Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Toyota Landcruiser

11 lat w Polsce na angielskich światłach i gość mówi, że jeszcze żaden diagnosta mu nie powiedział, że ma jakiś problem,,,

Nic mnie już nie zdziwi ,,,

Napisano
że jeszcze żaden diagnosta mu nie powiedział, że ma jakiś problem,,,

Widać miał farta.Musiał robić OBT na"poczcie"..... :razz:

Napisano

Każdy tak mówi,tylko dziwi mnie że jeszcze nigdy nie dostał N

Napisano

czasem ludzie kupią używany reflektor i nawet nie wiedzą,że od anglika,no ale w tym przypadku? :x

Napisano

Dziś dostał, zobaczymy co wymyśli do 14 tu dni,,,

[ Dodano: 02-03-2012, 09:50 ]

czasem ludzie kupią używany reflektor i nawet nie wiedzą,że od anglika,no ale w tym przypadku?

Często nie czasem, ale to przy pierwszym okresowym powinno wyjść ,,,

Napisano

Dziś dostał, zobaczymy co wymyśli do 14 tu dni,,,

Pojedzie na stację na której do tej pory przechodził.

Wyjdzie mu taniej niż wymieniać dwa reflektory.....

Jesli wróci z wymienionymi to wersja z 11-letnią jazdą na angielskich jest tylko gadką.

[ Dodano: 02-03-2012, 09:50 ]
czasem ludzie kupią używany reflektor i nawet nie wiedzą,że od anglika,no ale w tym przypadku?

Często nie czasem, ale to przy pierwszym okresowym powinno wyjść ,,,

U mnie wychodzi, zwłaszcza w autach po naprawach powypadkowych.

Klient dostaje N i jest to dla niego "mocny papier" do rozmowy z nieuczciwym sprzedawcą z allegro czy warsztatem, który mu ten angielski reflektor ożenił... :cool:

Napisano
11 lat w Polsce na angielskich światłach i gość mówi, że jeszcze żaden diagnosta mu nie powiedział, że ma jakiś problem

JANUSZ60, taki staż i jeszcze wierzysz w to co ludzie mówią na OBT :evil: , każdy zawodnik (zawodniczka) jak jest coś nie tak to mówi że nikt się nigdy nie czepiał, albo zaraz pojadę prosto z przeglądu i będzie zrobione, tylko podbij Pan żebym nie wracał(a) :lol::lol::lol:

Napisano
jak jest coś nie tak to mówi że nikt się nigdy nie czepiał, albo zaraz pojadę prosto z przeglądu i będzie zrobione, tylko podbij Pan żebym nie wracał(a) :lol: :lol: :lol:

:ok:ok:ok:D

i jak dostaną N -"ja już tu nie przyjadę" ,lub jakaś polska wiązaneczka :razz: .... ;)

Napisano
11 lat w Polsce na angielskich światłach i gość mówi, że jeszcze żaden diagnosta mu nie powiedział, że ma jakiś problem,,,

Co się dziwisz jak sam kiedyś widziałem na stacji badanie - wjazd, płyta poślizgu, rolki, na szarpak (diagnosta za kółkiem, mechanik w kanale) dwa szarpnięcia i wypad po pieczątkę do drugiego diagnosty do biura. Wszystko łącznie tak z 3-5 minut...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Co się dziwisz jak sam kiedyś widziałem na stacji badanie - wjazd, płyta poślizgu, rolki, na szarpak (diagnosta za kółkiem, mechanik w kanale) dwa szarpnięcia i wypad po pieczątkę do drugiego diagnosty do biura. Wszystko łącznie tak z 3-5 minut...

To nie jest jakiś odosobniony przypadek ze sposobem i czasem badania,ja widuje takie rzeczy co chwila na różnych stacjach w mojej okolicy. Przed stacja kolejka ,szef siedzi z kawą za plecami diagnostów i zaciera ręce.........

Napisano

Oj tam, znam stację "Starostwa Powiatowego" gdzie na drzwiach wisi kłodka a samochody wcale nie wjeżdżają do środka. "Diagnosta" na parkingu sprawdza czy wszystkie światła świecą i na tym kończy się badanie.

