Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie:

Czy możliwe jest by Volkswagen LT 28 z 2000r skrzynia z podwójna kabiną miał 7 miejsc ?

Dane:

DMC 2800

Masa własna 2180

Ładowność 620

Ile najwięcej miejsc ma LT 28 skrzynia w katalogu ITS ?

Napisano
Ile najwięcej miejsc ma LT 28 skrzynia w katalogu ITS ?

2-7

Napisano

Reasumując

Żaden przepis, łącznie z przepisami o homologacji nie zabrania VW LT 28 mieć 7 miejsc ?

Bo ja nic w przepisach nie znalazłem, ale może źle patrzę.

[ Dodano: 29-02-2012, 13:20 ]

adowności mało min 891 kg (ciężarowy)

Dla czego minimum 891?

Napisano

Wzór z Dz.U 32 par 9a,poza tym tak też wynika z tabelki ITS odnośnie ładowności w sam ciężarowym w odniesieniu do ilości miejsc.

Napisano
Wzór z Dz.U 32 par 9a,poza tym tak też wynika z tabelki ITS odnośnie ładowności w sam ciężarowym w odniesieniu do ilości miejsc.

No nie do końca bo ten przepis dotyczy zmian konstrukcyjnych a ten LT 28 nie miał żadnych zmian. Jest na okresowym badaniu przed I rejestracją.

§ 9a. (25) W samochodzie cie1arowym kategorii N1 o nadwoziu rodzaju AB, AC, AF lub BB, o których mowa w przepisach o homologacji pojazdów, moga byc wprowadzone zmiany konstrukcyjne polegajace na zmianie ilosci miejsc, je1eli:

1) liczba miejsc nie przekracza osiem (bez kierowcy) i

2) (26) P - ((M +75) + N x 68) U N x 68, gdzie:

P - dopuszczalna masa całkowita pojazdu w kg,

M - masa własna pojazdu,

N - liczba miejsc, nie liczac miejsca kierowcy.

Napisano

Można by się sprzeczać , ale wg mnie warunek z tego wzoru powinien być spelniony w każdym przypadku, podkreślam wg mnie.

• 1 year later...
Napisano

Panowie volkswagen LT46 - z tego co poczytałem pojazd w zasadzie homologowany na 4,6 tony , tylna oś na bliźniakach. Czy możliwe aby był na 3,5 bo tyle w dowodzie ,ale niestety brak tabliczki znamionowej - albo nie mogłem jej znaleźć :cool: Oprócz tego masa własna około 2,7 czyli na wielkiej pace będzie woził 800 kilo - cosik mi to śmierdziało ..........................................

Napisano
Czy możliwe aby był na 3,5

Zdarzały się u "Helmutów" takie cuda ale zazwyczaj TZ była wymieniana przez VW, natomiast brak TZ świadczy raczej o tym że "zmian konstrukcyjnych" dokonał krajowy magik :D:D

Oprócz tego masa własna około 2,7 czyli na wielkiej pace będzie woził 800 kilo

A co Cię to obchodzi, jak będzie przeważony na drodze to kierowca i właściciel raczej beknie.

Napisano

w LT-kach przeważnie na pasie przednim,bardzo sporadycznie na podeście fotela kierowcy,jak w sprinterze,ale w 1 na 100 :D ,w innych miejscach się nie spotkałem

Napisano
gdzie jest miejsce mocowania tej tabliczki

Zobacz wszystkie możliwe bo nie ma LT46

http://gdzieznajdujenumerpodwoziasilnika.vinnumber.info/baza-danych-pl.html?catid=150

[ Dodano: 27-01-2014, 20:40 ]

cosik mi to śmierdziało ..........................................

Wszystko możliwe :(

Natknąłem się na coś takiego

http://volkswagen.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=44847

[ Dodano: 27-01-2014, 20:57 ]

http://otomoto.pl/volkswagen-lt-46-wywrotka-T4006877.html

ostatnie zdjęcie-pas przedni

[ Dodano: 27-01-2014, 21:03 ]

pas przedni

T4006877_9.thumb.jpg.32a0d4a2486b214c2211153224e9e6f0.jpg