w kabinie też nie jest umieszczony bo jej nie ma :-D:-D:-D

Napisano
no co ? nie ma wlewu w kabinie bo niema kabiny

na wydech nie leci bo wydech jest z tyłu

w kabinie też nie jest umieszczony bo jej nie ma :-D:-D:-D

Tak można by mnożyć bez końca.

Układ pochłaniania par paliwa też nie musi być szczelny bo go nie ma... :x

DzU 32 par.9 ust 1, pkt 11)

układ pochłaniania par paliwa ze zbiornika paliwa pojazdu z silnikiem o zapłonie iskrowym był kompletny i szczelny; przepis stosuje się do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1995 r.;