Napisano
Oj tam, znam stację "Starostwa Powiatowego" gdzie na drzwiach wisi kłodka a samochody wcale nie wjeżdżają do środka. "Diagnosta" na parkingu sprawdza czy wszystkie światła świecą i na tym kończy się badanie.

Niemożliwe,proszę Cię.Przecież to brzmi jak na filmach z dawnego PRL-u

Napisano
a samochody wcale nie wjeżdżają do środka

bo on tylko samochody z gazem robi i instalacje są nieszczelne :) więc na stanowisko nie może wjeżdżać :D:D:D:D:D

Napisano
Niemożliwe,proszę Cię.Przecież to brzmi jak na filmach z dawnego PRL-u

A jednak ... :shock: .

Napisano

A najgorsze, że jeśli ktoś d..ę zmoczy to na pewno nie oni , tylko tacy co się robotą przejmują, jak my ,,,

Napisano

JANUSZ60,

A najgorsze, że jeśli ktoś d..ę zmoczy to na pewno nie oni , tylko tacy co się robotą przejmują, jak my ,,,
.

A ja wierzę, że tacy diagności jak Wy to d....y nie zmoczą. A nieuczciwych diagnostów powolutku ale wyłapują.

[ Dodano: 04-03-2012, 10:04 ]

Dlatego uważam, że diagnosta powinien być z urzędu a nie pracownikiem prywatnego właściciela nie mówię, że wszyscy prywatni właściciele są nieuczciwi. Ale jak by diagnosta był opłacany przez urząd to było by całkiem inaczej.

Napisano
Ale jak by diagnosta był opłacany przez urząd to było by całkiem inaczej.

No na pewno inaczej, a i na pewno bardzo dobrze płatnie :razz: jak w większości przypadków urzędników niższego szczebla :razz: Z jednej strony popieram aby diagnosta był pracownikiem SP ale z drugiej zależy za jakie pieniądze :?

Napisano
Z jednej strony popieram aby diagnosta był pracownikiem SP ale z drugiej zależy za jakie pieniądze :?

Np. traktowany jak nauczyciel dyplomowany - 4.500 brutto/mies. :-? .

Napisano
Z jednej strony popieram aby diagnosta był pracownikiem SP ale z drugiej zależy za jakie pieniądze :?

Np. traktowany jak nauczyciel dyplomowany - 4.500 brutto/mies. :-? .

A co jeśli ma się wiecej?

Napisano

W wojsku nie byłeś? Tam było takie przysłowie, żeby było jednakowo... :D:D:D

Napisano

W wojsku nie byłeś? Tam było takie przysłowie, żeby było jednakowo... :D:D:D

No właśnie że nie byłem i mam tyle ile mam,a jednak więcej....

Napisano

A co z nauczycielem starzystą? Pewnie , żeby zostać diagnostą dyplomowanym, to jak nauczyciel trzeba zrobić awans. Zapytajcie nauczycieli jak wygląda ich ścieżka zawodowa i jakie mają w związku z tym dylematy? Czy nie boją się o to, że dyrektorzy będą zatrudniali nauczycieli stażystów, lub kontraktowych, bo są tańsi? Kochani, po studiach nauczyciel ląduje jako stażysta, zarabia na rękę 800,00. Musiał zdobyć magistra, żeby rozpocząć drogę nauczycielska. Czy na pewno chcecie tej drogi? Urzędnik państwowy musi mieć wyższe wykształcenie. I co na to powiecie. Do nauki.

[ Dodano: 05-03-2012, 00:00 ]

Pewnie dadzą nam czas na uzupełnienie wykształcenia 4-lata, i co Wy na to?

[ Dodano: 05-03-2012, 00:03 ]

Jak myślicie, jaki kierunek będzie musiał skończyć diagnosta? Budowa i obsługa maszyn, czy może prawo? :evil:

Napisano
Pewnie dadzą nam czas na uzupełnienie wykształcenia 4-lata, i co Wy na to?

Jak zarobię więcej to będzie mnie i stać żeby sobie inż zrobić.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Jak zarobię więcej to będzie mnie i stać żeby sobie inż zrobić.

Wiesz jak jest , najpierw wykształcenie a potem może pracę znajdziesz ,,,

Napisano

Psuj-u, ale wielu z nas zaraz po studiach przeszło by na emeryturę. I to z pensji 800,00 na rękę jak nauczyciel stażysta, bo braknie czasu na awans.